SHS VS Walden

2013-08-31 @ 01:48:00
Ohhh my gooosh, gårkvällen var kanske det galnaste jag varit med om. Absolut bland det roligaste jag gjort. Det var alltså premiär footballsgame mot rival skolan Walden, och vi vaaannn! Det var såån galen stämning, jätte många, både från SHS och Walden, hade gått all in med kläder, skyltar, vuvuzelor etcetc. Och världens psykningar, SHSare attackerade Walden publiken och det var helt galet. Precis hela skolan var där med. Vårt band var där, deras band var där, bådas cheerleaders och våra "flagtjejer". Och själva matchen var heelt otroligt, jag vet att jag inte kan mycket om football men till och med jag snappade upp att det var helt galet. Vi gjorde touchdown när Milo sprang med footballen över precis hela fielden, det var heelt galet. Det hamnade till och med på nyheterna imorse. Och det spöregnade verkligen hela kvällen vilket gjorde det till ännu mer stämning och när vi vann sprang alla ut på planen och det var så otroligt kul. 
 
Haha och imorse när klockan ska ringa för första perioden så spelade dom "We are the champions" istället över högtalarna om och om igen och de på the front office skrek i högtalarna och alla ställde sig på stolarna och skrek, hela skolan har varit allmänt galen hela dagen. 
Laget springer igenom en sån här skylt som går sönder där det står Mustangs! Lägg märke till mannen med täckjacka och pälsmössa, temperaturen ligger ca 30 grader. 
Marty the Mustang!
 
Vi svek SHS för ett tag och hängde på Walden sidan med Carro(vänster) och hennes kompanjoner.
 
 
 
Final score! Haha det behövdes till och med poliser för att kontrollera alla mustangs. 

Onsdag

2013-08-29 @ 07:10:40
Klockan är snart 10 här och jag håller ärligt på att snart somna. I veckan så är det som sagt spirit week och det är lite små roligt när alla klär ut sig så fint och taggar till med skolan. Imorgon är den stora matchen, soo exited, och på dagen så är såklart temat blått och guld som är skolans färger. Dagen efter så är det Victory Day, vilket kommer vara oherört fel om vi förlorar haha. Men förhoppningsvis blir det inte så!

Idag efter skolan så åkte jag Kathy och Alex till ett av Rec centrerna, vilket vi gör varje onsdag då Kathy och hennes kollegor allid tränar efter jobbet, eller ah haha dom sätter på ett träningsband fån ca 15 år tillbaka, det är sååå kul att se, skrattar ihjäl mig varje gång. Men jag och Alex deltar sällan i det, istället så tränar vi på egen hand, pluggar eller simmar, ngt i den stilen. Idag kom vi dit lite tidigt så vi startade med ngra vändor pingis, jag regerade stort måste jag tillägga. Efter det drog jag mig till poolen medan Alex pluggade vi sidan om. När vi kom hem lagade vi middag och avrundande med en film följt av plugg. 
 
Vädret här är lite knasigt just nu, det är så kallat monsoon vilket är deras regnperiod så det regnar i stort sätt alltid ngn gång under dagen, vilket jag inte trodde när jag först kom hit! Men 10 minuter efter kan det vara strålande sol, så det växlar himla knepigt. Och det är extrema väder kan jag tillägga. Men snart slutar regnperioden och då har dom tydligen väldigt få regndagar resten av året. Så när det regnar nu blir alla eld och lågor av lycka, vilket är lite anoorlunda mot svennebannanerna;) 
 
Och igår så var jag på första mötet med fotbollen, verkar helt underbart kul. Vet dock inte standarden på spelarna och jag har inte spelat på ngra år så vi får se hur det går. Massa matcher iaf och ca tre timmar träning varje dag så kommer hålla mig i form iaf. Sedan gör dom massa andra grejer utanför, redan nu inplanerade, så som middagar, filmkvällar och carwash, galet amerikanskt den sistnämnda. 
 
 
Nu, sängen! Saknar er, puss

31

2013-08-25 @ 19:29:04
Hejsansvejsan Sverige! Jag har haft en kanonhelg, verkligen. Nog den bästa hittils. Fredagen började med att vi följde med Kathy till ett rec center där hon skulle spendera sin fredagskväll så vi hängde där ett tag med hennes kompisar och blev sedan upphämtad av Brook. Vi körde till Brooks hus, senare kom ngra andra tjejer som var hur trevliga och sköna som helst. Vi gjorde vårt bästa med att starta upp en bonefire men det gick inte så bra, haha. Sen började det dessutom spöregna så vi fick springa in istället. Men vi hann med en liten, Vi pratade mest om allt jag vill göra här och alla, inklusive Brooks pappa, är fast besluten att vi ska göra allt som är värt att göra, det verkar finnas himla mycket knasiga saker att göra. Tex en gång om året så annordnar Brooks familj ett "colorwar" vid deras hus, då alla får fylla upp ballonger med massa färger och kasta på varandra. 
 
När vi kom in så ville vi fortfarande ha s´mores så vi gjorde några över spisen, funkade alldeles utmärkt måste jag säga. Vi pratade en lång stund om livet och satte sedan på en film som vi alla somnade efter ca 5 minuter. Imorse såg vi klart filmen sen åkte de andra tjejerna hem och vi åkte först deras zipline och sedan mot the mall. Köpte äntligen vita converse! Vi träffade efter det upp resten av gänget och drog oss mot the baseball stadium, innan matchen var det som en liten fair utanför så vi vandrade där ett tag innan vi satte oss. Baseball för övrigt var inte så himla händelserikt, matchen höll på i nästan fyra timmar, inkulsive fyrverkerier. 
 
Jag måste bara säga att jag älskar Arizona och Tucson, Green Valley med men inte lika mycket, det är så hiimla fint och jag har utomlands känslan precis hela tiden, vilket är ju kanske den bästa känslan. Jag kan sitta i bilen och åka runt hur länge som helst. Igår var vi  även nere i downtown Tucson och jag har aldrig riktigt insett att det är så stort, det fanns massa skyskrapor och det var jätte fint! Tror aldrig jag kommer kunna vänja mig med hur fint det är. 
 
 
 
Så kallade swedish fish är jätte populära! Finns i varenda butik och alla äter dom. 
Det är inte så här grönt på många ställen
 
 
 
eegee´s är kanske det bästa som finns! Och det finns bara en resaturang i hela världen. 
 
Värdsklass mascot, skrattade som aldrig förr. Dock blev hela matchen typ ett skämt när han tex kastade vattenbalonger på motståndarna mitt i matchen, haha. 
 

29 dagar

2013-08-23 @ 04:19:54
Imorgon är det fredag igen och den här veckan har gått så fort att jag inte vet vad! I måndags hade vi Rachel Challenge på skolan och det var väldigt många känslor hela dagen. Rachel är en tjej som dog i en skolskjutning 2001 och hon skrev en dagbok många år innan och hennes tankar har blivit väldigt uppmärksammade. Hon skrev mycket om mobbning och om livsfrågor osv. Men det var himla hemskt för dom visade massa filmklipp från skolskjutningen och intervjuer med elever senare och annat. Sedan handlade hela dagen om hennes "challenge" och det vart himla känsligt för många! Men det var en galen historia iaf, ni borde läsa om hon! 
 
Igår hade jag mitt första stora "prov" och det var nästan skrattretande. Det var dessutom American government vilket är min svåraste och seriösaste kurs med en lärare som går all in. Vi fick iallafall ett papper några dagar innan där det först stod fyra frågor som skulle komma på provet och det var lixom "vad betyder rule of law?" Och svaret behövde vara en mening. Det här var då den svåra delen på provet. Sedan stod det att det skulle vara 20 multiple choices frågor sedan några matching. Under så var det en rad av ord som man skulle plugga in. När jag ska göra provet så är provet det här pappret i stort sätt, förrutom att han hade lagt in svarsalternativ under alla ord som man skulle välja mellan, haha och det var verkligen inte realistiska alternativ. Det värsta var att när vi gjort provet så börjar alla säga att det var hur svårt som helst och att dom kunde svara på typ en tredjedel av provet. Haha jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, haha. Det här var då ett jätte stort prov. 
 
Jag börjar verkligen vänja mig med vädret! Främst för att det inte alltid är över 40 längre men det borde ändå vara alldeles för varmt för mig men jag diggar det som attan! Jag kan lixom vara ute utan att få en nära döden upplevelse. Speciellt när vår coach gillar att tvinga ut oss på löparbanan för att springa laps, jag menar det är ju inte mänskligt att kunde springa och överleva när det inte finns någon vettig luft att andas in, men jag vänjar mig som sagt! :):):) 
 
Och helg snart igen och jag är såå taggad! Imorgon så ska den tjej som jag kommit närmast här ha ett birthday party och det ska bli så kul. Hon bor uppe på en ranch bland bergen och vi ska ha en bonefire vid hennes hus, med s´mores, haha, vi är ca 10 tjejer tror jag och så har hon en zipline som man ser Sahuarita ifrån, hur coolt? Det blir uppföljt av en riktigt amerikansk tjejsleepover med sovsäckar, skräckfilm och troligtvis skitsnack! Haha vi har haft värsta grejen med det här hela veckan, för ca 2 år sedan skrev jag en lista över saker jag vill göra här i Amerika och när hon bjöd in mig till en bonefire blev jag värsta exalterad för det var på listan och när jag sa det blev Brook ännu mer exalterad och tog en kopia på den här listan och har lovat sig själv att vi ska göra varenda sak innan jag far hem, vilket är himla fine by me, haha världens bästa tjej. På lördagen ska jag, Brook och Alex hämta upp utbytesstudenten från Norge, Hanne, för att åka till the mall och sedan vidare mot en baseball game som tydligen har en grym fyrverkerishow på slutet. Sen på söndag är det kyrka som vanligt, vilket inte jag har något emot! Får träffa alla små söta barn och ha roligt med missionärerna som är himla roliga, jag har introducerat innebandy till en av dom och han tror att det är super enkelt och att han skulle vinna stort, så vi ska försöka få tag på något som liknar innebandyklubbor och spela i kyrkans idrottshall, yepp dom har en idrottshall haha. Sedan kommer dessutom Brook också! Hon är mormon men går till en annan kyrka men ska joina oss i helgen:) Sen nästa vecka så är det spirit week! Vilket är nära man klär ut sig till olika teman varje dag i veckan, har pep rallyn och allmänt taggar till med skolan inför troligtvis den största footballmatchen under säsongen på torsdag! Vi möter Walden Groove vilket är den andra skolan i Sahuarita och det är rivialitet på hög nivå, brukar tydligen vara mycket slagsmål så jag är taggad, haha! Det bästa! Livet är ganska bra.
Vi hade lyckats matcha skolans färger i veckan, blå, guld och svart! Brook är längst till vänster sedan är det Kylie och Melisa! Och dom här grejerna runt halsen är ID:n, man måste ha på sig dom hela tiden och om man glömer en morgon är man körd! Men det är jätte praktiskt för det står både namn och årskurs vilket är himla behändigt när man hör tusen namn varje dag, kommer ihåg ett, sen kommer någon och pratar så finns namnet där! Sen perfekt när man vill utskilja freshmens från seniors. Som utbytesstudent uppskattar jag dom verkligen. 
 
Saknar er där hemma så mycket att jag inte vet vad, men försöker hålla mig sysselsatt och inte tänka så mycket på det, men älskar er alla så mycket! Hoppas första skolveckan varit okej för er som är kvar och ni som gått ut hoppas jag har något att göra, sköt om er, puss

3 veckor

2013-08-18 @ 19:30:07
Idag är det precis tre veckor sedan jag landade i Tuscon. Det känns som att jag varit här jätte länge samtidigt som det känns som att jag nyss kom! 
 
Igår så hade vi en hektisk dag. Vi började med att fara till en pool i närheten där min v-mamma alltid spelar vattenvolleyboll. Tykcer det är stört coolt, dom som spelar är för det mesta pensionärer, en är över 75 år och varje vecka spelar dom vattenvolleyboll, träffas för BBQ, spelar tennis ser på film eller liknande. Ganska kult pensionärs liv måste jag säga. istället för att spela låg jag bara och solade och läste i någon timme. Efter det for vi snabbt hem  och duschade för att sedan åka vidare för bio, vi såg Percy Jackson och den var bättre än jag trodde! Biosalongen var såå amerikansk haha. Dom sålde till och med hamburgare för att ta in i salongen. 
 
När filmen var slut körde vi in till Tuscon för att göra några ärenden lite varsom och avslutade på In-N-Out för middag innan vi for vidare till University Of Arizona för en football träningsmatch. Campuset var såå fint och såå stort och såå amerikanskt. Det var fraternities och sororities all over the place och massa dorms och egna butiker, det var verkligen jätte fint. Det var som dessutom en "stad" men bilvägar och sånt där, inte ett stängt campus lixom. Och arenan var gigantisk. Men eftersom det var en träningsmatch var det inte så jätte mycket folk, men det var kul ändå. 
 
Efter skulle egentligen jag och Alex på ett party hos en av utbytesstudenternas brorsa men matchen drog ut på tiden! 
 
 
haha inne på costco, det står alltså apotek och här kan du köpa godis, tuggumi och likannde, Jätte kul. 
Kevin gillar ketchup
 
 
 
 
 

SCHOOL DAY

2013-08-16 @ 04:32:27
Jag tänkte berätta om en vanlig skoldag och alla mina klasser! 
 
Jag kliver upp redan 5:45, tidigt jag vet, duschar, äter frukost, det vanliga! Vi åker till skolan en timme efter, Kathy börjar redan klockan sju så vi måste vara där tidigt. Jag och Alex går oftast och sätter oss i cafeterian och pluggar medan vi väntar på första lektionen som börjar halv åtta. 
 
Första lektionen har jag Yearbook med Mr. Marshall. En yearbook är helt enkelt en bok med bilder och text över skolåret och det är alltså den vi håller på att göra, det är myycket arbete men väldigt roligt arbete! Vi får gå på alla event och gratis inträde till alla matcher och liknande för att ta bilder och göra intervjuer. Just nu lär vi oss massa photoshop och så. Tror den här kursen kommer vara en av de bättre. Mr. Marshall är dessutom typ världens bästa lärare, väldigt jordnära och tar allt med en nya salt. En gång i veckan tar han med sig dounats, dessutom. 
 
När klockan ringer så förflyttar jag mig ut i värmen, inte uppskattat med öppet campus när det är så hiimla varmt! Haha och av någon anledning så står alltid samma kille och håller upp dörren till alla som går in i min byggnad. Han står där från att klockan ringer till att alla har försvunnit från campus, ingen aning om varför. 1th period så har jag algebra vilket är typ galet enkelt. På lektionerna så går vi först igenom the homework och sedan går vi igenom vad kvällens homework är, japp thats it. Och homework består av typ 10 tal. Så vi räknar aldrig på lektionen som vi gör i Sverige, utan det gör man själv hemma. Mr. Clark är jätte bra och kommer alltid fram och kollar så jag förstår alla ord och säger hela tiden att han inte förväntar sig något av mig. Han säger alltiiid i klassen "tänk att göra det här när man inte kan alla ord" och kollar på mig, haha. 
 
My 2th period har jag life science och den här semestern forencics vilket är, som jag tidigare nämnt, typ CSI. Läraren, Mrs. Kempton, är så underbar att jag inte vet vad! Hon ger aldrig läxor för det är det värsta hon vet, hon säger alltid att vi jobbat så bra tidigare i veckan, då vi knappt gjort något, att vi inte behöver jobba resten av veckan så vi kollar på Bones eller CSI istället. Om hon tex ställer en fråga och man svarar så får man en lapp som man sedan kan använda som poäng efter ett prov. Så om man är några poäng från tex ett A så kan man använda dom här lapparna för att höja sig, haha himla praktiskt. Hon ger ut dom lite hejvilt, hon använde en tjejs namn i ett exempel, så hon fick en lapp. Haha. Verkligen mormor figur. 2th period är oxå homeclassroom vilket betyder att efter den riktiga lektionstiden så visas the morning announcements. Vilket är som nyheter gjorda på skolan, dom har en liten studio och allt. Det börjar alltid med the pledge, efter så kommer lite uttalanden bara, som typ om det är tryouts för något eller liknande. 
 
American government är min 3th period och är absolut den tuffaste kursen, Mr. Reeves är jätte bra, tycker jag även om många misstycker, väldigt intensivt och så men så länge man gör allt så får man bra betyg. Så funkar det i alla kurser, om man får en uppgift att skriva 5 rader så betygsätter dom bara om man skrivit raderna eller inte, det spelar ingen roll vad man skrivit(?) Så jag har 100 % i kursen, men om jag tex inte skulle göra en uppgift en dag så skulle mitt betyg sjunka med någon procent, så betyget uppdateras varje dag. 90-100% räknas som ett A, så finns det en sida man kan gå inte och kolla på vad man har. Sedan så räknas the final exam som 20 % av hela kursen. Så skolan är väldigt enkel och man bara gör det man ska, man behöver lixom inte göra det bra. 
 
4th period är engelska vilket är väldigt intressant, haha. Ganska logiskt att det är lite svårt när jag inte pratat engelska som resten men jag har 100 % i den här kursen med så det ska nog gå vägen! Mrs. Studzinski är en jätte bra lärare och människorna är jätte roliga, så det ska nog gå väldigt bra. Detär faktiskt ingen lektion som känns jobbig att gå till och eftersom dom bara är 55 minuter och med fem minuter emellan så flyger dagarna förbi! 
 
Efter så har jag lunch vilket är himla intressant, haha! För det första så har alla klickar ett eget bord, om någon skulle ta en annans bord skulle jorden gått under, jag skämtar inte. Det är helt galet. Vi har skapat ett eget lite bord bestående av nya människor, hehe, det är jag Alex, Dakota och Emily, de två sistnämnda bytte skola i år. Sen sitter tre andra med oss också. Och lunchen har jag redan berättat om... Inte tallriksmodellen här inte. När klockan ringer så ställer sig alla upp samtidigt och på 20 sekunder så är det tomt. 
 
Min sista period så har jag aerobics, vilket inte är aerobics. Den riktiga läraren fick precis ett barn så hon kommer vara hemma det mesta av året så vår nya lärare kan inte någon typ av aerobis haha. Bara rena rama mördarpass. Kan ju säga så här att jag har inte kunnat gå under dessa två veckor för jag har träningsverk varje dag, det är gaaalna pass. Men älskar hon så himla mycket, jag skrattar konstant! Hon är även en av volleybollcoacherna, inte den högsta men hon har hand om JV laget. Så efter aerobicsen under 6th period så följer jag med henne till hennes health class och får sitta där och plugga och hjäpla hon lite. Men hon är egentligen inte en lärare så hon har ingen aning om vad hon håller på med. hahah och i förrgår så satt hon och lekte med en sån här jätte lång linjal, hon strök den under näsan framåt tillbaka, fråga mig inte varför, och det var bläck på linjalen så hon slutade med väärldens mustach under näsan som verkligen inte gick att få bort. Och det jobbiga var att det blev precis en såndär "hitlermustach" så hon fick vääldigt många blickar senare. Det blev så himla kul. Och det är himla bra att hon tar på sig "ansvaret" för mig under sista perioden då jag inte har något scehmalagt och måste därför egentligen lämna skolområdet, det är så töntigt. Man får inte vara i tex biblioteket utan en lärares uppsyn, så en lärare måste ta på sig ansvaret för en. 
 
Efter skolan så är det volleyboll i två timmar, så den här och förra veckan har jag tränat tre timmar om dagen, det har tagit på kan jag meddela! Och det är inte lunga träningar. Men som jag nämnde innan så kommer jag fortsätta vara på träningarna, men kommer inte träna! Och efter practise tar jag den gula skolbussen hem, så är hemma igen just innan sex. Långa dagar med andra ord!! But I like it! 
 
Haha oj vad långt det här blev! 
Miss NYC! 

American football game!

2013-08-15 @ 05:38:00
Hi you guys! Jag kom ganska nyss hem från min allra första american football game! Det var dock bara en träningsmatch så det var inte med alla cheerleaders, the band och det köret men det var kul ändå! Förstod dock absolut ingentning, men kunde dra slutsatsen att jag aldrig kommer spela amerikansfotboll, det är ju brutalt! Helt galna människor. 
 
Just innan så var det sista tryoutsen för volleybollen och det hade kommit en ny regel att alla seniors var tvungen att komma med i varsity, vilket är typ 10 pers och bara dom bästa sooo not gonna happen, hahah! Men coach kom fram till mig efter och var så ledsen att jag inte kunde spela, hon sa att hon älskade mig, haha ja hon sa det, och att jag var så glad och positiv och att jag hade tränat så hårt att hon erbjöd mig platsen som assistant coach, så det är där jag kommer vara en tid framöver! Vet inte riktigt vad jag ska göra men får följa med på alla resor och så iaf, det blir säkert jätte bra! Sen börjar soccern om någon månad:) 
 
Annars flyter allt bara på, tänkte att jag skulle göra ett inlägg om alla kurser, lunchen och så snart. Är det något annat som ni vill att jag ska skriva om? :) Let me know! 
 
Och juste! I måndags var vi på utbytesstudentträff med alla som har Annilee som area rep, det är jag, Alex, Eirik från Norge och Hanne från Norge. Sen är det en till tjej som bor en bit bort så hon var inte med den här gången:) Norskarna var jätte trevliga och vi kom överens jätte bra, vilket är lämpligt när vi kommer göra en hel del tillsammans. Och Eirik hade gjort skandinavisk tacos vilket uppskattades väldigt mycket. 
 

SÖNDAG

2013-08-12 @ 01:55:54
Det är inte förns nu som jag verkligen börjar inse hur länge jag faktisk ska stanna här, jag börjar få lite vad håller jag på med, vad tänkte jag - tankar. Jag börjar redan nu sakna saker som är så avlägset, så som hemavan till exempel. Jag saknar hemavan även fast jag i vanliga fall inte skulle vara där förns december, om ens det. Och jag har bara varit borta två veckor, jag har varit borta två veckor hemifrån förrut men det här är verkligen på ett annat sätt. Samtidigt så känner jag, shit vad mycket jag har framför mig och ser verkligen fram emot det. Känner allmän livsglädje för det här året och jag ska verkligen ta bara på varje tillfälle! Och engelskan har börjat bli mycket bättre, den börjar komma väldigt naturligt och jag kommer på mig själv hela tiden med att tänka på engelska. Dock har jag inte upplevt första engelska drömmen ännu men å andra sidan kommer jag aldrig ihåg mina drömmar, haha. 
 
Igår började lite dåligt då jag mådde sådär men blev genast på bättre humör när vi for för shopping! Den här gången for vi till den största shopping gallerian i Tucson och den var freaking gigantisk! Jag är ganska säker på att jag missade typ halva för den var väldigt ologisk. Jag och Alex käkade på subway följt av frozen yoghurt och sedan tog vi bilen tillbaka till Green Valley för bröllop! Eller paret hade gift sig några dagar innan men hade själva bröllopsfesten igår. Det var nog bland det finaste, och amerikanska, jag sett. Kunde lätt varit med i film eller likannade. Det var på brudens bakgård som var hur stor som helst. Det var små fotäner och massor med blommor och träd och små stigar överallt sen hade dom två stora, proffisionella, fyrkantiga studsmattor nergrävda i marken brevid varandra. Dom hade satt upp ljuslingor mellan alla träd och levande ljus som hängde ner från slingorna i bollar. Alla bord hade samma dukar och stolar som var såhär klädda i lakan med en stor rosett därbak, väldigt amerikanskt. Och allt var i vitt och turkos. Eftersom det var typ drop in hade dom inte mat utan dom hade glass så fick man he på vad man ville. Plus såklart tårta. Och country musik på det! Bruden hade en utbytesstudent som syster för två år sedan från norge så hon hade flugit hit för bröllopet och vi satt och pratade himla länge, kul att höra! Sedan träffade jag massa seniors från sahuarita så det var kul, och bra haha. Det är galet hur varmt det kan vara om kvällarna, igår vid nio var det fortfarande över 35 grader ute! Efter det for vi till walmart, alltså walmart har öppet 24 h om dygnet och det det är tydligen folk som storhandlar 4 på natten. 
 
Nu ska vi snart till kyrkan och sedan kommer tre missionärer hit på middag. Missionörer är unga som far runt efter att dom gått ut high school för att typ predika och uppleva sin religion på andra sätt, typ. Alla mormoner gör i stort sätt det så det blir väl intressant i guess haha. Nämen dom är lika gamla som mig och Alex och vet inte riktigt vart dom kommer ifrån så det blir säkert kul! :) 
 
 
 
 
 
 
Alla fem för 200 kronor, det var ju nästan så att dom bad mig att slå till. 
 
Måste du gå om när du kommer hem? (vet inte vilken klass du går) - Amanda
 
Ja, det måste jag! Jag gick ut 2:an innan jag for hit:) Men jag gör två svenska kurser här i USA och så kan jag såklart skriva bort engelskan så kommer ha ungefär 4 kurser när jag kommer tillbaka sista året:) 
 
(Det här skulle postats för några timmar sen)

Once a mustang, always a mustang!

2013-08-08 @ 06:50:00
Klockan är inte ens 10 här och jag är dööödstrött. Har varit väldigt trött den här veckan mestadels för alla intryck, tidig uppgång, mycket sol och allmän virrighet och tusen frågor. Det är mycket att ta in men jag älskar det. Skolan har bara blivit bättre och bättre för varje dag vilket känns jätte sköönt! Jag börjar hitta till alla klasser, känna människor och fått ett allmänt grepp om den amerikanska skolan, vilken är så otroligt annorlunda haha. När jag berättar för folk om den svenska blir alla helt galna. Och de roliga frågorna fortsätter, jag har så svårt att hålla mig för skratt hela tiden för det är verkligen mååånga dumma frågor! Idag fick jag frågan om jag även kunde läsa svenska eller bara prata(?), lixom hallå, kan du läsa engelska? Hon svarade ja på den frågan, haha. Samma tjej trodde att vi odlade vår egen mat när jag sa att vi inte hade Walmart eller Costco, hon tänkte som att dom två var dom enda man kan handla mat i. Värdelns roligaste tjej förövrigt! 
 
Igår så ändrade jag lite i mitt schema till lättare matte och culinary, matlagning, istället för psykologi. Och matten är verkligen lättare!!! På min förra så skulle vi lösa 30 frågor varje kväll som var verkligen svåra text-frågor. Med min nya så har vi 10 uppgifter per kväll, kan säga att den första var 4 - 7 och svårare än så blev det inte. Mycket bra, haha. Jag gör även den svenska matten på sidan om för att slippa göra den hemma så det är bara bra med lätt matte i skolan här:) Och juste, haha glömt nämna en jätte rolig random grej. När vi registrerade oss så skulle vi skriva våran skolas namn, jag går på Dragonskolan och det blev alltså dragonschool, vilket rektorn tyckte var hur kul som helst och har spridit vidare, haha lite kul blev det.  
 
Jag hade även min första volleybollträning igår! Intressant värre kan jag meddela, för det första så var vi typ 40 stycken och tre lag ska indelas. I stort sätt alla som söker kommer med, meeen det är ju då som sagt bättre och sämre lag och i det sämsta laget är det nästan bara freshmens så vet inte om det hade varit så kul. Men det gick absolut bättre att spela än vad jag hade förväntat mig. Och de seniors och juniors som var med var verkligen jätte härliga så det var himla kul, en tjej, som jag glömt namnet på, skjutsade hem mig efter träningen och idag så missade jag den pga jag var tvungen att ta två sprutor. Sprutorna här är inte som i Sverige!!!! Jag är rätt så spruträdd men det här var ingenting, dom tryckte som på en knapp i en tiondelsekund sen vare klart! Så jag ska med andra ord tänka över det här med volleyboll men funderar istället på att gå med i athletic assistant, vilket är som en klubb baserat på sports medicine som jag ville ta, utom all teori. Du följer med alla lag på skolan på alla bortamatcher och såklart även på hemmamatcher och hjälper till om någon blir skadad, hämtar vatten och såå. En tjej som heter Katie som går i min engelska är med i det och säger att det är hur kul som helst, man får se massa av AZ och behöver aldrig missa en match, sportsfreak som jag är, och såklart blir matcherna gratis sedan blir man som en i laget, i alla lag! Så tänker över det :D 
 
Hej! s avis på dig ! vill så jäävlasjuktmycket åka till USA ett år! all denna highschoolspirits som finns, träfffa nya personer o ny kultur! men fattar inte hur jag ska ha råd. har just nu bara 3 tusen .... o åker om två år :S hur fick du råd? hA DET SÅ GRYMT BRA ! - Rebecka
 
Hej! Det är verkligen jätte häftigt speciellt det här med high school spirit. Det du hör mest på skolområdet är "Once a mustang always a mustang!". folk skriker det, lärare har det på tavlan, det är himla annorlunda!
 
Det finns väldigt många stipendier att söka, vilket du säkert kan göra redan nu! Och under två år kan du göra mycket:) Jag sparade väldigt mycket pengar, redan några år i förväg. Sedan har jag även min fina föräldrar bidragit. Och det ska jag absolut ha! Kram 
 
vilka åt du lunch med? - Anonym
 
Första dagen så åt jag med Katie som jag nämnde ovan som jag har engelska med perioden innan lunch, sedan tror jag att Alex gjorde oss sällskap med. Igår så var jag och bytte kurser under lunchen och idag så åt jag med Katie, Alex och ca 10 mer som jag inte har en aaaning om vad dom heter! Mycket namn! Och jag vet att många är nervös inför första lunchen och så men alla är så hiimla intresserade att man blir aldrig lämnad ensam:) 
 
Hej, har du någon instagram som inte är privat, om man inte känner dig men vill se bilder från ditt år i Arizona eller kommer du lägga upp det mesta på bloggen?:) - Matilda

Hej! Nej, det har jag tyvärr inte, kanske borde skaffa det? Men tror att jag kommer lägga upp de mesta bilder här, om inte så kommer jag absolut skaffa en och meddela här vad den heter! :) 
 

FIRST DAY OF SCHOOL

2013-08-06 @ 14:43:12
Första skoldagen dagen har varit yytterst intressant, vill jag lova! På ett bra sätt, för det mesta! Det är verkligen väldigt kul att vara utbytesstudent för alla är verkligen jätte intresserade, en aning ute och cyklar men frågar på som aldrig förr. Det roligaste idag var nog när jag berättade för en kille att jag var från Sverige och han genast börja joddla och dansa som ngn irländsk jag vet inte vad, haha jag stod som bara och kolla på han tills han slutade och frågade om det inte riktigt var rätt. Jag har fått förfrågan om att lista alla olika storters läsk vi har, blev inte riktigt lika roligt när hon insåg att det var precis densamma. En annan frågade mig om jag ngnsin hört talas om en artist som heter Justin Bieber, en annan frågade mig spontant om jag skulle kunna tänka mig dejta en japan(?) Från ingenstans kom den frågan. Har fått skratta mycket iallafall:) Och vilse har jag varit, som bara den, haha. Tur att det är så tydligt för alla andra så jag får hjälp utan att ens behöver fråga, haha. Engelskan har också varit väldigt svååår, speceillt i matte, engelskan(såklart) och Am govenment. Den sist nämnda som förövrigt överaskade med ett prov såhär första skoldagen, om amerikas government. Kunde jag en fråga? Svar nej. Men jag skyltade tydligt över provet att jag var en utbytesstudent och inte hade en blekaste aning, kommer bli svårt för läraren att missa. Och det var inget betygsgrundande prov, så det är ju lugnt hur som:) Alltså det här med betygsgrundande är så töntigt. Under vår matte det här året har vi tre tillfällen att lämna klassrummet, ja vi har fått fina kort, vilket inkluderar toaletten. Om man inte nyttjar dessa kort så får man bättre betyg(?) Och om ens föräldrar kommer på typ en skolkväll, så får man också bättre betyg. Jätte underligt. Om du är borta en dag för tex en förkylning så får du oxå sämre betyg. 
 
Lunchen var även den väldigt speciell, för det första så är vi 450 elever som har lunch samtidigt för det andra finns det plats för typ 150. Cafeterian ser ut som typ en foodcourt, där det finns flera olika ställen att beställa mat och massor av bord i mitten. Det fanns en för pizza, hamburgare, en snackbar(chips), en salladsbar, typ kinamat vilket verkligen inte var kinamat sen en till för något konstigt. Så det var köer verkligen över hela cafeterian och man har bara 40 min lunch, vi fick mat med ungefär 10 minuter to go. Och när klockan ringde reste sig verkligen alla upp samtidigt och sprang ut därifrån, för ja, du måste springa. Dörrarna lås automatiskt när sista klockan ringt. Det är först en när lektionen är slut, en när det är två minuter kvar(vilket är 3 minuter efter första ringningen) och sen en när lektionen börjar, och då börjar den verkligen. Eller man har något som kallad Bellwork som jag verkligen inte fått grepp om vad det innebär. 
 
Det har förövrigt varit den galnaste stormen här igårkväll! Hela himlen var varit upplyst att blixtar och det har regnat galet mycket, vi har en grop brevid vårt hus och just nu är det över 1 meter vatten i den. Det var verkligen helt sjukt, till och med strömmen förvann ett litet tag. 
 
 

MY ROOM

2013-08-05 @ 06:28:00
Så imorse var jag i kyrkan för första gången och det var annoorluunda! Indeed. Men det var jätte trevliga människor och vi fick träffa några som går på Sahuarita, en som jag troligtvis kommer ha engelska med dessutom:) Kyrkan såg ut som en aula typ och var i en ganska stor byggnad där det fanns väldigt många andra rum. Först var det typ en gudstjänst eller vad man ska kalla det, det var ingen präst eller så utan det gick ut på att alla andra "vanliga" fick komma upp och prata lite om vad som helst, vissas historier var jätte sorgliga. Bland annat mannen som kallas för the candy bomber, har ni hört talas om han? Han var en pilot i Tyskland under andra världskriget och tyckte synd om alla barn så han gjorde fallskärmar med chocklad och släppte  ut dom från sitt plan. Han finns med i alla historieböcker och så, så det var ganska kul att höra! Men det här upplägget är tydligen bara första söndagen i varje månad. Efter det så hängde jag och Alex i nurseryn där alla barn från 1 till 3 hänger, haha det var jäätteee kul! Vi gick sedan vidare till ngn typ av ung kvinnogrupp, vilket var lite underligt haha. Jätte trevliga tjejer men ytterst konstiga aktiviteter. Nästa vecka ska dom ta på sig bröllopsklänningar, fixa hår och allt så för att sedan bli fotograferade för att hänga upp på deras väggar för att hjälpa dem mot sitt slutliga mål, att bli gift. Tydligen, haha. Såå tror inte jag kommer vara med dom så mycket, även om det var en kul grupp:) 
 
Jag har fått förfrågningar om bilder av mitt rum, so here we go! 
 
 
 
Jag har inte fått upp mina bilder än men vi har köpt grejer att sätta upp dom med så ska bara ta och göra det:) 
 
Imorgon börjar skoolan! Gooosh, är as taggad med stört nervös, haha! Tur jag har Alex. 

GREEN VALLEY, ARIZONA

2013-08-05 @ 05:29:00
 
 
 
 
 
 
 
 

SATURDAY

2013-08-03 @ 23:09:00
Hejsansvejasan vänner! Klockan är snart två här och vi har precis kommit in efter solning, för första gången faktiskt! Det har inte varit riktigt lika varmt idag som det har varit dom andra dagarna så vi passade på. Temperaturen har legat strax under 100 F vilket är rätt så skönt faktiskt. Eller okej, om man jämför med de tidigare dagarna, det är fortfarande kokhett. Vi började dagen med water volleyball borta vid en annan pool som man måste köra till och efter så for jag och Alex till vårt rec center för att sola. Men vi klarade typ 30 min i solen och spenderade resten av tiden i skuggan. Men det är ju skönt det med:) 
 
Ikväll så kommer vår Area rep hit för middag. En area rep är den som hittat familjer som vill hosta och godkänt dom osv. För oss kommer hon vara som typ ett stöd under året och om något är fel eller så kan man alltid ring hon och lite sånt:) Annilee, som hon heter, kommer hit för att prata med oss och berätta lite om vad som kommer ske och så. Kathy berättade oxå att hon planerat några resor under året, vi är ett gäng som alla har Annilee som area rep, i stort sett alla utbytes i GV och Sahuarita. En kille från Norge bland annat som jag har haft kontakt med:) Om vädret tillåter (det ska tydligen regna ikv) så ska vi på någon typ natt-vandring, eller ngt, uppe i bergen ikväll. Man gör det tydligen för att se alla djur som kommer fram på natten, haha så jag är lite nervös inför detta alltså. Det finns så himla mycket djur här, och inte trevliga sådana! Igår såg vi ett ormliknande djur slingra sig nerför gatan som var rosa, om man fick ett bett av den var man tydligen väldigt illa ute. Dom hade en Tarantula spindel i garaget förra sommaren, och jag går genom garaget för att komma till mitt rum. Efter dom berättade det är jag livrädd på kvällarna när det är bäcksvart och jag ska till mitt rum, haha. Men jag har fått en ficklampa;) Och det är en automatisk lampa som tänds, den är bara lite trög. Ödlor finns all over the place, men dom är jag ganska lugn med by now. 
Jag tänkte ta upp några skillnader som jag stött på: 
- Dom saltar sin melon
- Istället för smör så lägger dom chips i sina dubbelmackor
- ALLT är bigpack
- Bordsbön varje middag
- Jätte konstigt boendesätt. Det finns tex ett område där bara lärare får bo. I vårt måste man vara över 40, jag och Alex är undantag
- Alla män måste, enligt kvinnorna, hålla upp dörrarna. Vilket Kevin gör åt oss hela tiden, till och med om vi ska gå på tex toaletten
- Om vi ska dejta någon måste personen träffa v-föräldrar själv innan vi får vara själva med den
- I affärer så packar dom som sitter i kassan alla påsar, medan den sitter i kassan. Ser lite kul ut
- Du kör precis överallt, till lixom butiken brevid om man varit på en annan
- Man måste kalla alla vuxna Mr. eller Mrs
- Alla är galna efter rabatter i butiker, det är faktiskt helt galet (Du skulle passat in Elina) 
- Det är reklam på TV:n heeeela tiden. Igår var det reklam efter 1 minut. Och för att få plats med all reklam så tar dom bort delar av programen, detta märktes då som tog bort det roligaste i ett vänner avsnitt, inte uppskattat
- Alla går i kyrkan och gillar verkligen att prata om den
 - Dom tar verkligen aldrig av sig skorna!
 
Hejsan! Är yearbook en kurs eller är det något man kan ha ändå?? För jag skulle nämligen också vilja välja det :D Ha det as bra i fortsättningen!! - Elin
 
Hej där! På min skola så är det en kurs, men jag tror att det kan variera ganska mycket beroende på skola:) Det är dessutom en kurs som man bara kan välja under zero period, vilket är före skolan! Så det kanske inte riiiktigt räknas helt och hållet som en kurs, eftersom det tekniskt sett inte är under själva skoldagen:) Ha det bra du med! Kram 

SCHEMA

2013-08-01 @ 07:28:09
Imorse så var vi och satte ihop scheman med the councelors och rektorn vilket var lite annat än vad vi trodde igår! Först hade dom ändrat att vi måste ta en mattekurs plus en sciencekurs, alltså fyra stycken totalt med histoira och engelska. Sedan så skulle inte jag få vara en senior eftersom jag har ett år kvar i skolan sen, men tror att han ångrade sig för det står senior på mitt schema så det är lugnt:) Hade dock fått göra allt som seniors får även om jag var en junior exchange student. Men hur som så fick vi bara 3 stycken valbara kurser, inklusive zero period som vi egentligen inte måste ta, men det passar bäst så:) Fast vi fick ändå välja vilken matte, science osv vi ville ta. 
Först kommer jag alltså ha yearbook då man helt enkelt gör en bok om allt under året, tar bilder osv. Efter så har jag Pre-Calc, vilket är en mattekurs, en svår en, men jag får byta om jag vill så ska testa! Sedan Life Science vilket är det jag ser fram emot mest!!! Beskrivningen jag fick var CSI, alltså tv-serien, det är alltså sån science och man gör många field trips till brottsplatser och så. Sedan har jag amerikansk och arizona goverment, vilket är en historiakurs följt av engelska, amerikansk litteratur tror jag det var. Och de sista två är aerobics and dance plus psykologi, vilken jag kanske ska byta bort mot något enklare:) Och om ni undrar vad den till höger är så är det onsdagens schema då man slutar tidigare. Annars har man exakt samma schema varje dag.
 
Nu ikväll så var vi återigen på skolan för orientation, eller ah, egentligen så var det för dom som börjar första året men vi blev rekomenderade att gå också:) Vi fick se insidan av skolan och dom har inga skåp?? Man bär tydligen runt på allt hela dagen, så är det inte i filmerna;) Det var iallafall cheerleader och the band spelade och massa som pratade om high school uppleveser och såklart the pledge, vilket är när alla står upp med handen på hjärtat och säger massa som verkligen inte jag och Alex kunde. Vi såg den amerikandsfotbollsplanen där det spelades förfullt och lite annat, så det var braa:) Nu ska jag verkligen sova och försöka sova länge! Fortfarande inte riktigt i samma tid. Puss
 

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; [email protected], bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0