SURFING

2014-02-23 @ 22:44:32
Så nu har jag fått bilderna från surfingen som jag kan visa!:) Först tänkte jag bara berätta lite om lång helgen vi har haft nu. Vi har varit ledig tor-sön för att rodeon är in town, hur amerikanskt är inte det da? Så i torsdags kom mina värdsystrar från colorado hit igen för att spendera lite över en vecka. I fredags så kom Hanne och hennes värdbror och hämtade upp mig och Toni(värdsyster) så for vi till poolen, haha det första vi gör efter kommit hem från hawaii, obviiously!!! Sedan for vi till Kim och Thayne för middag och sedan på kvällen var tanken att jag och David skulle på bio men vi missade sista filmen, opps, så vi spenderade kvällen med att jag kickade ass i billiard. I lördags så for vi först till Costco, alltså hjääärta! Sedan gjorde jag bort lite plugg och så och senare på kvällen hämtade Carro och Michelle upp mig och vi for till Gordon för en bonefire, vi tog det bara jätte lugnt och det var jätte chill, jag och michelle var kanske bäst i världen på att starta brasa, haha oj vad vi kämpade. Idag, söndag, har jag städat, gjort bort tvätt, ännu mer plugg och bara allmänt inväntar min PAPPA OCH BROR SOM KOMMER IMMMOOOORGGONNN! Alltså huuur overkligt är inte det???? har inte träffat dom på 7 månader!!!! Det känns så himla galet och jag är sp himla taggad. Sen är jag tagagd för skola imorgon oxå och träffa alla kära, alltså saknade dom så mycket under veckan, det är ju lite jobbigt att veta att jag kommer behöva lämna dom himla mycket längre än en vecka, menmen, den dagen vill jag inte tänka på. 
 
Och juste!! Medan jag var på hawaii fick jag ett mejl från min svenska organisation som sa att jag vunnit en utlottning av ett paket med svenskt godis, så yeyy för mig! 
 
Här kommer svaren till era frågor från frågestunden oxå!:) Förlåt att det tog lite tid men jag har ju som haft fulltupp!
 
Ska du åka till Hawaii med din organisation och hur mycket kostar hela Hawaii resan totalt? 
MIn organisation, Aspect, har ett sammarbete med dom som jag åkte med, den organisation heter Explore America och jobbar bara med resor runt om amerika, inte bara för utbytesstudenter heller utan för flera olika grupper, om jag inte är helt ute och cyklar. Så det finns en länk på min orgnaisations hemsida till dom jag åkte med, och dom har som samma papper och sådär så det var väldigt smidigt. Och grundpriset var $899 men då var man tvungen att köpa till flygbiljett oxå, min gick på ca $400. Sedan så ingick inte lunch i det priset, men all middag och frukost och alla aktiviteter. Men lunch köpte vi för ca $3 om dagen på ett snabbköp som låg precis brevid hotellet, så det var ingen större kostnad. 
 
Ska träffa min pojkvän som bor i NJ i sommar. Jag undrar vad man kan köpa till en kille som present? Har några idéer men tips är alltid bra! Svensk godis ska jag banne mig köpa!!! - 
Ja asså svenskt godis är ju då verkligen uppskattat, hmm, om han är svensk kan du köpa någon bok eller svensk film, annars vet jag inte ritkigt... Det kan jag kan tänka på är riktiga svennesaker, som träskor, lovikavantar, sverige tröja eller något sånt! :) 
 
Är hörselskadad så då undrar jag om text på tv finns tillgänglig ? För att jag vill kunna hänga med vad de säger då på tv. 
Oj, det var en väldigt bra fråga. Måste säga att jag kanske sett på TV 5 gånger under tiden jag varit här, det är så mycket reklam och grejer som förstör det. Vi ser i stort sett bara på Netflix i den här familjen. Men har absolut ingen aning om det finns! 
 
Det kommer att vara ansträngande för mig att vara borta i ca en månad för mig som är hörselskadad. Tror du att jag kommer bli starkare som person med tanke på att jag har en hörselskada, alltså då menar jag att klara av att vara där i en månad? 
Ja det tror jag absolut, bara att vara hemifrån en månad tror jag vi alla växer av, sedan att du är hörselskada ökar nog bara på det. Det kommer säkert bli en utmaning, och vi växer av alla utmaningar. 

Är det lätt att komma in i engelskan i USA? Eller tar det tid med alla dessa slang uttryck? 
Det är jätte lätt att komma in i engelskan, när det verkligen är 24/7 så tar det bara någon dag så kommer du inte ha några problem alls. Och när jag först kom hit så pratade jag väääldigt "fint", för det är ju som den engelskan vi lär oss i skolan men mer med tiden så går man som över till att själv prata slang. Jag fick väldigt mycket kommentarer att jag pratade som om jag var väldigt gammal i början haha, men det har förvunnit nu. Vilket både har sin a fördelar och nackdelar I guess, haha
 
 
vilken organisation åker du med?
I Sverige så åker jag med Explorius och här i amerikat så hat jag Aspect som orgainsation, super nöjd med båda:) 
 
 
Jävulskt stabilt, haha vågorna ser jätte små ut men dom kändes mycket större!
 
 
Det här var ca en trejde del av stora gruppen, vi var som indelade i gruppe rnär vi surfadee
 

Hawaii dag 7&8

2014-02-21 @ 07:54:32
Det här är då sista inlägget om Hawaii, så ni som precis tittat hit kan jag råda att börja längre ned! :)
 
Så vår sista plannerade dag bestod av en katamaran tur, men vi var uppdelade i 3 grupper och vi var i den sista vilket var typ vid 1, och hör och häppna, det var sol ute! Så mitt rum vi sprang upp ur sängarna typ sju på morgonen och var i stort sätt först på stranden hehe, så det ska vara right? Så vi låg där tills det var dax för oss att segla lite. Det var bara himla skönt, som spelade chill musik och det var jätte fint. Sen såg vi säkert 10 valar sammanlagt så det var ju lite smp coolt, sen lite fler sköldpaddor och så med! Vi var ute i sisådär 1 1/2 timme och sedan tillbaka på land. Vi valde då att lägga oss ytterligare på stranden enda tills det var dax för vår sista middag tillsammans på Hard Rock Cafe, snyft.. Efter middagen så var vi några som gick ner till stranden och vissa nattbadade sedan strosade vi tillbaka, vara bara en trevligt, skön kväll. 
 
Morgonen efter var det vissa som for redan på morgonen, så vi sa hejdå vilket var sorgligt men städade ur rummet och vi skulle inte lämna förns 17 så vi hann ner till stranden för att sedan avrunda med poolen någon timme och sedan direkt efter det fara till flygplatsen (aldrig känt mig mera äcklig), och av någon hemskt konstig anledning flög vi hela vägen till Dallas, lixom 3 timmar förbi AZ, så vi kom fram dit imorse och sedan var vi tvugna att vänta på nästa flyg som flög oss tillbaka dom där 3 timmarna hah, meningslöst är ordet bra allt! Väl i Phoenix blev det massa strul med shuttle bussen men det löste sig tillslut det med, och idag vid 3 steg jag in genom dörren, varit på resande fot så alldles för länge! Och måste säga att jag är en aning solbränd haha, jag har lite små ont... (a) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sahuarita represent, yee
 
 
 
 
 
 
- 4 kassar som vi slängde bort, heeh hata inte VS
 
 
Not too happy about leaving...!
Men sen hitta vi massagestolar  på flygplatsen
Slitet i Dallas imorse
 
Bortsätt från väfret har det varit en prefket vecka, åhh vad jag kommer sakna detta och alla människor" Älskar er till tusen! Och asså om någon får chansen att åka till detta paradis så ta den, shiit vad fint det var alltså! Och bästa stämningen i hela världen(räknat på alla ställen jag varit dåda;))

Hawaii dag 5&6

2014-02-21 @ 06:49:56
Okej så vi fortsätter! Den femte dagen så var det snorkling som stod på schemat, olyckligtvis så regnade det redan från morgonen men vi for ut ändå. Vi for ut i flera små grupper i vans, men var tvugna att byta flera gånger tills vi var 4 och 4 i varje van haha, detta för att snorkling stället inte tar emot grupper, så väl där inne fick vi inte "känna" varandra, självklart gjorde vi detta till en stor teater så det var bra allt skoj det med;) Men det var iaf uppehåll då min grupp snorklade faktiskt, så det var hiimla coolt, vi såg flera sköldpaddor och maaasssor med olika fiskar. Det var bättre än Thailands snorkling utan tvekan! Sedan fortsatte det att regna hela dagen, vi försökte hitta ett ställe där vi kunde få massage men allt var bokat, så vi satte oss på en restaurang och såg lite OS och sedan åkte vi runt med bussen lite överallt tror jag haha. På kvällen vet jag faktsikt inte vad vi gjorde, haha alltså verkligen inte. Vi var en grupp på ca 15 som gick runt och gjotde absolut ingenting men hade så jädra skoj, konstigt det där! 
 
Dagen därpå regnade det med, och då hade vi ingen dagsaktivitet planerad, men vi skulle ju bli brun så var det ju bara, så jag Hanne och Linnea låg bokstavligttalat på stranden i regnet, ensama var vi då med. Och bruna blelv vi hahah, Linnea var såååå röd efter att hon knappt kunde gå, lixom vem bränner sig i regnet?? Haha så det funkade ju tydligen lite det med. På kvällen åkte vi iväg på en Luau vilket är en Hawaiansk fest, först när vi kom dit fick vi lite kokosnötter, hårband halsband och lite sånna där grejer och efter så käkade vi hawaiansk buffe sen fortsattes det med framträdaden. Det här var lätt den roligaste kvällen, han som höll i det hela var så himla rolig och halva publiken var uppe och var med och sedan blev man grymt imponerad av vad dom gör. Så det var utan tvekan häfigt!!! 
Så här kände vi över regnet
 
 
 
 
 
 
sola lite i reeegnnn
Rooomatteeess! <3 
Och så har vi mina Sahuarita kompanjoner
 
Alltså charmtroll
 
Snubben svarade "hejsan kompis" när jag sa att jag var från Sverige, så blev lite chockad haha
En tillplattad gris, yeess
 
 
 
 
 
 
 
 

Hawaii dag 3&4

2014-02-21 @ 01:38:00
Så tredje dagen började vi med en hike upplängs Diamond Head, som tur var så regnade det för tror inte det hade varit genomförbart i solen haha! Det var säkert 1000 trappsteg och brant och grejer haha, men det var klart värt det när man kom upp på toppen! Det var jätte fint. Efter det så var det frivillig surflektion, men man måste ju lixom surfa på hawaii så det blev av! Och det var verkligen jätte kul. Jag lyckades till och med att åka med en våg på första försöket stående, så då var jag lite små stolt. Vi hade en timmes lektion, och juste! Vi var några som låg på brädan och bara tog det lugnt ett tag, hehe, och så kom en havssköldpadda upp brevid oss och hälsade på! Det var lite små coolt. Efter det så försökte vi stanna kvar för att sola med det bara regnade och regnade så vi gick tillbaka till hotellet. Vi hade ett pizza party på hotellet sedan vid poolen och efter det gick vi alla ner till stranden för att se fyrverkerier, men vi råkade gå till fel strand heheh, oppss... Så vi satt bara och pratade och hade det trevligt istället:) Och juste, vi hade en kameraman när vi surfade, men har inte fått dom bilderna än så ni får se dom senare:)
 
Dagen efter så for vi först runt i Honolulu och kikade runt lite och sedan drog vi oss ut mot Pearl Harbour, vilket jag tyckte var hur intressant som helst! Först fick vi se en dokumäntärfilm om allt som hände och sedan tog vi en båt ut till Arisona Memorial där ett helt skepp skönk och alla döda ligger fortfarnde kvar där och så, det var lite overkligt. Efter det gick vi runt och kollade på allt som fanns att se, det var som ett museum ungefär. Efter det for vi tillbaka till hotellet och chillade vid poolen ett tag innan vi alla tog bussen till amerikas näst största shopping galleria, där vi först käkade på Bubba Gump från Forrest Gump och sedan stannde vi resten av kvällen och kollade i butiker. 
  
 
 
 
 
 
Redo för fyrverkerier, så kooom hee inga!
Våran Italienare
 
 
 
Hahahha alltså den här bilden cracks meee uuuppp, Hanne försöker att inte vara med på bilden 
 
 
 
 
 
  
Vid poolen så har OS gått på varv, har varit lite mså speciellt med typ hälften av Europas nationer representerade och alla lika tävlingsinriktade, sedan när Sverige gick och vann fler än en gång kändes det bra, speceillt med 50 % norskar närvarande.
 
 
 
Om man inte behövde något från servitören hade man på första, annars bytte man så stannade dom
Haha just efter den hät bilden var tagen tänkte Andy att han skulle fylla på med cola i båda för at göra det jämt, sen blev han törstig och tog av ena glaset, vad tror ni hände? alltså blondaste ögonblicket någonsin haha.
Även the mall var halvt utomhus, det mesta var som det

HEAVEN ON EARTH! (Hawaii dag 1&2)

2014-02-21 @ 00:34:56
Men hej mina käara vänner, jag kom alldels nyss hem från paradiset itself, alltså haft en sån himla bra vecka och den har då verkligen spenderats på det vackraste stället jag någonsin sett och troligtvis kommer att se. Helt klart en av de bästa veckorna i mitt liv!!!!!! Och människorna är helt underbara, kan garantera att jag skaffat vänner för livet. Låter ju kanske lite små knasigt när jag bara träffat dom under en vecka, men det blir som ett sånt starkt band när alla är i samma sits och så mycket att dela och prata om. Näe shit alltså va bra det varit. För att kunna dela med mig av så mycket som möjligt tänkte jag dela upp det här i så många inlägg som möjligt och visa så mycket bilder jag bara kan, kameran har gått på högvarv so no worries! 
 
Klockan nio på onsdag morgonen så drog ju jag och Hanne iväg till en shuttlebus som tog oss till Phoenix och deras flygplats, och det första vi gör är att stöta på två norska tjejer som råkar vara på samma resa som oss och vi hade samma flyg hela vägen, när vi mellanlanda på LAX så hittade vi ännu fler, så vi var ett helt gäng redan på flygpltsen i Honolulu. Och lixom bara stämningen redan där, inte bara i gruppen, utan halva flygplatsen är rent utav utomhus, och hur vacker som helst med massa vattenfall och grejer, alla som jobbar där, flyggubbar, dom smo jobabr i kiosk och incheckning osvosv bär alla hawaiiskjortor och hawaiansk musik spelades i högtalarna. Hela atmosfären är bara så himla relaxing, över hela Hawaii, ääälskar det, alltid sån där musik, alla går bokstavligt runt i hawaii skjortor, alla surfare och alla tar bara dagen som den kommer, hur trevliga som helst oxå. Men vi åkte iaf till hotellet och vi var dom sista på plats, gruppen bestod av 100 utbytisar varav ca 50 norskar, haha så det har pratats myyycket norska i veckan. Vi var 6 svenska tjejer, ett ganska stort gäng tyskar, några Italians sedan så var resten lite utspritt, finnar, danskar, korea, österikare, switzerland, slovakien, och ja, alla möjliga länder. Mest från Europa. Vi hade ett välkomstmöte sedan träffade jag och Hanne våra roomates som bestod av en tyska, Hannah och en finska, Ella, sötaste tjejerna på jorden, kommer sakna dom jätte mycket!!!

På morgonen vaknade vi upp till halvmolningt och vi hade en islandtour på schemat, så vi körde bokstavligt talat runt hela ön. Vi stannade på massa vackra lookouts, macadamian nöt odling, annanas odling, stanade för lunch på den vackraste stranden någonsin, stannade för shaved ice och massa olika stop. Körde förbi pipline där flera surftävlingar hålls, Turtle Bay, och ah över hela ön helt enkelt. Det började dock regna efter halva dagen. Sedan gick vi ut för middag på ett tufft ställe på ett tak mitt i Wakiki och sedan spenderade vi resten av kvällen med att strosa i affärer. 
Vi fick fina blommor på hotellet
 
surfare evreyywherree
 
Finland(roomate), Sverige, Norge, Sverige, Norge, Norge
 
Sen hamna vi på sån här fin strand
 
 
 
 
 
 
 
Lille Eirik
En macadamien nöt där inne någonstans
 
Lite Shave Ice som kanske var hur gott som helst
 
Sedan for vi till stället där dom här annanaserna odlas
Allt va annanas på det här stället
Serena hittade sig till och med en glow in the dark annanas mössa
All mat var inkluderad vilket var himla skönt hah
 
Den här gatan gick från vårt hotell ner till stranden och var fylld med restauranger och affärer, vi käkade längs här de flesta dagarna, gick här i stort sätt varje kväll och flera dagar ner till stranden. Den här kvällen var vi inte ute så länge, dötrött efter att flygit hela gårdagen osvosv, så vi gick hem ganska tidigt oh muppade oss på rummet, asså vi har haft så hiiimla kul på vårt hotellrum haha, alltså ingen aning om vad vi gjort men skrattat så himla mycket. Tur att våra roomates var lika udda som jag och Hanne. 
 
Vi var hur som helst tvungen att vara på rummet 10 varje kväll, då kom en av ledarna och kollade till oss, vi fick schemat för morgon dagen och sedan frukostbiljetter, vi åt frukost på lite olika ställen varje morgon och då fick man bara en biljett och kunde gå lite som man ville. Vår ledare som kom till oss varje kväll var så himla urgullig, varje kväll tog hon med sig en lite present till oss alla, bara något litet men fortfarande!

REDOOO

2014-02-12 @ 16:02:49
Nu är jag redo till tusen! Hanne kommer och hämtar upp mig om en halvtimme så bär det av:))) Tänkte eftersom jag inte kommer vara aktiv här men på instagram så är min instagram fridabergstroom , för er som inte följer mig redan och vill se lite bilder:) Tack ch bock för mig! Krammmar
 
 
 

HAWAIII

2014-02-11 @ 22:50:36
Om ganska sa jatte precis 24 h lyfter vi for att flyga till hawaiii, och oj vad jag ar galet taggad! Det ska bli sa himla skont, sa himla coolt och sa himlahimla kul! Kommer inte att a med mig min dator, men nar jag kommer hem far ni saklart se massvis med bilder. Sa det kan ni se fram emot :D
 
Tankte att ni ville se programet for veckan:
 

Day 1 Arrivals. Students are met at the airport baggage claim area and transferred to the hotel for check in. Its then time for your orientation walking tour, and some free time before our welcome diner.

 

Day 2 We begin our tour with a drive around the entire island of Oahu. We will view the only royal palace in the United States, visit various neighborhoods and learn about the history of the state. Traveling inland, we drive though the, pineapples fields on the way to the North Shore. Our first North Shore stop is Haleiwa, an old surf town. We view the massive surf waves at Pipeline Sunset and Bonzai Beaches, and swim with the tropical fish on in Turtle Bay, where we play volleyball and have a picnic lunch. We finish the tour in the afternoon with visit to Pali Look out for views over the island. Then it’s back to the hotel to clean up before dinner.

 

Day 3 we visit Pearl Harbor for a tour of the U.S.S. Arizona National Monument, where we will learn about Hawaii's involvement in WWII then hit the beach right in front of our hotel. We will have time to play in the surf and try boogie boarding, or hang out at the hotel pool, or enjoy a soccer game and the park.

 

Day 4 We will head out to for a morning of snorkeling. We provide a rented snorkel and mask to swim with the colorful reef fish in a protected cove. This afternoon it’s off to Ala Moana shopping center for a shopping stop, and dinner at Bubba Gump Shrimp Company.

 

Day 5 We will board a Catamaran for an exciting sailing trip around Waikiki Bay. In the afternoon we go swimming in the ocean and playing volleyball. The adventurous can try their hand at surfing with a rental board (not included in tour) and dazzle the group with their surfing abilities!

 

Day 6 We hike up Diamond Head, an extinct volcanic crater with awesome views over Waikiki bay. In the late afternoon we will celebrate with the locals Luau, complete with grass skirts and hula dancing.

 

Day 7. We’ll explore some other parts of the island learning about some of the cultures that have contributed to Hawaiian food and culture. Tonight is our big farewell party.

 

Day 8. Students leave through the day, some students leaving early in the morning, and others not
departing until the evening. We will take you to the airport 2-3 hours before your flight time. After breakfast it’s time for your last shopping trip, and a final wave goodbye to the warm Pacific waters.
Many students will land back home the following day.

 

TAGGGADDDD


PLAYOFFS

2014-02-09 @ 20:23:03
Hej på er igen, länge sedan sist, igen, jag vet och jag är ledsen! Men precis som förra veckan har denna vecka bestått av väldans mycket soccer, vi tog oss nämligen vidare till Arizona slutspel(state som det kallas). Så i veckan och vi rest runt hela Arizona för att spela olika matcher, så vi har fått lämna skolan vid 12 varje dag och kommit hem igen ungefär 12 timmar senare. Så jag har sett mycket av den där gula skolbussen i veckan. Vi gjorde iaf hur bra som helst och hela skolan, delaktiga som alla är, har varit jätte taggade, för det är himla stort att "make state", och specieltl då det gick så bra! Igår körde vi till Chandler, vilket är typ 3 timmar bort och allaaa coacher från hela skolan, vilket är typ 25 st tog sin egna buss och följde med dom med, sedan var det massa elever som kom med, lixom dom körde 3 timmar dit och 3 timmar hem sen igen, ganske imponerande tycker jag:) Det var i allafall kvartfinal igår med vi förlorade efter himla mycket om och med. Domaren var deeen sämsta någonsin, alltlsså verkligen. Dom gjorde mål i övertid från 0-0 och var jäätte mycket offside, linjemannen till och med viftade med flaggan men huvuddomaren var typ 70 bast och såg inte detta och sen bestämde sig att skita i det, så det blev lite dramatiskt och ett himla tråkigt slut. Menmen, det är stort iaf att komma dit dom kom! Så nu är fotbollen officielt slut och det känns väldigt tråkigt, och jag vet inte riktigt vad jag vill göra efter skolan nu, det finns en club som heter "Do Something Club", som jag funderar på haha. Dom kommer bara på roliga saker att göra på campus, på alla hjärtans dag annordnar dom en fashion show och lite sånna där grejer, eller photo club. Eller om dom tillåter mig tennis, eftersom jag far till hawaii nästa vecka och nästa vecka är try outs för att spring sports så missar jag det. 
 
Idag ska jag äntligen ta tag i lite hawaii saker, far ju om freaking 3 dagar!!!!! Men det har varit så mycket i veckan att jag inte haft tid, enda dagen det inte var soccer så var det den sista basket matchen, dock förlorade dom med typ 20-45 but still haha. Det var ju den sista. OM ett tag kommer Hanne över hit och vi ska fixa det sista inför resan, sen äre bara 2 skoldagar sen draaar jag! :D Ska börja packa och så idag med. 
 
Skolan bjussa på mat efter varje match
Haha Mr. Post har lite roliga ideer om hur han förklarar saker, här föklarar han genom att ha en ätartävling. Ser ni Sverige på kartan oxå? Han drar alltid ner sverigekartan när jag är i rummet. Och bakom Sam på tavlan så får man skriva upp sig om man tar mat från hans 3(???) kylskåp i klassrummet, man kan låna mat om man skriver upp det på tavlan och sen ersätter det. Han har lite andra regler i sitt klassrum, mat och mobiltelefoner är ok! 
Här så langas det tennisbollar för att förklara något annat
 
Mi amor

LÄNGE SEDAN

2014-02-04 @ 03:22:30
Här ekade det bra allt tomt, och jag ber om ursäkt, men denna vecka här nog varit den mest upptagnaste någonsin. 
 
Så i tisdags så hade vi vår sista home-game i soccer i serien, och här borta över atlanten är det en stor grej för det blir ju med andra ord alla seniors sista hemmamatch med deras high school lag. Så det är alltid en stor cermoni och massa tårar, och lyckliga lilla jag så gäller även det här för managers. Så innan matchen samlades alla senior och deras "eskorts", man har någon som går med en, föräldrar, farmor, bästa vän osvosv sedan går man ut en och en till mittplanen medans Mr. Beachi pratade i högtalarna om vad man ska göra i framtiden och sånna saker, så får man massa ballonger och sådär, sedan är det den matchen då det är mest publik så det var en härlig stämmning och kul vare meee. Sen vann vi oxå vilket gjorde det bättre. Sedan onsdagen så hade vi bortamatch i Douglas, vilket är bokstavligtalat in the middle of no where. Så vi lämnade skolan redan efter lunch och körde över 3 timmar till Douglas, vi hade match och vann igen. Sedan stannade vi på en pizzeria, käkade, alla lärde sig cups och vi rev i stort sätt stället haha, galna tjejer. Så annorlunda gentemot att vara med i ett lag i Sverige, innan matcher och så ber vi ibland, då vi alla ställer oss i en ring och håller händer sen så säger någon en bön, lixom det skulle nog aldrig hända i Sverige haha. Sedan åkte vi tillbaka i vår gula skolbuss som är så absolut obekväm i 3 timmar och var tillbaka på skolan igen vid 1 på morgonen. Haha tycker ändå det är lite kul, alltså människor lämnar aldrig våran skola. Lixom 1 på morgonen och vi mötes av the wrestling team som precis kommit hem dom med, omklädningsrummen är öppna för folk är in the gym, städerskor och lite lärare som hänger kvar. Det är nog det som jag tycker är coolast med high school, det är verkligen en livstill! 
 
Så alla andra dagar som det inte var soccer har jag stannat för practise först såklart, sen har det varit basket för hela slanten, vårt lag är inte så jätte bra sen fick dom något ryck i veckan och vann typ alla matcher så the gym har varit packat och matcherna är inte klara förns typ 9 på kvällen, sen har man lite homework efter det och så. Sen med tanke på att jag måste gå upp 6 på morgonen. Har seriöst inte ätit en riktig middag på typ 2 veckor, förrutom idag då jag gjorte philadephia fylld kyckling inlindad i bacon med potatisgratäng och bea sås, bästa jag ätit. 
 
Så efter en fuuulll vecka var jag bokstavligt död i fredags, så minfina älskade vän Carro snappade upp detta och körde in till Tucson för att köpa Eegee´s(best fastfood ever) och knackade sedan på min dörr med detta, en otroligt lycklig liten frida. Sen så pratade vi bara om livet resten av kvällen. I lördags gjorde jag bara massa olika små saker hela dagen, vi for på the grocery store, hälsade på lite grannar och sånna saker, hjälpte Alex att flytta, japp nu har andra utbytesstudenten som jag bodde med i min första familj oxå flyttat ut, till min nya vmammas bästa kompis, whey! Sen var tanken att jag skulle fara till Ceci och this mexican thing, men like utmattad som tidigare somnade istället hehe. Och sedan igår, söndag, så var det ju super bowl sunday ladies and gentlemens. Så TV:n var på hela dagen och vid tre kom dom som jag sitter med at lunch och lite människor runt vårt bord för att se matchen. Den sög verkligen när the seahawks vann med ca 40 poäng.. Men reklamerna var hilarious haha och Bruno Mars i halftime var freaking unbelivible bra. Efter matchen hängde vi kvar ett tag och pratade, hade så mycket att prata om, lixom för det är ju inte det vi gör hela dagarna i skolan? haha älskar dom människorna. 
Var barnvakt förra söndagen, här lekte vi "how many stuffed animals can fit in my lap?"
Sen vare min tur, rolig lek det där
Lite saker jag fick av laget under senior night, det här bandet hade vi på oss när man gick ut på planen.Sen var det massa saker i påsen, lite nagellack, mat såklart, sen massa fina personliga saker, lite brev och sånt
¨Sen fick jag kanske det bästa paketet nåågonsin från mina kääära vänner, seriöst bästa någonsin
Så här har affärerna sett ut ungefär sedan 2 dagar efter nyår, dom gillar högtider, om nu alla hjärtans dag är en högtid
min saturday night
Lite superbowl

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0