MITT LIV ÄR KOMPLETT

2014-01-28 @ 05:31:15

HELGEN DEL 2

2014-01-26 @ 20:35:47
Så andra delen från helgen, jag vet inte ens om jag har berättat det här men igår så hade min skola sin Winter Formal, vilket är en skoladans, liknande som prom, fast inte riktigt lika uppklätt, kortare kläninng oftast. Så Ceci hämtade upp mig sen så körde vi till Yari för lite kort och sedan vidare till Quail Creek Country Club där allt va. Och det var huuur fancy som helst, jag var typ i chock. För det första så är vår skola inte så känd för att göra det så bra på sånna här grejer och satsa haha, så alla var jätte skeptiska i början, men det var verkligen jätte fint! Och för det andra så var det mycke mer folk än jag hde trott, så tummen upp det för det alltså :D Och själva dansen blev också hur kul som helst, har hört av andra utbytisar att dom inte tyckt det varit så kul och så men jag hade en helt annan upplevelse, troligtvis för det nästan var bara seniors och alla kände alla så alla bjöd verkligen på sig själv och det var mycket lyckat! Efteråt for typ halva dansen till Denny´s för lite käk, och jag skrattade så jag grät ett x antal gånger. 
 
Och ni där hemma har ju sån himla tur att jag har Yearbook och är tvugen att ta en mängd bilder på sånna här saker.
 
 
Ceci, moi, Kassy, Yari
 
 
 
 
Brook
På skärmen var det musikvideos och sånna här låtar då det finns en dans till, så han hade uppe dom där så gjorde alla andra likadant
 
Melissaa
Inte riktigt lika fin efteråt av någon konstig anledning haha, och kortare blev jag me. 

HELGEN DEL 1

2014-01-26 @ 19:56:10
Okej, så jag har haft en jätttee bra helg verkligen! Och med tanke på att jag inte skrivit om veckan tidigare så får jag dela upp det här i två delar. Så matchen mot Walden!! Rivalitet här är kanske bland det störta som finns haha, så på dagen i skolan taggade alla till som attan och var allmänt nervösa. Vi fick skippa 6th period, som jag inte har men ändå, för att tagga till extra. Vi var ändå tvugna att åka gula bussen även fast skolan är typ 5 min bort, och coach Reeves hade gjort värsta "låten/peppramsan" om the Red Wolves, som är Waldens maskot, så bussen blev galen. Ska försöka att trolla fram en video från det här för det var många som filmade! Och det slutade med att vi vann med 1-0, så spännande värre vare men lycka på hög nivå! Åkte tillbaka till skolan och alla var superglada, körde ramsan på parkeringen och alla bilar började tuta och blinka haha. Men sen så då hade killarna förlorat mot Walden på hemmaplan så stämningen skönk lite när alla satt och grät, och värre blev det när vi kom. Som sagt, rivalitet är något stort. 
 
Sen så i fredags åkte vi på Michelle's och Ashelys birthdayparty och kan ju meddela att det var så mexikanskt det bara kan bli haha. Dom hade en DJ på framsidan med massa lysen och grejer, spelade enbart mexikanst och folket dansade ringdans, pardans och cowboy danser som alla visste rörelserna och självklart var hela Ashelys familj med, alla kalla hennes pappa för bigpapaa och respektive för mamaaa, vid tre på natten ställde sig dom och gjort quesedillas till alla som var där sen slaggade hela bunten överallt, på golv soffor osvosv! Mycketmycket bra kväll/natt, haha något från det vanliga svenska kan jag ju säga. 
Em hade gjort kakor till hela laget
Jag fick en Manager kaka, haha
Sen hade kapternerna varit kreativa
 
 
mina två absoluta favoriter . Carro n Ceci
 
 
Yes, Frida Bergström lär sig mexikansk par dans

HALVÅR/FRÅGESTUND

2014-01-23 @ 02:20:00
Okej kära vänner, här kommer det, jag har varit borta i ett helår, i ett haaalvår!! Det låter ju så galet länge, vilket betyder att jag har ca 4 månader kvar, att leva höll jag på att skriva, men det stämmer ju kanske till viss del haha. Börjar få lite små ångest över detta, men inget jag ska gå runt att tänka på, fyra månader är fortfarande länge:) Detta har verkligen fått mig att inse hur mycket det här livet känns som vardag, och jag har svårt att lixom tänka mig livet jag levde i Sverige, för lixom vadåå, jag har ju bott här hela mitt liv? ungefär så känns det. Jag har oxå insett att jag blivit så himla dålig på att beskriva livet omkring mig, mestadels för att det inte längre känns särskillt speciellt! Så tänkte ta en liten snabb beskrivning nu när jag fick så dåligt samvete!
 
Kan ju börja med vanligaste frågorna jag får!
- Where is Sweden?
- Do you speak Sweden?
- Do you have Walmart? Följdfråga när svaret är nej, But where do you buy groceries?
- How do you say fuck in Sweden?
- Do you have black people in Sweden? När svaret är ja, Could you ever date a black guy? 
Haha tykcer nästan walmart är roligast, för lixom det finns ju ingen annan stans man kan handla? Det roligaste var nog när jag svarade nej till en tjej, och möjligheten till en annan butik kom inte upp i skallen, så hon drog slutsatsen att vi odlade vår egna mat. 
 
Okej så lite overall
- Människor har aldrig hört talas om spotify, folk använder något som heter Pandora då du väljer en låt sen så spelas det som radio med likanande låtar, lixom det är ju sämst haha. Trodde verkligen att spotify var det största?
 
- Ett ord, snacks, amerikanerna och deras jävla snacks, haha. Lägger ner all tid på detta, om ej existerar=arga amerikanare. Tror detta är anledningen till fetma, dom äter ju dygnet runt. Om du kollar runt i ett klassrum så äter ALLA elever snacks, under varje lektion!! Och det roligaste är att man får inte äta i klassrum så alla ligger bokstavligt ner i deras ryggsäckar och smaskar. 
 
- Vilket leder in oss på ryggsäckar, alla bär en, alla bär samma märke, JanSport, som finns i ca 10000 olika färger. 
 
- Klickar, alla tillhör en klick, du byter ej klick och pratar helst inte med andra heller. Detta visas speciellt i kafeterian då alla olika klickar sitter vid varsitt bord(Mean Girls forreal), och samma bord varje dag, om man byter blir det kaos. Haha var med om detta själv då mitt bord kom till kafeterian, vårt bord var taget, alla blev bara chockade kollade på varnadra, sa inget, sen satte vi oss ändå och då gick dom andra. Sen kunde vi inte prata om ngt annat för vi blev så sur. Riktigt bevis att jag blivit americanized. 
 
- Nyfikna som bara den, vet inte hur många människor som kommer upp till mig varje vecka och frågar vart jag är ifrån, om jag gillar det osvosv. Detta avslöjas ofta då jag pratar med en accent och tydligen en ganska tydlig haha, så alltid in the mall och sådär. I dag i skolan tex i Econ så fick jag stå framme i klassrummet och babbla på svenska i 5 min bara för klassen var nyfiken, lixom kan förstå några ord men i 5 min? Kändes som om jag pratade med en leende vägg. 
 
- Hör ihop med ovan, men inte är man då blyg här inte, man pratar med allt och alla när man handlar och överallt, tex på shower och sånna saker är det alltid publik som går upp på scenen och lever loppan. Om någon tex sitter på en bänk och det är 5 bänkar till runt om och en annan person kommer, då sätter sig hen på samma bänk som tidigare person. Känner också att jag blivit mycket mer såhär.
 
- Sport är förövrigt det enda som spelar roll, största samtalsämnet, största modet att bära tex en 49:ers hoodie, du är någon om du gör sport, sportsportsport
 
För att runda av detta tänkte jag köra på en frågestund, så fråga på som bara den, från stort till litet, vad som helst! I slutet så hoppas jag att ni får en bättre syn på High School och amerika och så har ni glömt min brist på beskrivningar,hehe! 
tyckte det här var jätte kul
Igår efter soccer så stannade jag för att se lite basket, dom har dock inte börjat här än så det var lite lite folk.

Långhelg

2014-01-21 @ 06:21:00
Hej alla mina vänner! Måndag kväll här borta även om det känns som en söndag eftersom vi haft långhelg, skönt som attan har det varit måste jag säga. Har dock tagit det väldigt lugnt under helgen, vilket har varit himla skönt, men har mått lite små dåligt så har tagit igen mig lite så där smått:) 
 
I fredags så hade vi som vanligt fotboll och efter det for jag bara hem och sovde mest tror jag, i lördags vaknade jag upp och så gick vi över till grannpojken som fyllde hela 4 år, så det var barnkalas på högrad kan jag lova, men kul var väl det. Efter det låg jag på studsmattan och läste klart Divergent, alltså huuur bra bok?? Läste ut den på 2 dagar, hehe. Gick sedan jag ut på en låångprommis med vovven vår, men tragiskt nog var det alldelees för varmt och såklart glömde jag vatten och var klädd i helsvart, typiskt. Lixom i januari och jag håller på att dö? nog har jag bra allt kvar mina svenska tedenser trots allt. Senare på kvällen, efter glömt middag, körde jag och Cindy till Fry´s för att handla improviserad, gudomlig "middag" och satte oss framför Tv:n och såg typ världens bästa film som jag dock glömt namnet på, haha. Söndagen började jag med skype med både mor och far min, pappa kommer ju om ca en månad(!!), så vi spred planer förfullt inför den veckan. Fortsatte dagen med en till liten prommis, men ej svart denna gång och sedan bara hängde runt huset och tog det allmänt lugnt, hur länge sedan var det inte jag gjorde det?? Jätte skönt iaf. Idag på vår lediga dag for jag och Carro upp i bergen och kanske det mest konstiga någonsin hände haha, vi blev jagad av en freaking ko? Haha det finns massa vildkor däruppe och en fick syn på oss och börja skrika sitt koskrik och kom efter oss, vi sprang för fulla livet och har aldrig varit så rädd men följt med så mycket skratt. Haha alltså det måste ju verkligen sett hur roligt ut som helst. 
Det här var min snap till Sverige när jag dog av värme
Det här var mitt humör efter jämfört med era -15 grader
vår middag, haha diggar chipsen

THURSDAY

2014-01-17 @ 06:11:11
Idag äre torsdag vilket betyder imorgon äre fredag, whheyy säger jag bara! Dessutom är det långhelg då the är Martin Luther Kings day på måndag, väldans bra i min åsikt. Veckan har faktiskt varit väldigt lugn måste jag säga, vilket jag njuter av, trots att jag missade massa skola för Cali, tydligen gjorde dom inget i min klasser medans jag var borta, tackar jag för. Veckan har mestadels bestått av soccer, sådär jätte ovanligt va? Men det är bara ca 3 veckor kvar vilket är lite tråkigt dock för jag älskar tjejerna, men sedan, som det ser ut nu, kommer vi gå till state, men det är såklart veckan då jag är i hawaii, inte för att jag klagar, hehe. Så det kommer jag mer än troligt missa. Vi hade även our rival game mot Walden i basket i måndags, självklart var hallen packad och amerikanerna lika galna som vanligt, speciellt när det gick över till övertid och Walden vann efter extremt mycket om och men, tror det blev 51-52..! = inte alls glada sahuarita människor. Menmen, vi har vår Walden game i soccer nästa torsdag!!!
 
Haha måste bara berätta med, läraren som jag skrev om som älskar att jag är från Sverige hade mixat till det lite idag. Så vi hade ett prov, och fyra av frågorna var enbart om Sveriges skatter och sånna saker, haha jag tror nog att jag är den enda om kommer ha rätt på dom, eller fler kanske chansar rätt då det är multiple choices, but still. Lite små taskigt måste jag säga haha, men vi har pratat om det i klassen lite, men tror knappast att ngn kommer ihåg. 
Det är ganska galet att jag lever med väder mellan 23-27 grader celsius varje dag i januari? Blir nog poolen i helgen för att grunda till Hawaii, måste ju visa att man är arizona boende. Det jobbiga nu är att det är nollgradigt på morgonen till skolan, sen när vi har soccer efter skolan är det 25 grader i skuggan, lixom hur lätt är det att klä sig?
fin himmel på bortamatch
Favvosar, Naynay och Ceci. Haha Naynay har lärt sig lite svenska, hon går fram till folk och frågar "vad är ditt nummer?" sen när alla kollar på hon som hon är dum i huvudet ställer hon sig på knä och skriker "snälla älska mig!", hon är en liten teaterapa och det är hiiilariouuus!
Vi byggde båtar av folie idag i Marine Biology och den som klarade av att lägga mest pennies i sin båt utan att den sjönk vann. Fråga mig inte vad det har med biologi att göra haha, ibland älskar jag amerikanska skolan. 
Och en annan sak som jag älskar är skolbussarna, lixom på den här bilden står jag vid min dörr, och här stannar bussen varje dag. Det är ganska asm. Varför röra på sig lixom? Amerikanska mottot. 
 
Hur är engelskan när man har varit i USA i en månad? Lär man sig mycket eller lite? Vad utvecklas mest talspråket eller skriftspråket? Några tips på hur man kan förbättra sin innan man åker dit till USA? - Cecilia

Jag tror faktiskt att jag kände mest skillnad efter en månad, mestadels för att man faktiskt blev van att alltid prata engelska och det kom mer naturligt utan att tänka. Men sedan efter det så kännde jag själv ingen större skillnad, för att det sker gradvis lixom, men om jag tänker tillbaka på första veckan är det sådan grym skillnad, skulle vilja säga att jag i stort sätt pratar flytande nu. Klart det är vissa ord som man nästan aldrig använder som man måste prata runt, men annars så. Och absolut talspråket över skriftspråket!!!! För man hör ord hela tiden som man lär sig, men som inte alltid är så lätta att stava och få ner på papper. Men sedan så måste jag ju tillägga att min själva engelska var nog "bättre" när jag kom, ganska mycket slang har taigt över den "bra" engelskan man lärde sig i skolan, hehe. 

CALI DAG 4

2014-01-16 @ 00:08:39
Vår sista dag vaknade vi upp, UTVILADE på hotellet och käkade hotellfrukost, heeevan, ingen världsfrukost som sverige eller lyxhotell, men fortfarande bra:) Vi packade ihop våra grejer och körde in till LA och rodeo drive, efter mycket om och men kan jag tillägga. Haha tydligen finns det två. Vi fortsatte sedan att köra runt lite i Beverly Hills och Santa Monica, vi stannade på santa monica beach vid piren, himlaaa fint alltså! Dit vill jag verkligen tillbaka. Söndagen blev en kort dag då vi hade bilresan hem, så lämnade redan vid klockan 1 och körde hemåt. Hemresan gick då väldnas mycket snabbare än dit, så det kändes som ingenting, sen är jag ganska bra på att sova under tiden med:) 
 
Vi avslutade med att vi Sahuarita kids och Cindy körde hem igenom Tucson med nedrullade rutor och musiken på högsta volum med galna danser i baksätet. Bra avslut tycker jag, vi alla kom varandra väldigt nära under resan. Så är bara ännu mer taggad då jag ska till Hawaii om exakt 4 veckor med Hanne och Eirik bla, kommer bli väärlds bra! Och idag ännu bättre då tanten på skolan som sköter all frånvaro kallade upp mig för att säga att alla mina Aspect resor nu kan räknas som "skolaktivitet" och jag inte får frånvaro. För det har varit bökigt med det där, man får bara vara borta från skolan 10 dagar/semester annars så räknas inte kurserna. Jag var då borta väldigt mycket mer och då måste man skriva en "appeal" och sånna saker för att få igen kurserna, men nu behöver jag inte längre, bara för att jag är utbytesstudent, haha älskar livet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CALI DAG 3

2014-01-14 @ 23:18:00
Så i lördags klev vi upp tidigt för att köra till Six Flags!! Jag kan ju säga så här, om ni någonsin får en chans att åka dit, gör det! Bland det roligaste jag gjort utan tvekan! Universal är mera coolt, och jag har ju varit där tidigare. Om man gillar bergodalbanor så är six flags heaven utan tvekan. Sedan att jag spenderade det med grymt roliga människor gör ju inte saken sämmre, haha jag är glad att vi inte befann oss hemma för vi sjöng och muppade runt som jag vet inte vad haha. Men kul vare bra allt! 
 
Min favorit var absoult Tatsu, för och främst så åkte man som under själva rälsen, som kvasten på grönalund, och jag trodde den var som den ungefär, men såklart mycket större och allt sånt, men samma typ. Så när vi väl satt oss och så där så helt plötsligt rör stolen på sig och flippar framåt så vi låg med mage och ansikte ner mot marken liggandes på en vanlig sån där som man har över huvudet på alla bergodalbanor, så först skrek jag konstant för jag var livrädd haha, men det var så gryyymt kul! Men kan ju säga att Insane på Gröna Lund var ungefär en av de mildare här. 
 
Efter six flags bytte vi från att stanna hos vår LC:s kompisar till hotell, vi beställde roomservice och däckade ganska så jätte snabbt efter en fartfylld, minst sagt, dag. 
 
 
 
Måste bara säga att det här är en bergodalbana, du skjuts upp för det här BAKLÄNGES, och sen ner igen. Och det går så snabbt att det lät som ett flygplan som körde förbi varje gång. Den enda jag inte åkte
Det bästa var att vi var typ ensama där haha, okej för att vara här borta var det tomt, det var mer folk än grönan, men nästan inga köer alls förns mot slutet av dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
så vackra
 
Har jag berättat historien om de två norskarna som bor här? Berättar i såfall igen. Så Hanne och Eirik har varit bästa kompisar sedan dom var 8 år, deras föräldrar är bästakompisar och dom har alltid gått i samma klass. Så dom bestämde sig för att åka till USA, båda önskade att hamna i Californien. Sen så äre två familjer här, som är bästa kompisar som både bestämde sig att ta emot utbytisar, dom båda träffade vår LC separat och av bara slumpen valde både norskar, en familj Hanne och en Eirik utan att prata med varandra, och det stod ingenstans att dom kände varadndra, eller att dom ens kom från samma stad. Sedan fick vår LC kämpa för att en få dom hit för dom önskat Cali. Sedan var familjerna jätte oroliga att dom inte skulle gilla varandra osvosv, haha, och så har dom lixom varit bästa kompiar hela livet? Hamna på samma skola i hela USA, bor tyå tre hus ifrån varandra och familjerna är bästa kompisar. Lixom kom igen, sånt händer ju inte. 

CALI DAG 1 & 2

2014-01-14 @ 04:51:00
Så i torsdag drog vi ju, som sagt, till härliga Californien! Vi lämnade Tucson runt 1 tror jag, och det första som händer mig är att jag upptäcker att mitt kort är spärrat??? På väg till ett ställe när man är helt beroende av pengar, men som tur var löste det sig med. Nu måste vi bara beställat ett nytt från Sverige och sedan skicka hit bort... Efter en halvtimmes körning träffade vi på vääärsta trafiken, det hade varit en olycka med 19 bilar inblandade och 3 döda, så redan mellan Tucson-Phoenix osm vanligtvis ligger på under 2 timmar fördröjdes till över 5 timmar, inte så lyckliga nej. Som tur va hade vi storsjung hela vägen. Sedan när vi blev lite väl utråkade så hade vi lite kinesiska brandövningar, när alla springer ut ur bilen, ett varv runt, och sedan in igen innan kön rör på sig. Med tanke på att vi hade en 8 sittsig bil kan jag ju nämna att det inte var det lättaste, haha! Vi kom fram vid 1 på natten, tanken var att vi skulle vara framme 8.. 
 
Morgonen därpå var det dags för Universal Studios, alltså vilket ställe. Jag har varit på den i Florida men måste säga att denna var bättre. Mestadels för Studio Touren som dom hade, dom spelar ju faktiskt inte 100 tals med filmer på det området, så vi såg inspelningen av CSI Las Vegas, och massa andra program som körde på samtidigt i dom olika bygnaderna. Vi såg Visteria Lane, Who-ville from The Grinch och masssooor mer, dom kunde till exemple få det att regna när dom ville och sånna saker! Och alla andra saker dom har på parken var verkligen minst lika coola. Förstår inte hur dom lyckas göra allt! Haha i slutet av dagen gick vi på en show när dom visade special effects, och så har vi då knäppgöken i gruppen, Julien, som förövrigt är den rooligaste människan jag träfat i hela mitt liv, han gick i allafall upp på scenen för att vara med och spela lite teater, alltså jag lovar och svär att jag aldrig skrattat så mycket någonsin! 
 
Efter parken så käkae vi middag på HardRock cafe och sedan hade vi konstigt kul utanför, dom hade som ett torg med en bilboard med musikvideos på så vi shaka loss ett tag haha. Efter det så körde vi till Walk of Fame och strosade runt där ett tag, hade kul på musiktrappan och sedan i gigantisk godisaffär. Vi rullade sedan hem vid midnatt:) 
taggade i baksätet. Mina två norskar, har vait konstant kamp mellan våra två länder alltså
 
 
Alla bilar från filmer under studio touren
dom skapade en flodvåg bara sådär
Visteria lane!
Who-Ville
Från Världarnas Krig
 
 
Eirik köpte sig en liten dounat
Vi var på en stuntshow, galna tider, just efter detta flög ett stort jädra brinnande flygplan in och landade just framför oss, men var lite för chockad for att ta upp kameran haha
Haha Julien i blått
 
 
 
 Ungefär såhär såg hela resan ut, med massa sång
 
Vad vi gör? ingen som vet
Jag och Hanne skrev våra namn på en bit papper och tejpade fast, nu har vi oxå en stjärna
 
 
 
Harry Potter gänget och Eirik
 
 
 
Resten av dagarna kommer inom kort!:)

OFF TO CALI

2014-01-09 @ 17:42:52
Så om någon timme bär det äntligen av till California! Vi blir 6 utbytisar plus våran Local coordinator och Cindy som vuxna, vi kör med en liten minibuss haha. Imorgon ska vi på Universal studios, lördag Six Flags och sedan på söndagen ska vi göra walk of fame, rodeo drive, venice beach och allt sånt där!:) Ser verkligen fram emot det här måste jag säga. Tar inte med mig datorn men ni får en fet uppdatering när jag kommer hem på söndag kväll:) 
 
Så första, eller halva för mig dåda, skolveckan har passerat, har bytt några klasser och har inte Kempton längre, ni vet den där uubersnälla läraren som vi inte gör något alls hos. Nu har jag istället basketball-coachen vilket dock oxå är lite kul när allt han gör är att prata om basket, och istället för forensics som jag hade med Kempton har jag nu Marine biology, det är om havet och sånt. Gillar forensics mer, hehe. Sedan har jag oxå bytt American Governtment mot Economics, med tanke på att jag går ekonomi i sverige borde det ju inte vara några större problem, kan man ju tycka;) Men läraren är heeelt underbaar, han brukar tydligen hänga i Östersund mycket för han har släkt där och är kääär i Sverige, så när jag sa att jag är från Sverige blev han som helt galen. Så lektionrena i veckan har bara bestått av att jag och han fått Sverige att se alladeles perfekt ut haha, pratat om the government och allt, så efter han berättat hur det är i USA så frågar han alltid, and Frida this is noooot how is it in Sweden, huh? och så gör han att Sverige verkar som bästa i landet i världen, så hela klassen har sagt att dom ska komma och bo med mig i Sverige, haha och nästa vecka ska vi sätta upp svenska ord för att beskriva allt i klassrummet, haha jag menar vaa? Men jag går bara med på det alltså. Han berättade en historia om när han var på bussen här i Sverige, så hade han tittat sig omkring och tänkte att svenskar var så hiiimlahiiimla snygga, han sa att han var helt chockad och att det var som himelriket, så han hade frågat den som satt brevid hur alla kunde vara så snygga, så hade personen brevid svarat att alla fula emegrerat till USA,  hhah tyckte det var himla kul. Sen gick han lite urspår från ekonmi efter det och berättade hur svenskar rör på sig, har bussar och allt bra med Sverige haha, och det här var en hel lektion kan jag ju tillägga! 
 
Måste bara berätta en till grej som hände i veckan som jag aldrig tror skulle hända i Sverige, så under yearbook i veckan så har vi fixat satt alla skolfoton som alla elever tagit hamnat på varsinn disk som är till föräldrarna, vill ni veta orsaken? Ifall någon skulle bli kidnappad, hahah jag menar hur sorligt är inte det?? Så ifall någon blir kidnappad så ska föräldrarna ha den här disken för att ge till polisen så dom kan sprida bilden. Så en veckan arbete, bara för den orsaken, jag menar är det verkligen så vanlgit?? Haha vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta åt det här. 
Nydushade och havregrynsgröt till frulle, världens godaste gröt i protionsförpackningar med äppelbitar och kanel i. 

Tombstone

2014-01-05 @ 21:02:45
Så tänkte göra ett eget inlägg om detta, så igår på dagen körde vi till en stad som heter Tombstone, ni känner säkert igen namnet för det är flera filmer inspelade där. Så det är en tvättäkta vilda västern stad, och idag så är det nästan bara turister som håller hus där så alla som jobbar/bor där går runt i cowboy kläder, rider på hästar, pratar likadant osvosv. Och verkligen hela staden är precis som den var förrut så det var lite små kul faktiskt. 
 
Vi tog en turistur genom staden och runt om, sen gick vi på en "gunshow" fast dom hade gjort det som en komedi och det var verkligen hiiilarious! Efter det tittade vi i lite butiker och så, dom sålde cowboykläder för det mesta sedan fanns det fotobutiker då man klädde upp sig som dom klädde sig och tog familjefoton som sedan kom ut i sepia, vi överlagde men vi gjorde det inte haha. Det är bara 1 h och 40 min härifrån så vi var inte där allt för länge, körde hem redan vid 14:)
 
Så imorgon bärjar skooolan igen, känns ju sådär, men det blir en kortis vecka för på torsdag bär det av till Californien med alla utbytisar, så är as taggad på det!:) 
 
 
Tydligen en big deal i filmen Tombstone
 
 
 
 
 
 
 
 

JULOV

2014-01-05 @ 20:28:00
Kan ju börja med att be så hemskt mycket om ursäkt för det tydligt ekar tomt här inne, inte min mening. Söndag idag och skola imorgon, har haft ett fantastiskt bra lov men det har varit så himla packat med saker att jag inte har haft tid att ägna mig åt det här, inte alls! 
 
Okej, så lov. Jag tror att jag får köra på en liten sammanfattning av veckan, för somsagt hare varit himlans mycket. Kan ju börja med att säga att min värdmammas döttrar från Colorado har varit här enda sen Emelie for hem, så det har varit kul och fullt upp. Jag har nu totaltsätt sett Frozen FYRA gånger på bio, haha, vilket måste vara något slags rekord, och kan ju tillägga att den inte är sååå bra satt man ser den fyra gånger på bio, det är nog ingen film, men det bara blev så, haha. Vi har spenderat ganska mycket tid hos mina "värdkusiner" då vi gjort lite allt möjligt, hängt med Carro och gänget en hel del, sooovit, shoppat, ÄTIT och kört runt hela Tucson tror jaa. 
 
Igår kväll så for först jag och Carro på starbucks och pratade om livet i ngn timme sen mötte vi upp resten av gänget och gick och så Paranomal Activity 5, alltså oh my godness, värsta jag sett, se den inte. Så man kan ju vekrligen säga att bio är en bra sammanfattning av detta lov. 
 
Jag har en massa random mobilbiler från veckan
Ngra av julklapparna jag fick, alltså jag fick jätttee mycket, förväntade jag mig verkligen inte! Och tyckte att det amerikanska måtten var ganska smart. 
Vi var hos Carro och hade en bonefire som gick lite överstyr ahah
 
Vi alla fick matchande VS pyjamaser i julklapp, haha, det är ngn grej här borta att få det. 
Dakotaaa
 
 
 
MIn värdmamma hade en stor Nyårfest som vi hjälpte att göra iordning. 
Nyyååår
 
 
Hade sushi för första gången!
 
 
 

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0