Stockholm

2013-06-25 @ 22:12:00

Nu har jag mitt visum! Skönt att ha det gjort innan Spanien känner jag:) igår åkte jag ner och strosade runt staden hela dagen, var inne i varje souvenirbutik i hela gamla stan, typ, för att leta efter presenter till familjen. Hittade några bra, som jag inte skriver här ifall de läser bloggen. Men det var jag och alla turister i butikerna, vet inte hur många som började prata engelska med mig innan de förstod att jag faktiskt var svensk.

Imorse så tog jag mig till ambassaden(inte det lättaste med busstrejken) och hittade förvånatsvärt snabbt! När jag kom dit var det ingen kö alls så fick direkt gå igenom säkerhetskontrollen och till väntrummet, tänkte att här borde ju alla prata engelska så blev lite förvånad när jag fick svar på svenska av ca alla människor. Väl i rummet så träffade jag flera andra exploriusare så tiden gick väldigt fort och så även intervjun! Efter så gick jag och Kristin in till stan för lunch och lite mer presentshopping. Sedan träffade vi upp resten som var på ambassaden på kontoret och satte oss i en park för lite glass:) sedan tog jag flyget hem, eller ah efter lite om och men. Haha min mamma råkade boka min hemresan dagen innan så hade ingen giltig flygbiljett när jag kom till Bromma så fick ställa mig på standby, och det gick ju det med. Nu är jag helt slut så ska sova och sen imorgon, Spanien!

 
 
 
 
 

 


Midsommar, 18 bast, Ambassaden

2013-06-23 @ 19:41:31
Idag fyller jag hela 18 år, stora saker på gång vettni. Den här veckan har varit helt galen, massa saker som händer och jobbet har tagit upp den mesta tiden. I fredags så var det ju såklart midsommar och den spenderades på bästa sätt hemma hos Lydia med massa nya och trevliga människor, det var verkligen en jätte lyckad kväll! Vi lagade middag tillsammans, vi var nästan 20 så det var ett uppdrag i sig, sedan följde vi upp med 5 kamp!:) Sedan igår (lördag) så hade jag mina närmsta och bästa vänner över på en kickass middag, jag får säga så även fast det var jag som gjorde den för det var faktiskt himla gott. Vi käkade räkor med ost och kex, frukter, bröd, paj, sallad, massa såser och rörer och lite annat! Fick jätte fina grejer och kommer sakna dem så mycket! Elina och Emma sov även över här sen nu på morgonen så har vi haft bagarstuga till släktfika, och även då fick jag himla mycket fint och behövligt inför USA! Nyss kom jag hem från en middag på Allstar med familjen och den första lagliga som man brukar säga;)
 
Och imorgon sätter jag mig på planet till Stockholm och ambassaden för att fixa visum. Jag måste åka dagen innan för att det inte går några plan så jag hinner på tisdag, så imorgon ska jag helt själva spendera dagen i Sthlm, utan pengar, men förhoppnignsvis kommer Linnea och håller mig sällskap senare! Alltså visumansökan har verkligen varit kaos, jag ville verkligen åka till ambassaden nu den 25:e(Vi med explorius har förbokade tider) men var tvungen att vara klar med ansökningen i tisdags, i måndags hade jag inte fått mitt DS-2019, vilket man måste ha för att göra ansökan, men explorius hade fått det till sthlm så Jonathan fick scanna in det till mig sen gjorde jag det snabbt som ögat innan jobbet och hann faktiskt! Men sen fick jag denna lista för allt som ska med till ambassaden, ojojoj säger jag bara! Paniken växte alltså. Men nu sitter jag här med alla papperna och far imorgon, känns jätte skönt att få det gjort!:) Ett tips till er som inte fått ert DS-2019 och alltså inte påbörjat ansökningen, ta en titt på listan över det som ska med och börja checka av!!! Man måste beställa hemma massa papper och åka tilll banken sen ha ett kort på fotopapper och massamassa. Jag har bokstavligt talat sprungit runt hela stan och pratat med massa människor för att hinna få allt som behövs. Men bara för några timmar sedan trodde jag att det jag inte kunde fara! På onsdag far jag nämligen till Spaninen(massa flyg för mig) här i från Umeå och man lämnar ju in passet på ambassaden, och inte tänkte jag på att jag skulle behöva passet dagen efter! Men som tur var kan man resa till Spaninen med ett internationellt ID kort, vilket jag råkar ha! Tur som attan. Men det är ändå stressigt inför Spanien alltså, kommer hem tisdag kväll och åker onsdag, har inte packat en grej. Intressant. 
 
Tänkte passa på att svara på en fråga. Frågan var om man kan åka som utbytesstudent efter 9:an. Vilket man absolut kan, det är till och med inte alla som kan åka efter 2:an så kanske hellre det! I år så kan man åka om man är född mellan 95.03.01 och 98.08.01, så du kan åka redan efter 8:an, om du är född tidigt på året. Det är ungefär lika varje år så det är bara att räkana ut beroende när du vill åka:) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ledsen för rörigt inägg!
 
P.S, jag hade rosa och vitt tema ;) 
 
 

UTBYTESSTUDENT.SE

2013-06-09 @ 22:08:00

Tips till framtida utbytesstudenter! www.utbytesstudent.se 


BAL

2013-06-06 @ 11:47:59
Igår var det studentbalen och jag hade hur kul som helst! Tänkte bara dela med mig av lite bilder, tänkte att det kanske var kul, jag tar alltså inte studenten utan följde bara med min vän sen länge tillbaka:)

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0