Frågor

2013-05-27 @ 20:16:16
Hallåtjena! Sedan sist så har det varit avresemöte, det var verkligen jätte kul att träffa alla andra och även träffa två tidigare studenter:) Och mycket information var det indeed, nästan tre timmar tror jag vi satt där, även om det kändes som mindre. Snart börjar det bli dax för ambassaden också, fick massa information om det på mötet. Jag och Anna ska ner den 24:e juni för shopping och ambassaden den 25:e. Det kommer bli några stressiga dagar kan jag garantera, den 21:a är det midsommar, den 23:e fyller jag 18, den 24:e - sthlm, 25:e - ambassaden och den 26:e far jag till Spaninen en vecka, men det ser jag bra allt i fram emot:):) 
 
Jag har fått några frågor som jag tänkte besvara här också eftersom det kanske är många som funderar på samma sak! 
 
Hur fick du dina föräldrar att betala, eller hur gjorde du med pengar :)?
 
Eftersom jag velat det här så himlahimla länge så började jag spara pengar för tre år sedan tror jag det var, för två sommrar sedan jobbade jag en hel sommar och alla de pengarna satte jag in på ett sparkonto till en ev USA resa, så det var en bra del av summan. Sedan så fick jag sommaren efter ett deltidsjobb som jag nu alltså jobbat på i 1 år och alla pengar som jag tjänat där har också gått till sparkontot. När det var dax att anmäla sig till programmet så satte jag mig ner och gjorde en budget för alla kostnader samt för alla mina inkomster som jag skulle tjäna(och nu har tjänat ihop) och räknade då också in mitt sparkonto. På den budgeten skulle mina föräldrar betala 6 000 var och jag skulle betala resten, haha sen så gjorde jag en lista på alla saker de inte skulle behöva betala för mig under året så på min budget kom jag fram till att de skulle tjäna pengar på att skicka iväg mig;) Men nu för någon vecka sedan så är dem så orthört gulliga att dem erbjudit sig att betala 10 000 kronor var istället, mest tror jag för att dem såg hur jag verkligen försökt och jobbat som en gris. För de pengar som jag sparar har jag tänkt att jag ska lägga på, framförallt, körkort när jag kommer hem sedan förhoppningsvis Hawaii resa udner året! 
 
Mitt tips är att vara ärlig från början om hur mcyket det kostar och skriva ner allt svart på vitt, jag vet hur lätt det är att undvika att skriva ner typ flygskatter och liknande bara för att övertala, hehe, man tjänar på det i längden! Sedan så uppsakttades min budget väldigt mycket så det är ett bra tips också! 
 
Gjorde du delstatsval? 

Nej, det gjorde jag faktiskt inte! Mina ansökningar blev klara typ såhär 5 dagar försent, de flesta organisationer har att man måste ha klart ansökningarna ett visst datum. Det roliga var dock att jag hade sökt om Arizona, även om det inte gick igenom med mina ansäknignar:) Så vart verkligen jätte glad när jag fick reda på att jag fick placering just i Arizona! 
As taggad på yran och lite festival i helgen - Nause, John De Son, Hoffmaestro, TAGGAD! Bilden är från peace förra sommaren. 

SUNSHINE

2013-05-21 @ 08:46:09
Såå lycklig med all denna sol, det hade väl ändå varit underbart om det kunde få vara så här hela sommaren? Och inte länge kvar till yran, som kommer följt av balen, skolavslutning, midsommar, födelsedag, sthlm och Spaninen! De 65 dagar som jag har kvar i detta land kommer bokstavligen flyga iväg med tanke på allt som händer inom den tiden!:) Kan inte vara annat än lycklig just nu!
 
 Jag har glömt visa några bilder på området som Kathy skickat till mig! 
 

 
 
1 - En av poolerna som jag kommer ha tillgång till. 2 - Ett ställe i närheten tror jag, inte Green Valley iaf, minns inte vad det hette. 3 - MIn gata! 4 - En inomhus pool i närheten där Kathy håller i vattenaerobics på vintern. 

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0