Placeringsupdate

2013-04-28 @ 19:13:02
Frågan är ju hur många gånger jag läst att utbytesstudenter skrivit "jag har fått den absolut bästa världfamiljen", men jag tror på riktigt att jag fått den bästa värdfamiljen som man kan få. Jag har pratat jätte mycket med Kathy under helgen och har nog aldrig pratat med någon som är så omtänksam och taggad. Världens underbaraste person. Hon vill att jag ska komma redan den 17 juli eftersom hon har bokat in "our first adventure" redan den 20:e, men det känns som om det kommer bli otroligt tajt med New York. Så tror inte jag kommer kunna komma så snart. Jag har även pratat lite idag med Alexandra som också verkar hur söt som helst. Familjen hade en svensk utbytesstudent förra året med faktiskt och jag hittade hennes blogg! Så det var väldigt kul att läsa:) 
 
Området jag ska bo i är ett sådant här inhägnat med en grind som man måste passera och en portvakt. Inne på området så finns det, förrutom alla hus, 13 gemensama pooler, 6 fitnesscenter och ett clubhus med lite olika saker i. Det känns väldigt bra med inhägnat när jag bor så nära mexicanska gränsen, hehe. Sedan jobbar Kathy på skolan så vi får skjuts och hämtning varje dag, vilket är ju himla behändigt! 
 
Jag börjar få lite panik över allt som måste göras innan jag ska fara, om jag kommer kunna vara där redan den 17:e så är det mindre än 3 månader kvar!! Det är ingenting, dessutom så har ju alla bakner och liknande stängt i sommar så måste börja fixa sånt nu! Hur kommer alla göra mitt bankort och liknande? 


Zollinger family!

2013-04-26 @ 11:55:00

Ääntligen så ringde Explorius imorse för att bekräfta och berätta om min framtida världsfamilj! Jag har gått på högvarv hela morgonen och har äntligen kunna lugna ner mig lite för att skriva detta eftertraktade inlägg! Det här känns så himla bra helt enkelt!!! Så oerhört lycklig just nu. Men jag går rakt på sak :D Jag kommer bo i en liten stad som heter Green Valley, alltså nu snackar vi längst ner i Arizona, jag bor princip i Mexico, det är väldigt nära gränsen. Green Valley har ungefär 22 000 invånare men ligger direkt bredvid en annan stad som heter Sahuarita som är ungefär lika stor. Det verkar vara jätte fint, det ligger precis bredvid ett stort berg. Sedan är det bara 3 mil till Tuscon som har ungefär en halv miljon invånare och till Phoenix, som är största staden, är det 2 timmar med bil, så det är inte heller så mycket. Jag kommer bo hos The Zollinger family som består av mamma Kathleen och pappa Kevin, dem har barn som inte längre bor kvar. Sedan kommer jag ju ha en fransk värdsyster som jag redan nämnt:) Mamman verkar vara så oerhört söt, snäll och exalterad! På facebook har hon redan skrivit på sin logg att "We got our girls!" och hur mycket hon ser fram emot det, sedan någon dag senare en lista på "amazing vaccations" som dem redan planerat in under året, bland annat Nevada, California och New Mexico! Dem verkar verkligen vara helt underbara! Huset ser jätte stort ut och jag kommer inte behöva dela rum med Alexandra så det känner fakiskt ganska skönt :) Dem verkar vara golfantaster som gillar att klättra i bergen, bada, campa och likanande, väldiga utomhus människor vilket känns bra, även om jag inte delar så många specifika intressen. 

 

Skolan jag ska gå på heter Sauharita High School och ligger 20 min med skolbuss från mitt hus. Det går 900 elever på skolan vilket inte är för många eller för få:) Deras maskot är en häst, eller mustang minutes som dem kallar det och fägerna är passande nog gult och blått, Go Mustangs! Det bästa av allt med skolan är att dem är medlem i någon som kallas The Arizona nutrition standards vilket betyder att ett av målen på skolan är att vara nyttig och dem har en salladsbar, smoothiesbar och massa färskpressade juicer, sedan har dem annan mat också men det kan man ju mycket väl välja bort! Dem har även massor med sporter så som football, cheerleading, soccer, volleyboll, softball, tennis, golf osvosv! Sedan är kursutbudet underbart och jag vill läsa minst 15 av dem som fanns med så kurserna kommer nog inte vara några problem! 

Det kan nog inte kännas så mycket bättre, jag mejlade familjen nyss så hoppas på svar inom en väldigt kort tid! :D

 

 

PLACERING!!!!!!

2013-04-05 @ 16:29:00

Jag sitter uppe i gropen i fjällen och pratar med Stina som var utbytesstudent för länge sedan och pratar om året och samtidigt som jag säger att jag känner på mig att jag kommer bli en av de med sen placering kollar jag på mobilen och ser att ett 08 nummer ringt och tänkte på en gång att det var explorius, vilket det var! JAG HAR FÅTT PLACERING! I Arizona kommer jag spendera kommande år med en annan utbytes från Frankrike! Det är den enda jag vet eftersom jag hamnade i en double placement och måste skriva på lite papper. Får alltså mer info om familjen när dem är inlämnade :-D var väldigt tveksam över hela double placement men efter ett långt mejl från Jonathan på explorius känns det mycket bättre! Återkommer så fort jag fått mer info :-D


Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0