byte av vfamilj

2013-09-29 @ 03:14:00
Hej alla igen! Ursäkta för mitt lilla break här men det har varit mycket som hänt under tiden. Jag har nämligen bestämt mig för att byta värdfamilj! Det har varit mycket i familjen och jag tänker inte ta upp det här, men jag trivs helt enkelt inte, inte alls, så tog steget och gjorde någontng åt det. Jag försökte byta för någon månad sen men kom överens med min LC att ge det en ärlig chans, vilket jag gjorde och det blev inte bättre så nu får jag äntligen byta. Och den här gången förstod min LC på en gång och tvekade inte, så det är väldigt skönt. Och det bästa av allt är att jag redan har en ny familj! Det tog bara en vecka att hitta en ny och jag flyttar till veckan. Jag kommer flytta till en kvinna som är ganska ung och har två barn som för tillfället bor i Colorado men kommer flytta in med oss till jul ungefär. Det är två tjejer som båda är yngre än mig så det kommer bli ett all girls house! Jag har många kompisar som känner Cindy, som hon heter, och säger att hon är underbar så det känns jätte bra! Hon bor i rancho, vilket är området här där alla "unga" bor, just nu bor jag i ett område där ingen under 50 bor. Vilket är lite speciellt, så det ska bli jätte kul att komma närmare alla kompisar , och skolan för den delen! Och området är kalaskul, haha, men faktiskt! Det är flera pooler, "lekparker"(lekparker här är galna jämfort med hemma), basketplaner, tennisplaner, skateparker, gym, vattenparker och tusen saker man kan göra. Sen är det en jätte fin sjö där man kan fiska, paddla kanot osv, så det tror jag blir great. Så nu är jag såååå lycklig :D : D
 
 

WEEKEND

2013-09-17 @ 06:30:44Fågelholk ala Arizona
Chillade lite med tigrar och andra roliga djur på Tucson Zoo


Samlade frågor

2013-09-15 @ 19:56:35
 
Okej, som jag sa tidigare så tänkte jag att jag skulle samla ihop lite svar på dom allra vanligaste frågorna. Så har jag även fått lite nya frågor som jag ska svara på. 
 
Vi kan ju börja med, vad är det jag gör?
Jag är alltså en utbytesstudent i USA, jag går på ett amerikanskt high school och bor i en amerikansk familj. En utbytesstudent är egentligen inte ett utbyte utan det är bara jag som bor i en annan familj, det är ingen som bor i min. 
 
Hur blir man utbytesstudent?
Man ansöker genom en organisation, exempel är Explorius, STS och EF
 
Behöver man något speciellt? 
Man behöver ha godkänt i alla ämnen och man kan inte ha gått ut gymnasiet. 
 
Kan man åka med någon och kan man bestäma vart? 
Man kan inte riktigt åka med någon eftersom man själv inte bestämmer vart man hamnar utan blir vald av en familj och man kan inte gör så att man blir vald tillsammans. Man kan dock önska delstat och kan då önska samma delstat som en kompis och kanske hamna nära varandra. 
 
Vad kostar det?
Allt innan går på ungefär 80 000 - 90 000, sedan får man ej sitt studiebidrag under året så 1500 - 2500 är rekomenderat att ha varje månad. 
 
Hur länge är det?
Det är ett läsår, alltså ungefär 10 månader. Man kan också åka ett halvår, men det kostar typ 5 000 kronor mindre än ett helt år. 
 
Hur gammal måste man vara?
Om du ska åka nästa år så kan man åka om man är född mellan tidigt -96 och mitten på -99
 
Behöver man gå om när man kommer hem?
Och i 99% av fallen så behöver man gå om när man kommer hem, året räknas inte hemma i Sverige. Även fast det gör det för norskarna... 
 
Vad tycker jag om explorius(min organisation)?
Jag älskar exporius! Dom är jätte personliga och har full koll på ens "historia" och vad som händer, man får en speciell person som man alltid har kontakt med innan och under året. Har inte upplevt några problem alls. 
 
Är det precis som i alla filmer? 
Stor JA på den här frågan alltså! Haha det stämmer mycket bra.
 
Hur hade jag råd?
Jag sparade pengar under några år innan jag faktiskt anmälde mig. Sedan jobbade jag väldigt mycket sista året hemma och sparade varende krona, sedan så hjälpte mina föräldrar till också! 
 
Hur övertalar man sina föräldrar? 
Den här frågan är troligtvis väldigt individuel. Jag började att tjata på mina föräldrar typ 3 år sedan, ca varje dag haha. Sedan när det väl kom till kritan så gjorde jag upp en budget för att visa att vi hade råd med allt, eller faktiskt så kom jag fram till att mina föräldrar skulle tjäna på att skicka iväg mig, hör och häpna, Sedan så jag i stort sett, "nu bokar jag tid för intervjun", och så gick vi på intervjun, min mamma var inte taggad efter det så lyssna inte riktigt på vad dom har att säga för det låter väldigt negativt, och sedan när jag blev antagen kunde dom inte riktigt säga nej för dom visste hur mycket jag ville det. 
 
Vad är det bästa? 
Det bästa är school spiriten, alla homegames, olika event och allmänt hur taggade människorna är för sin skola. Plus shoppingen och matutbudet. 
 
Det värsta? 
Att vara utan sin familj och vänner och den stora hemlängtan som det kommer med. 
 
Hej! Jag funderar också på att åka som utbytesstudent till USA men vet inte om jag vill åka efter ettan eller tvåan? Vad tycker du är bäst? Och varför valde du att åka efter tvåan? Hoppas du fortsätter ha det bra där borta och bra blogg! - Anonym
Jag tror det är väldigt annorluna vad som är bäst för en själv. Jag åkte efter tvåan för att jag var äldre, även om man är lite små "gammal" på skolan, så känns det skönt med åldern runt om, så som vara utan familjen och allt ansvar innan osv. Sedan så när jag kommer hem har jag bara ett litet år kvar, känns skönt att inte ha två, utan bara ett litet sen får jag göra vad jag vill. Det känns som om jag kan dra mer nytta av året med den åldern jag har nu, men det kan ju även ha att göra med mognadsnivå och så, så individuellt så att säga. Sedan för att försäkra om att jag skulle bli senior!
 
Hej, jag vart lite nyfiken med det här att du pluggar svenska matte + gör ditt projektarbete där borta. Jag ska åka till usa nästa år och har då gått ut tvåan så skulle nog också vilja göra bort lite svenska kurser i usa! Hur går det för dig? Känner du att du har tid och ork att göra projektarbetet och matten? Jag är lite orolig bara att man inte orkar... Hehe. Tack för en bra blogg förresten!! - Emmy
Ja det stämmer mycket bra! Och det går faktiskt bättre än vad jag trodde. Med matten ligger jag faktiskt före dom hemma i Sverige, Och eftersom jag inte har sista perioden så har jag den till att plugga, så då gör jag lite svenskt. På de flesta skolor kan man välja något som heter study hall, då man själv bara får plugga. Och då är det ju ett bra tillfälle att göra bort det. Sedan så behöver inte min matte var kvar förns skolan i Sverige börjar igen, då kommer jag göra kursprovet på en gång. Så jag känner mig inte så stressad! :)
 
hej frida! Vad gör du för projektarbete här? jag tänkte också göra det här så jag slipper när jag kommer hem men glömde bort för fick inga bra ideer. skulle vara as skönt att ha det gjort när man kommer hem. Har du kontakt med dina lärare och handlar ditt projektarbete om usa? verkar som att du har det väldigt bra och hhoppas du får det bra i fotsättningen :) - Elin
Jag gör mitt arbete om budget i stort sätt. Tänkte ha bloggen som mitt men med nya regler var det tvuget att vara kopplat till programmet och jag läser ekonomi. Så jag för helt enkelt en budget med pengarna som jag har här borta! :) Och jag har kontakt med min lärare i Sverige! 
 
 Mr. Marshall bjöd till med dounatbuffe during yearbook i fredags. 

LOOK WHAT I GOOOT!

2013-09-13 @ 02:48:30
Lyckans ögonblick då jag kommer hem och hittar detta på köksbordet! 
 
(Kathy tar en bild och lägger upp på fb, inte oväntat alls, varav jag inte kollar i rätt kamera) 
 
Jag ger godispåsen till Kathy och tittar bort i några sekunder, hör ngn skrika, vänder mig, Kathy hade hittat lakrisen, dog av skratt.
Det var tydligen inte så gott, hahaha. Hon spottade ut det och drack 2 glas vatten. 
Man skulle inte kunna tro att jag är i USA här inte! Med min svenska flagga, SVEA tröja och marbaouu mjölkchocklad, oj vad jag har saknat dig. Chockladfreeak som jag är och 2 månader utan vettig chocklad är inte okej. TAAACKK mammmaa och resten! Saknar och älskar er! (Antar att ni får mitt första tack genom kathys fb;)) Och tackar gudarna för resorben! Trodde aldrig att jag skulle tycka att det vara så behövligt men det är så bäst här. För det första måste jag såklart dricka liter av vatten varje dag, och resorb hjälper ju alldeles utmärkt. Men sen är det så praktiskt med tanke på att det absolut är omöjligt att gå på toaletten under skoltid, vilket blir väldigt jobbigt när man måste dricka liter av vatten varav vätskeersättning is peeerfect! <3 
 
Lika bra att jag fortsätter på det här inlägget! igår var det ju 9/11 vilket var en väldigt känslomässig dag för alla. Vi pratade om det under nästan varje lektion och skolans militär, ja vi har en egen militärklubb lite läskiga är dom, hade ett "framträdande" eller vad man verkligen kan kalla det. Dom viftar runt med massa flagor, går åt olika håll när en gubbe skriker åt dom och så skriker dom tillbaka, haha ah ni fattar. Igår kväll såg vi på en dokumentär om det hela och det var lite allt möjligt om det på tv så vi kollade runt. Hamnade i värsta moodet och var fast framför tvn hela kvällen. Det är såklart att jag vetat om vad som hänt och allt sånt men det var som så mycket mer känslosamt när jag var här och massa grät i skolan och ah, det var som mer verkligt bara! Det är så stört hemskt! 
 
Idag så hade jag min första redovisning på engelska, eller ah iaf min första här borta framför en enbart engelsktalande publik! Det var under life science och vi hade gjort lite researched om olika extrema mord. Men det gick bättre än jag trodde så det var faktiskt inga större problem. Haha och Mrs. Kempton, den överdrivet snälla läraren som jag berättat om, hon satt längst bak i klassrummet med fötterna på bordet och avbröt mig typ 10 gånger med att skrika "you are doing great frida, so proud of you", haha så jag var som tvungen att stanna hela tiden och tacka för att sedan försöka fortsätta. Hon är så rolig, haha. 
 
Efter det så var det collegemässa under 3th period, så alla seniors samlades i gympasalen och det var massa college repressenterade där så man gick som bara runt och kollade efter att alla representanter pratat allmänt för alla. Men tycker det är ganska coolt hur det på en sån grej kan vara så himla mycket "schoolspirit", alla skrek och var helt galna på läktaren när dom pratade. Sedan var dom som pratade ganska bra på att få igång alla också, amerikaner är ju faktiskt heeelt galna. Slutade iaf med att alla hoppade på läktaren och skrek "mustangs, mustangs mustangs", galna människor. Och om jag var riktigt senior skulle jag vara så gaalet taggad för college!! Verkar så stört kul. 

Q&A

2013-09-11 @ 03:39:00
Hej! 
Har lite frågor då jag funderar på att också åka som utbytesstudent. Vet du hur man kan på något sätt veta att man är "redo" ? Funderar på att åka efter tvåan men inte helt hundra på att jag är redo för allt vad ett utbytesår innebär, trots att det är något som verkar väldigt kul. Ska man bara känna det eller ska man ta steget iallfall? Har stor beslutsångst om jag ska åka nu eller om jag ska åka efter gymnasiet. 
När anmälde du dig? Och när tror du att du tycker att det är lämpligt att anmäla sig senast?

Ursäkta för så många frågor! Hoppas du orkar svara, kram på dig. - Anonym
 
Hej! Det är faktiskt en väldigt bra fråga, tror aldrig att jag fått den tidigare! Och jag tror inte att det finns något som kallas redo när man åker som utbytesstudent. Jag tror inte man riktigt kan bli helt redo. Jag anmälde mig i oktober/november någon gång tror jag och jag hade velat åka väldigt länge så jag gjorde det bara. Om jag ska berätta nu i efterhand så när jag anmälde mig tänkte jag inte alls egentligen, det var något jag hade velat i flera år vad fanns det att tänka på? Så tänkte jag men några månader in i processen började jag tänka till och blev väldigt nojig och det var vissa kvällar jag inte ville åka alls och vissa jag inte kunde vänta på att åka. Det finns så många för och nackdelar och det beror helt på vad man fokuserar hur man känner men det jag lärt mig so long är att även nackdelarna för med sig fördelar. De första två veckorna saknade jag Sverige väldigt mycket och insåg hur länge jag skulle vara här, jag grät i stort sätt varje dag men det förde med sig något hela tiden och om jag skulle fara hem idag så känner jag att jag redan lärt mig mycket om mig själv. Så även om det är jätte jobbigt i stunden så har nackdelarna något att erbjda dom med! :) Så jag tror inte på att "känna det" för tror att alla kommer känna olika hela tiden även om vi nu skulle kalla det att man är "redo". Jag tror mer på att man bara måste ta steget om det är något som lockar en och sedan ta konsekvenserna av vad det innebär och lära sig av dom. Och kan ju lägga till att det verkligen är värt det, iaf vad jag kan säga av min snart 7 veckors erfarenhet;) Jag har det jätte bra även om det är väldigt svårt ibland! Och när det kommer när man ska anmäla mig så skulle jag svara så snabbt som möjligt! Ingen orsak till att vänta:) Hoppas det var ett svar bra nog! 
 
Hej, jättekul blogg att läsa! :) har också några frågor. Kommer du gå om när du kommer hem? Vet du om det finns någon chans att inte behöva gå om? Jag är själv jättesugen på att åka iväg men vill helst inte behöva gå om :) - Julia

Hej! Och ja, jag kommer gå om när jag kommer hem. Gick ut tvåan så kommer börja trean när jag kommer hem. Jag vet några som inte har behövt gå om men det är under väldigt speciella omständigheter och en väldigt hjälpsam skola i Sverige, men det är verkligen inte vanligt! Själv så läser jag min svenska matte samt gör mitt projektarbete här borta i staterna. Så när jag kommer hem kommer jag inte ha det plus så kan jag såklart skriva bort engelskan. Jag hoppas att få göra en deal med skolan att gå i skolan två eller tre dagar i veckan för jag kommer bara behöva läsa 4 kurser. Så är planen att jobba mycket under sista året, så för mig ser jag inte riktigt det som ett problem för att det kommer inte bli samma sak, bara fyra kurser. Det tråkiga är att mista ett år med klassen(saknar er bästisar) och självklart studentdagen med dom! Jag har också turen att vara hemma när min klass tar studenten så tanken är att jag ska försöka vara med på ett litet hörn;) Och jag vet att det är en av de stärre nackdelarna och att det får många att inte åka men om det är något du verkligen vill så tycker jag inte att det ska stoppa dig. Jag vet så många som inte åkte under gymnasiet och ångrar det så mycket, och om några år spelar det ingen roll om man gick ett år extra eller inte, men du kommer garanterat minnas ett utbytesår! Haha och helt ärligt känns det så himla skönt att ha ett år kvar i skolan, jag tänker hela tiden på när jag kommer hem och alla mina kompisar har gått ut och inte vet alls vad dom ska göra, så har jag tryggheten med skolan kvar! Det känns bara skönt just nu! Hoppas det hjälpte, kram! 
 
Jag har märkt att det är många läsare som är uppkommande utbytisar så om ni har några frågor om vad som helst så är det bara att ställa dom! Jag ska försöka att knapra ihop ett inlägg med dom vanligaste frågorna så hjälp mig gärna med att fråga vad ni undrar över! :) 
 
Till er som inte bryr er alls om utbytesprocessen och vill veta vad jag is up to over here kan jag säga inte sådär värst jätte mycket! Igår så var jag på en city counseling meeting med min american government klass och det var himla intressant och annorlunda faktiskt haha. Det var väldigt mycket som på film då det satt en "jury" och vanliga citizens fick ställa sig i talarstolen och be om saker typ. Det var en kille som ville ha pengar för fler anställda i hans organisation och en tjej som ville ha nya fordon till hennes städfirma. Det var en väldigt "lantlig" känsla över det hela, tänker mig typ som i filmen  the princess diary då dom ber om saker av kungahuset, så kände jag, hahaha bra jämförelse. Idag skrev även jag och Brook upp oss för Powderpuff!! Powderpuff är tjejer som spelar amerikansk fotboll, det vanliga killlaget agerar cheerleaders och det är bara en match och typ 2 träningar innan, man gör egna matchtröjor med laget och målar i ansiktet osv sen är typ hela skolan på matchen och det ska tydligen vara väldigt festligt. Så det blir säkert skooooj! Nästa vecka är vi ledig måndag och torsdag plus fredag är halvdagar så varje lektion är 30 min och jag kommer sluta vid tolv. Sedan är det en vanlig vecka som helgen har att bjuda på la fiesta de sahuaritaaa, som är en stadsfest typ, och veckan efter det är homecoming weeek! Då är det spirit week, som vi redan haft. På torsdagen är det survivor på kvällen på skolan då man är olika lag och gör saker som i typ fear factor, fredagen är det bara ett peprally på dagen och på kvällen först homecoming parade, the homecoming game följt av the homecoming dance! Idag röstade vi på homecoming king och queen. Lite små amerikanst sådär! Och veckan där på är det fall break och för oss New Meexico! 
 
Blev en liten allmän uppdatering om läget framöver! Mycket att se fram emot! 
Saknar mina syskonyskon! 

Decorations

2013-09-08 @ 20:01:00
Det är söndag morgon här och jag ligger och försöker vila bort min förkylning. Det har bara blivit värre i helgen och nu har jag feber också. Det är jobbig att vara förkyld här för varje gång man nyser så säger alla bless you, även människor man inte känner, så måste man tacka efter och så blir det en sån himla stor grej. Och när man nyser heeeela tiden, blire lite jobbigt alltså, haha. 
 
Vi vann iaf matchen i fredags, med typ 45 - 14 så det var ganska överlägset och det var en bra och kul match, efter matchen så for jag bara hem och vilade, denna förkylning känns absolut av. 
 
I lördags så började vi dagen med att storstäda huset, styra om lite möbler och framför allt dekorera! Alltså på riktigt, dessa amerikaner och deras dekorationer! Kan ju säga att dom överallt säljer julprydnader sedan ngra veckor tillbaka, i ca alla butiker! Folk, alltså typ min kompisar, har redan börjat prata om hur deras familjer ska dekorera huset till jul osvosv. Men vi dekorerade inte för jul än inte, utan för höst! Yepp, man dekorerar för höst med. Och snacka om att det var all in, hahah huset ser helt annorlunda ut! Men det var absolut kul! Men om det inte visas att det är höst ute får man väl visa det inomhus! ;) Efter det så for jag med Carolina till the mall där vi strosade runt i ngn timme för att sedan köra vidare till pizza hut för middag och så såg vi en film istället för att bowla. Vi såg Riddick och den var lite galen/äcklig/intesårealistisk/bra/oväntad osv, haha det var en liten udda film men den var faktiskt riktigt bra ändå! När jag kom hem så var Kathy jätte gullig och hade ställt fram nybakta kakor med mjölk så hade hon renbäddat min säng! Då blev jag glaaad. 
 
 
 
 
 
Är det konstigt att utbytesstudenter går upp i vikt eller? Den där stora chips skålen är alltid sådär stor för den fylls på hela tiden, amerikanerna äter dom där små chipspåsarna hela tiden, alla äter en till lunch, som mellis, kvällsfika osvosv. För övrigt så är det annanaskaka, chokladfyllda crossianter och de nybakta kakorna. Så här ser det alltid ut här hemma. ojojoj... Vi äter nyttig mat till middag, iaf på veckordagarna och alltid en stor sallad, men det är det här som är farligt! 
Kände bara att jag var tvungen att lägga upp en bild på smöret. Den är GIGANTISK. Säkert tio av våra. 
Nu blev det många udda bilder men måste bara säga att jag HATAR deras mynt, lixom 1 cent är värd 0,065 kronor, tror ni man kan köpa mycket för det eller? Sen är alla priser utan skatt, så när skatten läggs på i kassan så blir det en sån ojämn siffra, typ 5,43 dollar, så man har alltid så hiiimla mycket mynt. Och när priset blir 5.43 är det inte så att man ställer sig och börjar räkna mynt för det tar sån himla lång tid, då betalar man med 6 dollar, så får man igen massa konstiga mynt som jag aldrig kommer använda. 
 
Hej! Jag hittade nyss din jättefina blogg! 
Jag är såååå sugen att åka till USA ett år som utbytesstudent. Och har lite frågor. 
Kan man åka med en vän från Sverige? Hur mycket kostar allt/hela resan?! Hur bra betyg måste man ha för att kunna åka? Tacksam för svar!! - Lisa

Hej, vad roligt att du hittade hit! Man kan inte riktigt åka med en vän från Sverige, om du menar på själva resan så åker man med flera svenskar, i alla fall med Explorius, till NYC och då åker man med dom som börjar skolan ungefär samma datum. Men under själva året så är du själv, man blir vald av familjerna så du och en kompis kan inte välja om ni vill hamna på samma ställe, man blir själv vald. Sedan kan man önska delstat, även om det inte är en garanti, så du och en kompis skulle kunna önska samma stat och hamna nära varandra, men inte tillsammans. Och när det kommer till priset så är det väldigt dyrt, grundpriset brukar ligga på ungefär 75 000 kronor men det tillkommer en massa på det som försäkringar, visumkostnader, läkarbesök, vaccinationer, resan till ambassaden osvosv, så innan året så måste man nog räkna med 80 000-90 000, sedan är kruxet att man inte får sitt studiebidrag under året så man måste betala fickpengar, mina fina föräldrar betalar mina fickpengar och jag får 2000 kronor i månaden. Vilket är det som ungeför är rekomenderat och än så länge klarar jag mig utmärkt på det. Och betyg så är det inte jätte stora krav på, du måste ha godkännt i alla ämnen och "goda kunskaper i engelska", vet inte riktigt vad det räknas som dock. Det här gäller för explorius, vet inte om det är annorlunda med någon annan organisation! Hoppas du fick de svar du ville! Kram 

Gameday

2013-09-07 @ 02:21:00
Today is gameeday, vi möter Empire och folket är lika taggat som förra matchen. Även fast det inte var spiritweek så hade alla på sig gult och blått i skolan och the football team, varsity, hade på sig kostym och var väldigt stiliga. Vi ska snart iväg för att köpa med oss mat till matchen och sedan tagga till! 
 
För övrigt så har jag dragit på mig världens förkylning, det är så himla kallt i skolan och så himla varmt ute så det kanske inte är jätte konstigt. Blir tex alltid sjuk utomlands när man är inne på butiker med AC. Och jag är då inte den enda, idag hade vi ett quiz på matten och alla satt och nyste, hostade osv så det slutade med att  Mr. Clark brast ut i skratt och gjorde värsta grejen av det istället. 
 
Veckan har varit mycket bra, snabb som vanligt, hinner ju knappt blinka. Lite mycket skolarbete bara, som tydligen var väldigt överambitiöst av mig, Vi skulle skriva en essay på engelskan, en essay tänkte jag, det är ju lixom en uppsats så jag kämpade och kämpade och fick ner över 2000 ord, när jag kommer till skolan och när den är due ligger medelmåttet på kanske 200 ord, haha och läraren skrattade åt mig. Måste börja ta allt med en nypa salt och inte göra som i Sverige känner jag haha. 
 
Vad har annars hänt för roligt i veckan? Haha jo juste, för någon dag sedan när klockan ringde för lunch gick jag som vanligt till cafeterian och dom har satt upp värsta utrustningen utanför och typ 5 kockar står och grillar hamburgare och kött, alltså framför en, och man kunde beställa olika saker och berätta hur man ville ha allt, till och med en hyffsad sallad! Tydligen gör dom så lite nu och då. Uppskattat! 
 
Imorgon så ska jag träffa Carolina och hennes kompanjoner, vi ska troligtvis först till the mall och sedan ut för middag och avsluta med bowling. Så det blir skooooj. Men nu ska jag till the big game, ta hand om er där hemma! 
 
Mina två "plugg" ställen, Starbucks och poolen. Brukar faktiskt få ganska mycket gjort. 

Gullungen min

2013-09-04 @ 02:32:00
 
 

40

2013-09-04 @ 02:27:31
Hejsan hoppsan alla glada. Jag kom precis tillbaka från gymmet och sitter nu i min sköna säng och dricker Arizona ice tea, tackar gud för den drycken. Just nu kostar dom 3 kronor styck så lagrar för tillfäfllet. Samtidigt pluggar jag litegranna, eller jag skriver ett indexcard som man får ha med sig på vårt life science prov imorgon. Man får alltså ett kort som är ett halvt A4 och som man får skriva ner vad man vill på för att sedan ta med sig det på provet. Man får skriva hur mycket och hur litet man vill. Vi har även fått ut reviews, alltså repititioner, på alla kapitel hittils vilket har varit i form av frågor, mulitple choices såklart. Och hon sa idag att alla frågor på provet kommer ifrån reviewsen, det är typ 40 frågor som vi fått ut totalt, det är med andra ord bara att skriva ner svaren på dom på index kortet. I mean common? Plus så har vi dessa andra kort som vi kan använda som poäng. Haha jappjapp.. Har dock lite mera läxor också. Dom hatar inte att ge upp homework i detta land kan jag meddela. Man får homework i nästan varje ämne varje kväll, åt andra sidan är det döenkelt. Dom ger som bara ut för att vara taskig, det är så mycket mer kvantitet här istället för kvalitet. Tex i Engelskan ikv ska vi forma en mening, and thats it. Men ibland kan dom vara ännu taskigare och ge homework som är så mycket att det tar jätte lång tid även fast det är så enkelt att man inte behöver tänka, man behöver bara göra det. Sedan har det inget att göra med lektionerna heller, då blir man less. 
 
Jag har varit här i AZ över 5 veckor, nästan 6 veckor från Sverige och det känns å ena sidan som om att jag varit här i en vecka men att jag varit borta från Sverige ett helt år redan. Tiden här går så hiiimla fort, jag har typ redan nu ångest att jag snart kommer sitta på planet hem, seriöst. Jag har också så mycket att se fram emot dom här månaderna att jag vet att det bara kommer svissa förbi. Börja med nästa månad har vi en resa varje månad fram tills april och med andra ord näst sista månaden här. I oktober ska vi bila till New Mexico, först till Albuquerque för the ballon festival, det är en luftballongsfestival som tydligen ska vara jätte häftig, sen ska vi vidare till Kevins bror en natt för att sedan fara till Angel Fire och en stuga vi hyrt där. I November ska vi på en campingresa här i AZ och december månad ska vi Sedona och Grand Canyon, vi firar nyår i Sedona så vi går in i januari. I februari ska vi till Las Vegas och i slutet av månaden kommer troligtvis far och bror min, japp ni läste rätt, med Aspect så får föräldrar komma efter 1 februari. Så dom ska vara en vecka här då vi bla ska på en NHL match osv. I mars flyger vi till Hawaaiii i en och en halv vecka, vi ska på två av öarna! Och sedan vipps så är det april och i maj är det graduation. Galna tider säger jag bara, jag har det så himla bra här och försöker verkligen ta vara på allt! Men har så himla fina vänner här som har huvudet inställt på att göra det här året till det bästa. Dom har så mycket saker planerade att jag inte hänger med alls. Mycket att se fram emot, indeed! 
Wilmis ser du din nalle i hörnet?
 
Kom på att jag glömt visa mina foton som jag hängt upp över sängen! 
 
Nu ska jag göra klart det här kortet och hitta på något roligare, puss på er. 

Labour Day Weekend

2013-09-03 @ 06:51:00
Den här helgen har som sagt varit en dag extra vilket vi tackar och bockar för! I lördags började vi dagen med den vanliga trippen till poolen, låg och läste en bok och tog det bara lugnt. Efter det körde vi till KFC för att köpa med oss mat för en picknick upp i bergen. Det var första gången vi körde upp dit och det var sååå vackert, det var som finast när man såg det från lite avstånd och såg alla bergen för när man väl var i bergen så var det som skog så man hade inte samma sikt. Ska ta mig till en av topparna någon dag! Vi åt vår mat och gick sedan runt lite bara. Haha det var som lite utav en annan värld där uppe, det var faktiskt människor som bodde där, vi såg massa män med cowboyboots och hattar ridandes på hästar och verkligen genuina människor.
 
Vi for sedan in till Tucson för lite snabb shopping här och var och sedan till the movies. Vilket var en annan, och mycket större salong, än vad vi har varit på tidigare. För det första så betalade man bara inträde och sedan kunde man gå till vilken film som helst, byta när man vill, se en annan film efter osvosv. Men det var stoooooort! Och det slutade med att vi såg The Butler som handlar om en butler vid det vita huset och slaveri och tiden när svarta var nedtryckta i USA. Det var en väldigt powerful film som faktiskt var jätte bra! Efter det for vi runt på massa ställen och handlade mat. Av ngn anledning så har Kathy fått för sig att det är bäst att leta det bästa dealerna på olika affärer, hon tänker inte riktigt på bensinen som behövs. Men haha ah kanske hon vinner på det, man vet aldrig. Som jag nämnt tidigare är folk helt galna i rabatter, heelt galet. 
 
Söndagen började med skype med min kära familj, från båda hållen till och med! Himla kul att se dom lite, saknar er! Simmade lite sen för vi såklart till kyrkan som inte var något speciellt. Efter skulle jag egentligen med Carro och till en drive in movie. Ni vet en filmduk utomhus och alla sitter i sina bilar och ser på filmen, men filmen som visades är ingen höjdare så vi tare nästa gång stället. Jag följde då med på en pickinck med resten av v-familjen istället till en park i Madera highlights med kyrkan och typ hela kyrkgruppen var där så det var jätte kul. Alla tog med sig mat och det var nog den bästa middagen jag haft hittills, gossh kunde knappt stå upp efter. Vi kastade lite amerikansk fotboll och lekte med alla småttingar i en lekpark innan vi myggbitna som få drog oss hemåt. 
 
Imorse gick jag upp tidigt för att skypa med Elinus min fina. Efter det blev jag upphämtade av Carro och Gordon och vi körde upp till bergen igen för att bara ta det lugnt och vara ute lite. Eftersom vi for så tidigt och det regnade så var det behagligt väder så det gick faktiskt att vara ute. Vi hade iaf jätte kul och när det började bli för varmt körde vi istället in till Tucson för pannkakor på IHOP och sedan körde vi bara runt och lyssnade på svensk musik, jag fick dom att inse alla svenska låtar som dom faktiskt lyssnar på men är säkra på att dom är amerikanska. Nu är jag hemma och har duschat och gjort mig redo för en BBQ vi snart ska på med massa vänner och sedan ska vi på en konsert på casinot. Vilket jag inte vet vad det är men kommer garanterat bli kul. 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en lika bra helg som mig, puss!

(skulle postats ngra timmar sedan)

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0