Modigast i världen

2013-01-29 @ 16:48:00
Jag har varit så oerhört duktig och modig idag! Jag må vara världens spruträddaste människa och idag så tog jag både första hepatit B sprutan och TB-testet, vilket för övrigt var ännu läskigare än en vanlig spruta. Så känner mig lite smått stolt och fram förallt glaaad! :D Nu måste jag bara vänta två veckor tills jag får ta den andra sprutan sedan efter det är jag heelt klar med mina ansökningar(som jag redan trott jag var en gång). Jag lär väl säkert få tillbaka en lista om att jag gjort alla komplettingar fel sen igen dock. Men på rätt väg iaf! Alla läkarkostnader var mycket högre än jag trodde dom skulle vara. Kom ändå undan väldigt smidigt idag, fick betala 500 kronor för både Hepatit B och Tb-test. Jag var på citymottagningen och på deras hemsida stod det att det skulle gå på 1000 kronor tillsammans, så det var ju tur! Har hört om dem som fått betala 1000 kronor enbart för Tb-testet! Det är ju helt galet. Men det som dragit iväg för mig och läkarkostnaderna var läkarbesöket då jag var tvungen att gå på två då det första var ett fiasko! Så bara där gick det 1400 kronor. Just nu känns det inte som om det spelar någon roll och att jag skulle betala vad som helst för att allt ska vara klart och iväg skickat:) Men nu har jag bara sista sprutan kvar! 
 
 

Stipendier

2013-01-24 @ 16:32:41
Körde en halvdag i skolan idag för att sakta men säkert komma tillbaka, däckade så fort jag kom hem och vacknade för någon timmes sedan:) Både idag och igår har jag kollat runt på internet om stipendier. Det hade hjälpt mig otroligt mycket men det var svårare att hitta än jag trodde! Explorius delar ju ut tre stycken, sen ska jag kolla med skolan och min kommun. Men kunde inte hitta något annat som verkade lämpligt, antigen var dem alldeles för seriösa med så mycket referenser, brev och tester att jag aldrig hunnit eller verkade de alldels för oseriösa. Är det någon som vet något bra sätt att få reda på alla eller någon som rent utav vet ett bra stipendie? Jag ska nämligen själv jobba ihop 70 000 av alla kostnaderna, sedan ska mina föräldrar betala resten av avgifterna innan och lägga ut 2000 kronor till mig varje månad. Men med mitt jobb kommer det inte bli mycket över och jag skule gärna vilja ha lite mer fickpengar i tex NYC:) Så letar på förbryllt efter stependier som kan täcka en del av programavgiften. Hade varit tacksam för all hjälp:) 

Kompletteringar

2013-01-22 @ 17:57:00
Tjenare polare! Ligger hemma femte dagen i rad, idag kan jag åtminstodnde röra på mig någorlunda! Jag opererades nämligen i torsdags men nu går det bra allt mot ljusare dagar. Just innan operationen fick jag ett mail av explorius om massa kompletteringar till mina ansökningar, snacka om att det var dystert efter min otroliga lättnad och glädje efter att skickat in dem! Jaja, lite jobbigt att jag inte har energin att ta tag i dem nu utan dom ligger bara på hög. Jag vill få iväg dem nununu! Jag hade hört från tidigare studenter att TB-testet och sprutorna kunde man vänta med och skicka in senare, jo tjena. Så det var absolut de tyngsta kompletteringarna! Måste ta två sprutor med två veckor emellan innan dom är kompletta. Det känns lite tråkigt, men samtidigt så är jag ändå rätt så tidigt ute så känner ingen större ångest:) Hade mest varit skönt att inte behöva stressa och ständigt ha det i tankarna! Men det finns drop in tider här i Umeå så behöver ej boka tid så det går nog rätt snabbt ändå:) Och inte så mycket jobb, mest tid:) Nu ska jag tillbaka till min kurering och förhoppningsvis snart vara fullt på benen igen :D 
 

DONE!

2013-01-13 @ 22:51:00
And Im done! Ansökningarna är inskickade och jag är så lättad, det har varit så oerhört mycket med alla papper hit och dit, betyg och underskrifter. Speciellt läkarbesöket som varit ett helvete haha! Eftersom jag skulle skicka in allt mitt under julen var det oerhört svårt att hitta läkartid så jag fick gå till en privat, tror inte människan visste han den skulle göra! Jag fick försöka toucha mina fingrar bakom ryggen och allt möjligt som inte var relevant! Haha, men i förrgår fick jag äntligen gå till en bra läkare som löste allt och nu är det klart!!! För er bliviande ansökningsgörare; börja då fan från första dagen, och gör bort det! skjut inteee upp det, har varit kaos för mig sista veckorna. Nu börjar ju dock den långa väntan på familj, kan ta en himla massa tid som jag förstått det.Men det är väl en del av det hela med:) Idag är det exakt 200 dagar kvar till första avresedatumet, känns som jätte lång väntan. Även fast de hela vårterminen alltid går jätte snabbt, och att sommrarna följer i samma fotspår är nog alla medvetna om. Så förhoppningsvis så går tiden oerhört snabbt! Jag är så taggad nu att jags spricker, om detta ska pågå i 200 dagar till och tiden går långsamt kommer det bli 200 ännu längre dagar för mina nära och kära;) Idag gick jag och min bästa Emma till älven för att ta profilbilden som jag inte hittat någon som jag riktigt var nöjd med. Många säger att familjerna dömer mycket efter bilden, lixom hur lätt är det att hitta en bild som ska stå ut så en familj faller för en på en gång och inte bara klickar vidare. Eftersom jag skulle skicka in allt idag så får en vi tog idag vara bra, har lagt för mycket tanke i allt så det fanns inga tankar kvar att lägga på detta! Det blir säkert bra hur som helst:) 
Det här var den bilden jag gick på! 

Första

2013-01-11 @ 15:14:00
Hej! Frida heter jag och ska till sommaren fara iväg ett år som utbytesstudent till USA. 17 år gammal, innebandyspelande ekonomistudent och Umeåbo! Jag har alltid velat vara utbytesstudent och har därför i ungefär de senaste 5 åren läst utbytesbloggar, hehe, och jag har alltid tyckt det varit intressant och nyttigt för mig själv att även läsa om hela proccesen fram tills man åker, så därför tänkte jag att jag startat en blogg redan nu som kanske framtida studenter kan dra nytta av! Kommer dock ej skriva mycket, kanske en gång i månaden nu i början tills det börjar dra ihop sig:) Men hoppas att det räcker och att ni tycker det är intressant ändå! :):):) Jag är så galet taggad redan nu och detta är i stort sätt allt jag tänker på så det blir intressant att se hur det närmsta 8 månaderna kommer se ut!;) Nämen nu har jag inget mer att berätta i det här standardinlägget, puss 

 

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0