Frågor

2014-03-26 @ 06:10:53
Hej! Jag ska förmodligen på utbytesår nästa år. Ska på intervju osv nästa vecka typ. 

Ibland känner jag mig skit taggad på att åka iväg och typ "Det här klarar jag, yeah!!!". Andra dagar känner jag "Kommer aldrig klara mig i ett år utan mina föräldrar." osv. Hur kände du dig innan du åkte eller när du ansökte? Har du några tips på hur man kan 'peppa' sig själv ännu mer? Kram! - Felicia

Du har absolut inget att oroa dig över, jag kände preeecis så jag med! Det beror helt på vad man fokuserar på hur man känner. Fokusera på dom bra sakerna, och föröksa kanske att inte tänka lika mycket på hur du kommer sakna alla och sånna där lite sämre saker. Jag upplever samma sak nu när jag verkligen vill hem vissa stunder och vissa stunder vill jag verkligen inte lämna. Det är knepigt det där och tror det nog alltid kommer finnas där men du ska veta hur myyycket du har framför dig! 
 
Hejsan! Bästa bloggen!! Jag ska åka till USA till hösten men är så nervös för om jag kommer få kompisar! Var det självklart vilka man började umgås med? Och började du umgås med några som redan var ett "gäng" eller hur var allt när du skulle skaffa vänner? Tog det lång tid? :))) 
Kram - Emelie
 
Alltså det där är ju det knepiga. Och vilka du kommer börja umgås med är helt upp till dig själv. Jag minns att alla var ju som väldigt intresserade och så men det var jag själv som tog mer kontakt med dom jag tyckte verkade intressant och så:) Men sedan så blir det ju mer naturligt dom du har i klasser, sitter med vid lunch och så. Och absolut om du går med i en sport eller klubb så kommer det bli mer självklart vilka du kommer hänge med me:) Men jag känner att så länge man inte är rädd att göra bort sig eller inte våga ta risker så var det inga problem! Och inte riktigt så jätte mycket med gäng faktiskt, eller, både och. Jag började som hänga med individuella och sedan lära känna alla som dom känner, men iaf för mig så hänger jag med så många olika lixom, så jag är som med i flera oliak gäng, men kanske inte så nära med alla eftersom jag är "med" i flera. Och det tog ingen tid att lära känna folk ytligt som man hälsa på i korridorer och så men dessto längre kanske att verkligen bli nära med ngn, tror man måste lista ut lite vilka man vill vara med och så:) 
 
Jättebra blogg :) Jag ska vara utbytesstudent i USA till hösten och har redan fått min placering :) Hur lång tid innan skolan började anlände du till din familj? Jag håller på att boka flyg och sånt nu, tror du att det är för tidigt att komma redan 2 veckor innan skolan börjar? :) - Emelie
 
Åhh vaa kul! Tror det är ganska precis ett år sedan nu snart jag fick min pkaceringen, så ovetande man var!;) Och jag kom till familjen en vecka innan skolan började, men var ju då oxå i NYC före det:) Och grejen med tiden innan, att även om det är jätte kul att lära känna familjen och så, så är det svårt att lära känna folk i sin egna ålder innan skolan, jag minns att jag började nästan bli lite uttråkad, men sen var det då oxå med min gamla familj. Tror inte att jag hade blivit det i min nya. Tror det beror lite på vart du hamna, om det finns mycket elelr göra eller om du måste sitta inne i huset hela tiden:) Men tror att 2 veckor är alldles utmärkt:)
 

Hur varmt är de i AZ nu? - Sofia
 
Alldeles för varmt redan... I solen har vi garanterat upp mot 40 grader, men i skuggan runt 20, 30, beroende på dagen. Men det är inte uppskattat när man springer ute eller liknande! 

 
Hej vad kul att det funkar så bra för dig där borta! Jag har en fråga om maten. Vad äter ni ? Är det stor skillnad på Sveriges mat? Vad äter man för frukost? Skulle vara roligt om du gör ett inlägg om det ;) Ha det bra och njut av tiden du har kvar där!
 
Ja, har fått många frågor om detta och har alltid lika svårt att svara på den, samma sak när amerikanerna frågar vad vi äter i Sverige. Men jag skulle vilja säga att det är vääädligt mycket pasta! Speciellt när vi lagar mat här hemma, det är väldigt mycket pasta såser och sånna saker. Och eftersom jag bor nära Mexico äter vi väldigt mycket tacos och burritos, mycket salsa, sourcream och sånt. Sedan så lagar man nästan all mat i sånna här crock pots, vilka man lämnar maten i länge, man behöver som inte göra något utan lämnar den där hela dagen. Som pulled pork, ribs och sånna saker. Och när man faktiskt äter proteiner så är mashed potatoes oftast tillbehöret. Och böner till det, men man tillagar dom så det ser ut som en brungägga(inte min favvo). Sedan så äter man ju väldigt mycket snabbmat och så oxå, myyycket mer än i Sverige! Och i den kategorin finns absolut allt. Sedan är det ju dricka som gäller till allt, och det är ca en liters koppar haha. Men här är lite funfacts, många kallar dricka, alltså vad vi lär oss soda, antingen pops, eller coke, så när dom beställer så säger dom "can I have a coke with fanta?" lixom va? 
 
Och största skillnaden med frukost är att man tillagar den mycket mer, på veckodagarna börajr Cindy mycket tidigare än mig och jag är inte största frukost ätaren så då blir det verkligen inget speciellt. Men på helgerna så äre mycket ägg, oftast scrambled, BACON, amerikanerna älskar bacon så mycket att det är ridiculous, men det är som en grej att det är som intern skämt bland alla, pankakor är ju favvon oxå såklart, vi käkar ganska mycket yogurt i det här huset, bagels, breakfast burritos, muffins, och ganska ofta så lagar dom som gratänger eller vad man ska säga, består oftast mest av ägg och bacon men ändå. Men för att sammanfatta så är frukost mycket mer utav en måltid än i Sverige. 
 
Och det är jätte stor skillnad, tror inte jag har haft samma mat en enda gång mot vad vi äter i Sverige, om inte jag gör den dåra såklart. När jag lägger på gurka och sånna saker på min tacos får jag ngra blickar tex haha, här äre böner och ris och ost som gäller. Så även om vi kallar det samma är det verkligen inte samma! Allt är annorlunda. Saknar svensk mat sååå mycket, så mycket godare!
 
Hoppas det hjälpte alla, och tycker det är jätte kul med frågor, då känns det som att ni faktiskt är där ute ngnstans;) så fortsätt med det! Kram 

Kommentarer
Postat av: sanna

Vad tycker du om själva delstaten Arizona? var det ditt förstaval eller vilken annan delstat hade du kunnat tänka dig att bo i? :)

2014-03-29 @ 21:56:18 / URL: http://www.nattstad.se/sannainusa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; fridaamanda@hotmail.com, bara att fråga på om precis vad som helst!:)