BLACK FRIDAY

2013-11-30 @ 07:06:34
Fredagen efter Thanksgiving kallas Black Friday i staterna och är som mellandagsrean fast en aning galnare. Och det börjar vanligtvis på kvällen av thanksgiving eller midnatt, eller tidig morgon, beror lite på affär. Vi for iaf och black friday shoppade imorse vid 6 på morgonen, så det var tidigt det måste jag säga! Och jag har hört att det brukar vara heelt galet, men jag upplevde det inte alls så, men det avr tydligen för att vi shoppade kläder. Det galna är på Walmart och alla elektroniksaker, i staden brevid här i Utah blev en skjuten igår och en knivhuggen på Walmart. Så lite små glad att jag inte var där, lixom över en TV typ? Men at the mall var det mesta 50 % av hela sortimentet på de flesta butiker, så det var ju bra :) Hittade inte så mycket dock, var ganska utplockat när vi kom dit, vilket var typ sju på morgonen? 
 
Ikväll så hade vi ett supriseparty för Cindys syster som fyllde 40 år för ngn dag sedan. Så vi lurade iväg henne till en lokal där det var massa människor, så det var kul! :) God mat och såå. Efter det kom vi hit och såg Life of Pi och nu har vi packat ihop för att imorgon kliva upp vid 4 och köra hemåt mot AZ igen! :) Känns faktiskt himla skönt. Och så äre skola igen på måndag, men bara ngra veckor kvar till jul nu va! 
 
 

THANKSGIVING

2013-11-29 @ 07:24:00
Så jag har precis varit med om min första thanksgiving! Har haft världens bästa dag, mycket händelserik hahah. Så dagen började med att Toni körde bilen ner i ett dike när ingen såg, men vi fick upp den med traktorn efter ett tag hehe,. Cindys föräldrar hade hyrt en lokal av rodeon så vi var kanske 25 pers som hade thanksgiving "middag" där vid 2 eller ngt sådant, turkey, jams osvosv, riktigt amerikankt och mumsigt värre. Vi gick runt bordet och alla berättade vad dom är tacksam för, och jag är så tacksam för så mycket saker så det är ju helt galet! Kunde pratat på i timmar, tänk bara att jag far  vara här i america, mina föräldrar som fick mig hit, Cindy som tog emot mig och gjorde allt så mycket bättre, mina fina vänner och familj, både här och hemma i Sverige. Efter middagen spelade vi massa spel och var allmänt galna. Sen hade vi som lillajul när alla lix var där, och även jag fick presenter:D fick en keps och en jätte fin spegel med mitt namn på den. Blev mycke glad:) Efter det körde vi tillbaka till huset och hängde här ett tag och for sedan till the movies för att se Frozen, om ni inte har sett det, se den nu. Skrattade sååå mycket och den var sååå fin. Påminde mig jätte mycket om UPP(Emmsiis måste ses nuu). Bästa filmen jag sett tror jag, eller kanske inte, vi såg Catching Fire igår kväll och den var AASMMMM, vi lyssnade på ljudboken på vägen upp hit och filmen var minst lika bra om inte bättre. Två myyycket bra filmer! Och Frozen är inspired by skandinavien, så lutfisk var med, midsommarstång och alla namn var svenska, så det var kuuul :D :D :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha älskar den här mannen såå mycket. 
 
 
Cindys pappa samlar på ganska så mycket saker haha, så dom har som en helt ny värld på baksidan
 
 
Ethan frös och hittade sig en ny jacka

FARM

2013-11-29 @ 06:51:02
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ITS CHRISTMAS IN SLC

2013-11-27 @ 17:49:34
Hej kära ni, jag har det mycket bra här i Utah och Salt Lake, himla fin stad måste jag säga. Påminner mig en aning om Europa med gamla byggnader, spårvagnar och mycket lysen. Tror det är det som är finaste, alla lysen. Arizona har så mycket stjärnor och stjärnforskare så man får inte ha gatulysen och liknande. Och nu runt jul så är det jätte fint här. 
 
Och "staden" som Cindys föräldrar bor i är såå mysig. Det bor ca 3000 människor och hela högen är verkligen amerikanska småstadsmänniskor, cowboyboots med hat, rider in på hästar, truckar är allt som körs och dialekten är på topp, haha. "downtown" består bara av lokaägda butiker, med ngra snabbmatsrestauranger dåda, och alla kollar på oss som jag vet inte vad för att vi är out off towners, veeerkligen småstad! Men tycker det är himla kul!!! :):):):) 
 
Så igår så for vi in till Salt Laake för att fira Cindys syster som fyllde 40, eller det tog oss typ 3 timmar att komma dit för att vi stannade på så många så ställen på vägen. Men vi käkade iaf på Outback och sedan får vi till the outside mall och det var hur fint som helst, jätte mycket lysen och julsaker. Lydia fick till och med sitta i tomtens knä. Vi skulle hämta upp tjejern på flygplatsen efter det men dersas plan blev försenat till midnatt, så vad gör man då? Jo, självklart Walmart som har öppet 24 h, så vi spenderade himla massa timmar där, haha. Och vi tog en sån här liten moped/permobil sak och körde runt i fullfart. Vi hade med oss Cindys syster, såklart, hennes brorsdotter och hennes 2 åriga dotter, världens sötaste!!!!! Men tillslut kom tjejeena och det är kuul att ha dom här! 
 
 
 
Lydia ääälskar Mimmi
 
 
 
 
 
 
Tappert försök att få Lydia på bild,
 
Hi guys im Toni!! Im Frida's host sister(: I have so much fun with her so i hope you know you arent getting her back, shes mine now :P okay byeeeeeeeee <3

FRAMME

2013-11-24 @ 17:56:00
Igår kväll kom vi fram till Utah och Salt lake City efter himla massa timmar i bil, men det fanns så mycket att se längs vägen så jag blev inte less en enda gång. Vi började att köra från Sahuarita efter skolan vid halv 4, lämnade 25 grader och sol! Även om det hade regnat på dagen, första gången på två månader, öppet campus är då inte uppskattat, var dynblöt halva dagen. Vi körde då iaf till Flagstaff och kom fram vid halv nio på kvällen. Sov på ett äkta amerikanskt motell, längs vägen, äckligt och billigt som bara den. Klev upp innan fem och vaknade till snö, körde då till the Grand Canyon och kom fram dit vid sju, var tänkt att vi skulle se soluppgången men det var så hiiimla dimmigt och molnigt. Så vi såg hela vägen ned men inte hela vägen över. Men det jag såg var då mäktigare än bara den. Vi stannade bara där i typ 10 min för att försöka et annat ställe, meeeen det gick verkligen inte vägen, det blåste upp till absolut snöööstorm, värre än Sverige, i Arizona, i november. Vi såg kanske 10 meter framför oss och det blev jätte läskigt för vi hade sommardäck. Så det blev inge ner grand canyon, men vi sa att vi skulle tillbaka dit i vår istället. Men efter ca 3 timmar slutade det snöa och vi hade bar mark igen, lixom när vi körde norrut, lite förvirrande. Vi stannade och såg Lake Powell och käkade på Sonic, haha det stället är så kul, det är baara Drive-In, så byggnaden är bara ett kök sedan runt om är det massa parkeringsplatser med en meny och högtalare in, sen kommer dom ut med maten till bilen, så har du ett ställe att parkera medans du äter. Efter det körde vi direkt till Salt lake city och kom fram vid 6 på kvällen, då åkte vi och såg the olympic stadium, hur stor som helst och hima kul att ha sett. Sedan körde vi ytterligare i 5 min och kom då fram till Cindys föräldrar, och här stannar vi tills på lördag tidig morgon. Toni och Sammi kommer på tisdag, resten av Sahuarita släkten med. Idag ska vi till Cindys bror som precis fått kalvar, föl, kattungar och valpar och kycklingbäbisaar. Han har tydligen en ganska stor farm, haha. Så det blir kuuul. Hela vägen hit lyssnade vi på andra hunger games boken så vi ska se filmen på tisdag, sen har vi ju thanksgiving och black friday! 
 
 
 
 
 
Så här såg dt ut
Haha det här var andra utkiksstället. The grand canyon är där bakom den vita väggen. 
 
 
 
Lake Powell
 
 
Sen blev det helt plötsligt "Sverige-berg", fast ien större skala. Rocky Mountains
 
 
 

UTAH

2013-11-22 @ 06:15:04
Hej på er finisar! Ligger i sängen och ska alldeles strax sova. Dagen har varit oerhört hektiskt, skola, soccer, groceryshopping, fara runt halva sahuarita för att hämta checkar, hämta kamera, packat, städat och pluggat. Hur kommer det sig att man alltid ska göra saker in i det sista? Så vi har en cookiefoundraiser med soccer och har sålt cookiedough för att samla ihop pengar. Och så har vi haft olika duedates längs vägen och om man klarade dom så får man olika saker, så har samlat ihop mig en sahuarita soccer t-shirt, en långärmad t-shirt plus en hoddie! Så det var bra jobbat tycker jag, och imorgon är sista dagen då allt ska in och hade typ 6 som inte betalat tidigare idag så var tvungen att fara på en runda. Och imorgon far vi även till grand canyon och sedan till Utah och Salt Lake City!! Super exited, men gjorde som sagt precis allt ikväll men tror inte att jag glömt ngt!!
 
Tidigare i veckan har mestadels bestått av soccer och soccer, men det är faktiskt kul att manage, jag och de två andra har så himla kul, skrattar igenom oss träningarna på sidan, haha. Sen blir man ju lite brun också när man sitter ute 2  timme varje dag:) I tisdags hade vi en träningsmatch men det gick inte riktigt vägen. Vårt soccerteam är jättejättejätte bra och förra året så kom dom trea i hela Arizona i state, så alla var lite förvånade efter förlust. Men tror det var lite skalle över det hela. Men det hade ju varit himla kul om dom kunde gå till state i år igen! Och dom satsar då fullthus, haha ojoj är så glad varje dag att jag inte fortsatte med mina tryouts, det verkar inte så jätte kul alltså, och oj så tidskrävande! Jag behöver bara vara på ca hälften nu. Men älskar tjejerna iaf så tror det här kommer bli grymt. 
lite små galet att jag komemr vara här imorgon! 
Taggad på snöööö
 
Hej frida! Har läst din blogg ett tag nu och började fundera på en sak som jag tror att du har skrivit för någon månad sedan, nämligen att din bror och pappa skulle komma och hälsa på. Jag kan dock ha missuppfattat eller inbillat mig att du skrivit det. Men som jag har förstått det så får väl inte familjemedlemmar komma och hälsa på förrän i slutet av året? - Matilda
 
Du har helt rätt du, på allt du säger! Min pappa och bror kommer i slutet av februari. Och med alla organisationer, EF, STS, Explorius osv så får man inte. Och jag åker med Explorius men eftersom man då får en ny organisation i USA blev det lite annorlunda för mig. Allla organisationer UTOM den som jag fick tar inte emot besök förns i slutet, men Aspect tar emot efter 1 februari. Vilket jag är hur glad över som helst och ser fram emot det som bara den!!! 

SUNDAY

2013-11-17 @ 17:59:31
Godkväll för er del och godmorgon för min del! Jag vaknade precis efter en himla massa timmar med sömn inatt. Den här veckan har det inte blivit mycket alls med alla fotboll och sedan allt skolabete som jag missade en hel vecka. Så inatt tog jag igen mig lite med en sisådär 11 timmar, haha loveit. 
 
Igår så körde vi iaf in till Tucson, det blåste jätte mycket igår så flera bilar hade olyckor så det tog forever att ta sig till the mall. Väl där träffade vi upp Cindys kompis, Hanne skulle egnetligen ha följt med oss men hon låg hemma och spydde istället, så det kanske var bäst så, hehe. Vi käkade på Cheescakefactory och sedan for dom iväg på ngt möte. Så jag hade ngra timmar själv in the mall, vilket var hiiimla uppsktattat, loveitloveitloveit. Och vi var i den störtsta, som jag varit i typ 10 gånger, men den här gången hade jag många timmar så hann verkligen utforska. För den är så gigantisk, och jag hade helt och hållet missat en "vinge" med butiker som jag hittade igår, haha den är väldigt stor och väldigt förvirrande. Verkligen inte organiserat på något sätt. Och nu så hade alla butiker och allt pyntat för jul, det var sååå mysigt!! I mitten satt det en jultomte framför en stor julgran så alla barn fick ta kort, och det spelades julmusik överallt och alla butiker var helt fina. Kunde lätt spenderat några timmar till. Det är så härligt att ha alla butiker under samma tak, det är ju inte ritkigt så i Sverige på alla ställen. Och dom har 3 Victoria Secret!!!! En för produkter, en för underkläder och en för märket PINK. Så det är ganska så jätte asm. Idag ska vi till Kim's för att fira Cindy som fyllde år i fredags och sedan ska jag catcha up ytterligre lite plugg. 
 
Hoppas ni har det braa hemma, saknar er och och saknar er kyyyla!! Så taggad på att fara till Utah och få lite kyligt i en vecka. Vi har fortfarande över 30 grader här på dagarna och jag är leess, vill ha varma tröjor, mössor och vantar!! Och snöööö, kommer va konstigt med en inte så vit jul. 
Det här var alltså under menyn "tilltugg", portionerna åå Cheescakefactory är giiiigant. Alltså till och med stora för amerikanerna. Han som startade det var jätte tjock och rik och var less på att aldrig bli mätt, så han öppnade sin egna restaurang med portioner så han skulle bli mätt. Jag var så mätt efter denna att jag inte orkade ngn cheescake, haha, som är heavan. 
 
Det här är en "vinge", alltså en hel sån här som jag missat. 
 
När vi kom hem tittade vi på Jack Frost och jag käkade hårdbröd med prästost(omöjligt utan osthyvel) och avockado plus julmust och svenskt té, julkänsla, som jag fick av mamma i posten igååår, plus chocklad, lite lakrtis, presenter till CIndy och tjejerna plus massa tandgrejer till min onda, som inte gör så jätte ont längre, tand. 
 
Hej! 
Just nu har jag lite smått panik. Håller på att fixa med ansökningshandlingarna men kan inte få tag på mina vaccinationsdatum. Jag har ringt runt och mejlat skola, vårdcentral och Umeå Kommuns stadsarkiv. Hur fick du tag på dina vaccinationsdatum? - Hanna
 
Jag fick dom flesta från min skolsköterska, faktiskt, hon hade dom senaste dokumenterat. Men sen kan jag ju säga att som datum jag inte visste hittade jag bara på, haha. Jag vet att jag tagit alla, men bara inte när. Och kan verkligen inte se hur eller varför dom skulle ta reda på att det är falskt. Jag var helt hyper för varje liten detalj under alla dessa papper med nu i efterhand så har jag ju som märkt att inget spelar ngn roll i överhuvudtaget, haha. Så ta allt med en nypa salt!! :):):)

LIFE IN COLOR

2013-11-16 @ 19:34:11
Så igår hade jag, handsdown, min roligaste kväll hittils!! Vi köpte biljetter till Life in Color i Tucson för ngra veckor sen, och jag var taggad men trodde adlrig att det skulle vara så här bra!! Så life in color är som ett "rave" som dom kallar här, en DJ som spelar som en konsert. Men vad som är speciellt med det här är att dom har paint splashes, då dom sprutar ut färg, och det var då inte lite haha. Jag var genomblöt, och det var alldeles geggigt haha, vart inte så jättejätte färgad med tanke på all färg, mest geggig. Mitt hår är katastrooooof. Kommer aldrig att få det lent igen haha.
 
Först var det iaf två lite okända DJ:s som spelade, men dom var grymma! Dom blandade massa gamla dängor, ny musik som dom då gjort om till house, grymt iaf. Och sist var det Bingo Players!! Ni vet han som gjort "get up", "cry just a little", Dont blame the party" etcetc, så han var grym iaf. Jag åkte dit med Carro, Gordon och Alyss, men sen möte vi upp med Michelle, Ashley, Joey, Hanne, Eirik etcetcetc. Vi var typ 20 pers när vi kom dit haha, meeen sen var det som lite små svårt att hålla ihop så jag och en tjej höll ihop hela kvällen:) Och jag trodde att peace - dada life var galet, det här var typ 10 gånger galnare, det är lixom amerikaner vi snackar om, freeeeaking crazyyyy! Så det var en grym kväll iaf! På vägen hem stannade vi för drivethru och lite nattkäk i bilen. 
 
Imorse var jag tvungen att gå upp tidigt för soccer, inte jätte uppskattat haha. Och har fortfarande inte haft chans att try out efter min sjuk, och kommer nog inte kunna göra det på ngra dagar och sen nästa vecka ska jag ju till Utah i typ 10 dagar. Så jag och coach kom överens om idag att jag ska manage istället. Varje skollag har managers, dom keeps score på matcher, hjälper spelare och fixar med lite allt runt om. Så jag, Cessy och Macy ska manage i år och älskar dom tjejerna och älskar laget så tror det blir asm. Man är fortfarande där på alla träningar, matcher och allt. Man spelar bara inte haha. Så det känns muchobraos faktiskt. Mestadels för att hon är en aning galen och träningarna verkar inte kalas kul, haha. 
 
Nu snart ska jag iväg till cheescakefactory och sedan the mall för lite shopping. Ha en bra helg amigos, puss
 
 
 
 
 
 
 
 NI kan hoppa fram mer mot slutet

If u ever come to America...

2013-11-13 @ 05:43:16
Kom precis hem från soccer practise, eller ah får inte träna än då men kollade iaf på:) Sedan var det föräldrarmöte, shiiit vilken säsong alltså, haha. Vi har till och med täning på nyår, så det blir verkligen spännande. Har fått tillåtselse att tryout efter jag blivit frisk igen:)Sa jaaag är taggad, älskar laget:):):)
 
Men har fått lite förfrågningar och tänkt länge på att göra en lista på det bästa sakerna som amerika har att erbjuda, hehe, vilket vi alla vet är för det mesta mat. 
 
Ever in the store... 
 
Ever looking for the goood stuff...
Ever hungry... 
 
Ever feeling like shopping... (Gick inte så bra att begränsa mig) 
Älskar shoppingen här, önskar att jag var stenrik, skulle ha så roligt(mer än jag redan har). Bör prövas av alla innan ni dör. Just saying
 
Varför bytte du familj?:) - Anonym
Av många olika skäl som jag inte vill eller bör ta upp här:) Men det var inte av en enstaka händelse, så inte så dramatiskt som vissa har varit med om detta året. Blivit dragna från sina hem och liknande, näe, här var vi mer på den odramatiska sidan! 
 
Hej! Jag ska antagligen åka som utbytesstudent till usa nästa år med explorius, hade min intervju för en vecka sen och de sa att jag skulle få svar inom någon dag... varför har jag inte fått svar än?! är så nervös! hur lång tid tog det för dig? - Anonym
Åhh,  dont uu worryyy!!! Jag minns det där så väl jag själv. Jag tror att det är så att dom bestämmer sig inom ngra dagar men man får besked genom mejl så det tar ytterligare ett par dagar. Minns att jag var helt galen under den där tiden och att det tog ett tag för det där himlans brevet att komma fram! Hang in there, its coming to uu! '
 
Nuu, sääängennn!!!

UofA Homecoming

2013-11-10 @ 20:27:00
Tjenaremoss alla svennebannaner. Denna vecka har verkligen inte varit ngn höjdare kan jag meddela. I måndags så började ju tryout för soccer så var as taggad och gick på den träningen men mådde inte alls bra. Och tisdag morgon hade jag 40 graders feber och kunde knappt andas för allt snor haha. Så jag blev hemma och så fortsatte det i stort sätt hela veckan. Trodde jag mådde bättre i fredags så gick till skolan, meeen så var tydligen inte fallet så efter 2nd period så var jag tvungen att fara hem.. Vilket inte heller var tvär gjort, det är typ svårare att ta sig ut från skolan än att råna en bank. Så det blev himla mycket komplikationer men typ en 45 min senare så skjutsade snälla Emily hem mig. Sedan när Cindy kom hem så for vi till läkaren och jag går nu på antibiotika efter en infektion i kroppen. Och har pratat med soccer-coachen och jag ska få fortsätta mina tryouts när jag är redo igen, vilket är ju himlans bra:) Så får hoppas att det blir snart! 
 
Men till roligare saker, för typ 2 månader sedan så köpte jag och min gamla vfamilj biljetter till UofA's homeocomingame mot UCLA, och dom erbjöd sig att ta med mig även fast jag inte bor där längre, och jag ville ju inte precis kasta bort biljetten, så jag följde med! Men sen visade det sig att Alex, min förra vsyster, hade sin drama play igår kväll, då matchen var, så hon kunde inte följa med, så det var bara jag och mina förredetta vföräldrar, plus min coordinator och hennes dotter. Så tack vare dom så gick det absolut vägen!!:) Och tycker att det är skönt att även fast allt som hänt så behöver vi inte hata varandra. 
 
Så dom kom och hämtade mig vid fyra, så körde vi till campus i tid till deras homecomingparade(det är himla mycket parader här borta alltså), men det här var då absolut den roligaste, haha alla studenter var så himla packade, speciellt alla fraternities and sororities, och det var så hiiiiimla mycket folk!! Så det var gaalet mycket festligheter. Efter paraden så gick vi igenom tailgaten, en tailgate är när massa bilar, och med bilar menar jag gigantiska husbilar och liknande, samlas på en jätte stor yta före ett sportevent och sätter upp partytält och liknande och framför allt tvapparater som visar sport, och så har man som en gigantisk BBQ/party/uppladdning/vemkandrickamest sak. Väldigt amerikanskt. När vi hade gått igenom den var det dax för the players walk, alla ställer upp sig som en gång och så spleas värsta musiken och så går spelarna igenom in till arenan, snacka om boostkick alltså. Och efter det följer alla efter in och sätter sig. Det var nästan fullsatt, vilket betyder nästan 60.000 människor, så det var en väldans stämming. Haha och vi satt såååå högt uppe, jag är inte den som är höjdrädd, men jag var lite vinglig i benen bra allt. Mest för att det var så himla brant. Gå upp för trappan var lite små läskigt, hehe. Och oturligt nog så förlorade doom, vilket var väl lite mså tråkigt men det var himla spännande i slutet iaf. 
 
Imorgon(måndag), är vi också lediga pga Veteran's day, och vi har såklart soccerpractise hela dagen, vår coach är galen när det gäller träningar, så får inte träna än men ska iaf iväg och titta på! 
 
Och juste! Helt oplanerat, så har Hanne och Eirik, som är två utbytisar här i Sahuarita som går på Walden från Norge, bokat samma Hawaii resa som mig! Så vi kommer flyga tilsammans. Och en månad innan har vi bokat Kalifornien med vår LC, vi har samma local coordinator. Så än så länge är det jag Alex, Hanne och Eirik som ska till CA, men förhoppningsvis ska en kille från Tyskland med också. 
Haha dom hade en vattenrutchkana på deras flak
 
 
Det ni ser i vänstra hörnet är ngra som tog med sig en hoppborg(?). 
 
"UofA"
 
 
Ungefär så här långt ifrån satt vi, hehe
haha tyckte det här var lite små-amerikanskt
 
 
Jag var då det största fanet however
 
hur mycket kostar det att göra den resan? för den gör man med organisationen eller? :) ska nämligen åka som utbytis med Exploius nästa år jag med :) - Jessica
Ja, man gör den med organisationen men inte med Explorius, utan med sin amerikanska. Eller den amerikanska har ofta ett sammarbete med ett företag som annordnar gruppresor enbart för utbytesstudenter. Så jag har Aspect här, men på resan så kommer det vara från andra org också! :) Och den som jag åker med kan alla org åka med, så vilken du än får i USA kan du alltid åka med explore-america(http://www.explore-america.com/). Och själva resan kostar 899 dollar, men sen måste man fixa flyg själv. Så det proset beror ju helt på vart du hamnar i USA. Om du ska resa från NY kostar det mer än om du ska flyga från CA tex:) Men i det priset ingår mat och alla aktiviteter, ja, du kan ju läsa på länken!:)
 
Hej! Jag ska åka som utbytesstudent nästa år och när jag läser din blogg längtar jag mer än någonsin!! Jag har några frågor till dig, som skulle vara jättesnällt om du svarade på. Vilket företag åkte du med? Vilka svårigheter har du stött på sedan du kom till Arizona? - Ebba
Jag åkte med Explorius, vilka jag rekommenderar starkt utan tvekan! :) Och den största svårigheten är för mig hemlängtan, men den kommer och går i himla stora svängar och har aldrig känt så starkt att jag vill åka hem, så det är inget jätte stort hinder. Sen så klart när jag ville byta värdfamilj! Men det gick ju himla smidigt och snabbt:) 
 
Önskade du att hamna i Arizona, eller valde typ Explorius det åt dej? är nervös att jag kommer komma till någon delstat som jag inte gillar...kram! - Jessica
Jag önskade inte att hamna i AZ, men faktiskt så tänkte jag önska AZ men var för sent ute, så det blev ju lite roligt. Och även om jag ääälskar Arizona så hade det var himla kul att hamna i ngn mer "low profile", som typ Wyoming eller ngn sådan just för att här så är 70 % av befolkningen och kulturen hispanic, så det är verkligen inte allt amerikanskt. Men jag tror inte att det finns ngn stat som du inte kommer gilla, för väldigt lite hänger i staten. Och jag vet hur du tänker, jag ville verkligen inte heller hamna i typ Oklahoma, ingenstans lixom, men vi snackar America, allt är ngnstans. Så det är verkligen ingenting du behover oroa dig över! Jag skulle vilja testa bo i alla stater om jag fick just nu! :):) 

Halloween

2013-11-02 @ 06:26:35
Ohh my goosh är det enda jag har att säga om min amerikanska halloween upplevlse. Människor här går veeerkligen all in för högtider må jag säga! Det har verkligen varit kul att uppleva for sure. Så jag går till skolan som vilken annan dag lixom, och 50% av eleverna har vääärsta kostymerna, trodde jag inte. haha när folk frågade mig vad jag skulle vara på halloween tänkte jag ju på kvällen eller ngt. Så det trodde jag verkligen inte. Haha det roligaste var nog en av footballcoacherna som hade klätt ut sig till lagets quarterback, och utstyrslen var för det första det roligaste jag varit med om och så spelade han en överdriven Rocko, under 1st peroid gick han runt i alla klasser och spelade över hans personlighet och det var verkliiigen såååå kul. Efter skolan så hade jag soccer, vi har hållt på med försäsong nu i ngra veckor och tryoutsen börjar på måndag(nervoous), och vi sprang och sprang och sprang som aldrig förr, var döööd efter. Och redan när jag kom hem efter skolan, typ vid fem, så var hela vår gata paaackad med bilar. Eftersom Rancho är ett himla speciellt och roligt område så körde alla hit för att gå trick or treat, flera kom enda från Mexico där som inte firar halloween. Så vi kom knappt fram med bilen på gatan. Så sprang in och duschade snabbt sedan kom Carro och hämta upp mig och vi körde till Alyssa's. Dom hade pyntat helaa gården och hela hennes familj hade klätt ut sig och satt upp ett stort bord där det var flera kilon med godis plus typ pizza och massa annat, sedan spelade dom läskig musik osvosv. Och så här var ca varje hus, alla barn gick trick or treat och alla föräldrar sätter sig på framsidan med utstyrslar bland deras pyntade gårdar med allt godis. Så varenda människa var som ute på gatan. Det var stööört. Sedan så hade typ var tredje hus gjort om sitt garage till ett "hounted house" så man gick som igenom och som som hade det hade klätt ut sig och skrämde en och så. Vissa gick verkligen all in och klädde ut sig till zombies och förföljde folk på gatorna, typ släpade fötterna efter en och hade kedjor, skek åt en osv. Vi var tvugna att löpa en gång för det blev för läskigt hahah. Vi var ett gäng på typ 10 som gick all over rancho och bara tog del av allt som:) Det ar väääldigt många i våran ålder som gick trick or treat, vilket var lite förvånande! Jag var helt chockad iaf, haha, trodde inte det skulle vara så extremt! Och människor skippade skolan idag för att det var halloween igår(?)
 
Så ikväll så hade kyrkan något som kallas "trunk or treat" istället för trick or treat, vilket är när alla samlas på parkeringen och pyntar sina bakluckor. Så sitter föräldrarna kvar i bakluckorna och alla kids går runt och får godis av alla. Så ikväll var jag bra allt med på noterna om utklädnand, hah! Brook, Kylie och Jazmyn var där med så vi hade skoooojjjj. Imorgon ska jag sitta barnvakt på dagen åt två sötnosar, men det är så sorgligt för en av dom har haft 11 hjärntumörer i sitt 7 åriga liv, och han är världens gladaste och finaste. Och dom vet som aldrig om han kommer leva ett år till. Jätte sorligt. Efter det ska iaf jag och Cindy till the mall, konstigt, måste köpa soccerstuff och en varmare jacka tils när vi ska upp till Utah. Har bara två veckor kvar i skolan innan en hel veckas ledighet, sedan är det bara 4 veckors skola och sen jul, jag menar vart tog tiden vägen? 
 
Och vill ni veta det bästa med min halloween? Jag fiiick pakeet från Sveeerige!!!! Dom luringarna hade inte sagt ngt till mig alls, så var helt oförbredd. Så jag och Cindy skulle hämta posten på the post office och så säger dom att det fanns ett paket till mig, och kvällen innan fick jag ngn attack av hemsjuka så började gråta som en liten flicka och så var det en tant som blev alldels till sig och försökte trösta mig, hon förstod inte riktigt vad som pågick, haha. Sedan när jag öppnar det så hade dom varit så fina och skickat med saker till Cindy, så då började hon gråta, så vi två står på parkeringen och tokgråter, haha. Det var en liten rolig situation. Så idag tog jag med mig svenskchocklad till skolan och folk blev helt till sig. Det är sån skillnad. 
 
Vår "lilla" godisskål, den tog slut på 20 min då barnen tog en var. 
Dom hade klätt ut sig till UPP,dom hade till och med en hund hah! Och Cindy vet då ingen vad hon va haha
 
Det är spiderman på den här bilden som har hjärntumören.
Haha asså vet inte riktigt vad jag ska säga om Cindys costume, men vi valde att ha vår baklucka stängd och hade lite minion-tema om ingen förstod det;) 
 
 
 
Fick ett urgulligt lite "paket" från Cindys kompis, hon tänkte att jag ville testa all american candy, så i påsen är det en utav flera sorter. 

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; [email protected], bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0