SKOLAN

2013-07-31 @ 16:19:53
Så igår var vi på Sahuarita High School för att registrera oss och önska kurser. Det var myyycket pappersarbete, tror vi satt där i nästan 2 timmar. Men det var kul:) Dom som gjorde scheman var tydligen nya och visste därför inte hur man hjälpte en utbytesstudent, så vi ska dit idag och träffa rektorn, som är jätte rolig, så att han istället kan sätta ihop våra scheman!:) Nu har vi alltså bara fått önska och senare idag får vi se om det funkar:) Jag önskade:
1. Yearbook
2. Aerobics
3. Psykologi
4. Culinary, alltså typ matlagning
5. Spanska
6. Sports Medicine, om idrottsskador, då får man tydligen följa med lagen på borta matcher och typ hjälpa. Haha Kathy blev as taggad på att jag skulle välja det för hon sa att alla killar kommer bli galna och det tyckte hon var jätte kul, haha
 
Kathy och Kevin verkar allmänt fattat det här med utbytesstudent år! Dom sa hela tiden att vi skulle välja det roligaste för det räknas ändå inte och att vi skulle ta den lättaste av allt, dom var inne på det där med easy grade, haha. Och utöver valda klasser kommer jag såklart att ha engelska och amerikansk historia:) Tydligen så börjar Kathys skola tidigare än våra så vi kommer komma till skolan ganska tidigt och ska därför läsa en zero period. Vilket är en klass innan skolan börjar, min sån klass är yearbook vilket funkade ju as bra eftersom jag ville läsa det från början :D och det är bara på zero perioden. 
 
Efter så for vi först till ett gigantiskt casino som finns i GV för att få gratis konsertbiljetter till nästa månad till något som jag inte minns. Och efter så for vi först till lite sånna här allt i allo butiker och fortsatte till the mall. Vilken var också rätt så gigantisk alltså! Det är ju helt galet hur mycket man kan hitta under samma tak. Tror vi var och shoppade i 7 timmar, haha. Inklusive lite groceryshopping på Costco, jag kan säga att jag skrattade mig igenom hela butiken. ALLT ÄR SÅ STORT! Vi hitta 10 liters glass bunkar, flingpaketen är kanske 3 av våra, mjölken, smöret osvosv. Det är ju helt sjukt. 
 
 
Skolan är uppbyggd som en ring runt en park, typ. 
Cafeterian är utomhus, jag kommer dö av värme. 

First day

2013-07-30 @ 06:53:39
Min första dag i AZ lider snart mot sitt slut, eller ah klocka är snart 22 här men är väldigt trött så ska snart lägga mig:) Igår kväll var vi ute i säkert två timmar i området och det är utan tvekan det vackraste jag sett. Vi gick längs golbanan igår när solen gick ner vid bergen och det var faktiskt helt galet!! Glömde dock batteriet till kameran hemma så tog inga bilder men ska absolut gå samma runda flera gånger till, so no worries! 
 
Imorse när jag vaknade så satt Kathy och bokade Hawaii resan!! Vi åker under springbreak istället och avbokar CA trippen för att säkert kunna åka till Hawaii då både min och Alex organisation var lite tveksama. Vi ska först till Honululu och sedan till en av de mindre öarna:) Hur kul som helst! Efter var jag och alex ensama ett tag så vi kollade in v-pappas bibliotek och jag började läsa Harry Potter first edition, faktiskt aldrig läst böckerna så det är kul. När Kathy och Kevin kom tillbaka åkte vi tjejer för att kolla in affärerna här i Green valley, vilket inte är typ forever 21 och sånna utan mer allt i allo affärer typ. Vi åkte till Walmart och det är fucking huuuge! Helt galet! Och billigt! Jag köpte shampoo, balsam, duschkräm, ansiktskräm, ansiktstvätt, tandkräm, pads och en lotion för 20 dollar, vilket är ca 140 kronor. Och Kathy känner verkligen varenda människa, aldrig träffat någon mer social så vi har stannat och pratat med olika hela dagen och alla är jätte intresserade, så det är kul! Två stycken hade till och med släktingar i Sverige:) Det slutade dock med att jag och Alex tappade bort Kathy och det tog säkert en halvtimme innan vi hittade tillbaka till varandra, haha. Och jag har köpt en telefon! Jag köpte ändå en ganska bra, känner att jag vill kunna ha facebook. instagram och så där. Speciellt en hyffsad kamera då jag bara har med mig systemen. Jag köpte en non-contracted vilket är att den är olåst och inte fast till någon abonemang. 200 dollar fick jag betala vilket alltså är typ 1400 kronor och sedan 35 i månaden då jag får gratis sms och webb samt 300 minuter att ringa för. 
 
Efter shoppingen så stannade vi på ett pizza ställe för att ta hem middag. Stället var ganska smart, det var upplagt som typ Subway då dom gör allt framför en och man får välja men sen så tar man hem den ogräddad och gräddar den istället hemma! Vilket var perfekt eftersom vi först skulle iväg på Kathys water aerobics. Hon undervisar det i inomhuspoolen som ligger på vårt gata. Jätte fin med ett jätte stort gym i samma byggnad som är jätte nytt och fint. I allafall, jag tror aldrig jag skrattat så mycket som jag gjorde under passet. Det var jag Kathy och Alex plus två andra och det var sååå kul. Inte ens lite jobbigt men riktigt roligt. Det var övningar som kallades typ tvätta fönstren, göra popcorn, grodan osv. Och det var väldigt bokstavligt, haha, med ljud till. Så vi hoppade runt i poolen som grodor samtidigt som vi lät som en och det var verklig hur kul som helst och såg jätte dumt ut. Jag och Alex skrattade genom hela tror jag. Efter så stannade vi kvar i bubbelpoolen och pratade om livet ganska länge. Sen är det ganska skönt att vi bara kunde ta våra handdukar och vara hemma på 1 min, utan att frysa eller åka bil och en galen omgivning. 
 
Även fast vi åt pizza så hade vi en stor sallad vilket uppskattas! Vi är alltid lovade en sallad till varje måltid och vi har burkar med nötter och torkadfrukt att strö på salladen. Dock så dränker Kevin sin i dressing men det behöver man ju inte göra. Sen dricker dom inte läsk! Kathy dricker juice men jag och Alex håller oss till vatten. Vi har en sån här i kylskåpsdörren. Och innan middagen så är det alltid bordsbön, vilket är en aning annorlunda haha. 
 
Hej! 
Jag undrar hur du bestämde dig för att åka med Explorius? Vad avgjorde saken för dig? 
Jag ska nämligen åka nästa år och är just nu i steget med att välja organisation och det är såå himla svårt! 
Tack på förhand, ska bli riktigt kul att följa din resa! 
 
Det som avgjorde för mig var att det är så personligt och litet. Dom tar bara in ett x antal studenter varje år vilket är guldvärt då dom alltid vet vem man är och ser verkligen över precis alla. Annars är alla organisationer som EF och STS ganska lika varadnra, samma pris och så med! Men kul att då ska åka! :)

FRAMMEEE

2013-07-28 @ 23:35:16
Im in Arizona fellas! Framme i huset, packat upp, gått rundtur och ätit lunch! Kathy och Kevin är i kyrkan så jag och Alex sitter med likadana USA-tshirtar i hennes säng:) Allt har gått jätte bra och det känns jätte skönt att vara hääär! Imorse gick jag upp klockan 2 på morgonen för att fara till flygplatsen, det var en tjej som hade ett tidigt flyg och då var vi alla i första gruppen tvugna att följa med i bussen, såklart. Men när vi som skulle åka från terminal 7 kom fram vid typ halv tre så var terminalen stängd(?) sen när stänger en flygplats som JFK? Så vi fick sitta ute på gatan och vänta tills fyra. Efter det flöt allt på jätte bra, sov typ alla 6 timmar till PHX sen var det inga problem till Tucson. Där jag fick ett stort och glatt välkomnande! För övrigt så är människor så himla trevliga här! Jag började skratta på planet till Tucson, det var jätte litet och bara 13 personer som åkte och flygvärdinorna gick runt till varenda en, pratade typ resten av resan i högtalarna och det var värsta stämningen haha! Han som satt brevid mig vart himla impad av vad jag skulle göra och vi pratade om det hela vägen. Iof så var det inte ens en 40 min flygtur, men ändå! 
 
Mitt rum är gigaaantiskt! Verkligen. Och sängen lika så, looove it! Imorgon ska vi inhandla lite grejer och på tisdag så ska registera oss på skolan! Nu ska jag och Alex ut och checka in området! Puss
 

New York Dag 2

2013-07-28 @ 01:49:18
Vi kom precis tillbaka till hotellet efter ännu en heldag i storstan! Vi började med att åka till de nya World Trade Center och såg vart de gammla stod och allt sånt där, helt galet vad höga hus! Vi fortsatte sedan med färja till Staten Island för att se frihetsgudinan. Egentligen så finns det egna färjor till den men istället åkte vi den här färjan som egentligen är för dom som pendlar och ingen turistattraktion, så vi var inte så nära! Haha men det var lite kul, vi var tvungen att vara först på för att få den rätta platsen så vi kunde se frihetsgudinnan för att sedan vara först ut och springa som aldrig förr runt och in i avgångshallen för att hinna med färjan tillbaka! Vi skulle ju lixom inte stanna, utan bara se statyn:) När vi var tillbaka på land så gick längs Wall Street vilket var ganska häftigt, väldigt annorlunda gentemot resten! Sedan bar det ut mor Brooklyn, Chinatown och Little Italy. Chinatown var kanske bland det coolaste jag sett! Allt stod på kinesiska, alla människor var kineser, utom lite turister såklart, alla hus var helt annorlunda, det stod med kinesiska på lokalbussarna, till och med poliserna var tvugna att vara kineser för att kunna göra sig förståd. Det är ju verkligen hur häftigt som helst att det kan bli så! 
 
För vår fritid blev vi avsläppta i SoHo där det finns en enorm shoppingata, vilken vi spenderade alla våra fem timmar på. Alltså det finns ju en heeel del i detta land, ser fram emot detta år alltså, haha! Det är dock lite dyrare här än i tex AZ så köpte inte så mycket. Det kan jag lika gärna göra sen, plus finns det inte precis jätte mycket plats i resväskan! 
 
Har verkligen haft grymma två dagar i NY ,mest tack vare vår guide och gruppen, utan tvekan! Dennis, guiden, är jag så himla impad av! Han kan precis hela NY, vi snackar lixom varje liten affär. Stört coolt. Inatt bär det av mot AZ och det känns verkligen jätte kul!!! 
 
Anna, för att svara på din fråga så har jag en Nikon D3000! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New York Dag 1

2013-07-27 @ 03:43:08
Haft en helt fantastisk bra dag, någon gång i mitt liv ska jag bo i NYC, and thats it! Sådan himla bra och fin stad. Vi började dagen med frukost på hotellet för att sedan ta vår fina buss in till Manhattan, bara att vi åkte i rush hour så det tog mer än en timme, haha (tog typ en kvart hem sen). Vi plockade upp vår guide som verkligen är underbar och det har varit svinkul att få veta så mycket som man troligtvis inte annars får reda på om man turistar med familjen, hur ofta är det man åker på en guidad tur lixom? Vi började med att köra runt Upper Manhattan och de olika sidorna om Central Park, ena sidan bor alla artister, skådespelare osv och andra sidan arvtagare i stort sätt. Vi såg vart familjen Vanderbilt håller hus(Gossip Girl is for real) och fler såklart sedan typ vart John Lennon sköts, NYC första hus, dyraste stället och massa mer!  Efter stannade vi i Central Park och det var verkligen greeeeat! Så overkligt att det kan vara så tyst, rent, lugnt och så vidare mitt i en storstad som NY, blev verkligen förälskad! Hur stort som helst(och vi såg bara jätte lite), det var lixom vägar med olika filer inne i parken men inte då för bilar utan för cykel/jogging/gående osv, med övergångställen! Det var en sjö som enbart användes för radiostyrda båtar och en annan för att låna små jollar och ro runt i, galet. Efter fortsatte med att se 5th avenue, Rockefeller Center, Time Square och Saint Patrick´s Cathedral. Men vi körde igenom hela manhattan med bussen, vi stannade bara inte på alla ställen:) Men vi stannade i Greenwhich Village vilket var jätte fint, jätte coolt och precis som man tänker sig NYC på alla filmer och serier(vänner för det mesta), trodde att varenda hus var vänner-huset, alla var tegel hus med sånna här typ brandtrappor från alla fönster längs fasaden, resten av husen såg ut som Carrie Bradshaws i Sex and the City. Men jag hittade faktiskt det äkta vänner-huset! Det var lite kul eftersom jag hela tiden sagt att det var mitt mål att se det huset under NY tiden, sen gick vi lixom förbi det på turen. Tänkte leta upp det på fritiden efter egentligen! 
 
Vi avslutade turen på Grand Central Terminal där vi sedan gick sklida vägar. Jag, Nora från Norge och Karolina från Finland gick till Time Square igen och käkade faktiskt på The Hard Rock Café och gick efter det tillbaka till Rockefeller Center för att åkta upp på The Top Of The Rock vilket var så galet häftigt! Bland det coolare jag sett, utan tvekan! Det var dock en väldigt lång väntan osv så vi bestämde oss för att gå tillbaka till stället vi skulle träffas alla igen, vilket var smart för det var inte det lättaste, haha! 
 
Snart har vi ett möte med alla, "adapting to america", should be fun! Himla kul grupp alltså:) Och det är jätte kul att prata engelska hela tiden, faktiskt! Även om vi alla är skandinavier så förstår vi verkligen inte alltid varandra! Jag och Karolina(roomie) förstår inte ett ord:) Sen är det lite olika vem som förstår vem, haha alltså det är ju jätte konstigt hur tex dom danska förstår mig men inte jag dom? 

Central Park
Vi tyckte det var as coolt med en photoshoot, guiden tyckte vi var pinsamma. Haha samma sak som när vi hittade tama ekorrar och väntade på grön gubbe. 
Våran camp leader:)
 
Vi körde förbi mååånga ställen med bussen som är roliga att sett! 
Här var vi i en park som hade byggts på en plattform i Greenwich Village ca tre våningar upp. Lite coolt sådär
Friendshouse! 
Time Square
Hon beställde en rätt som låg under förätt och fick in detta. 
 
Direkt efter bilden så höll gubbarna fram sina små väskor för dricks men det förstod inte Nora så hon skrek ut "Oh do you have candy??" och stoppade ner handen i påsen, jätte kul blev det, haha
Top Of The Rock 
 
 
 
 
Grand central terminal
 
Imorgon så ska vi till Brooklyn, Chinatown, Little Italy och lite sånna där ställen lite utanför Manhattan! Sedan avsläpp på SoHo för shopping! Nu - Sängen. Kram 

Amerikansk mark!

2013-07-26 @ 04:31:00
Jag är framme In the united states of america! Allt har gått jätte bra, flög från Umeå 9:45 till sthlm för att sedan springa lite och hinna med planet till London tillsammans med Mander som också är svensk, väl där så gick det jätte smidigt och vi hittade till gaten på en gång, men flygplatsen är stoooor! Då träffade vi även Karolina som satt med oss på planet till NYC och är från Finland. Väl i USA gick det också jätte bra, brukar ju vara lite krångligt. Behövde inte en fylla i allt som jag egentligen skulle och vi alla tre fick väskorna på en gång. Träffade upp resten av gruppen och alla är verkligen jätte trevliga :) Klockan är nu här halv elva och halv femma i Sverige. Så börjar snart vara inne på 24 h vaken men ska alldeles strax sova! Tidig uppstigning imorgon, taggad som få!! Och hotellet är jätte fint! Vi var nyss nere för en sen middag. Älskar er alla, puss på er! 
Jag och bästis imorse på flygplatsen! 
 

UMEÅ CITY AIRPORT

2013-07-25 @ 09:17:26
Jag är incheckad och sitter utanför gaten, jag åker idag, om 30 minuter lämnar jag Umeå! Händer det här?? Det är så galet att jag vet inte vad?!! Detta går inte att beskriva, alltså verkligen inte! Nästa gång vi hörs är jag i USA, och ska stanna i 10 månader!!!

AVSKEDSFEST

2013-07-24 @ 15:57:23
Igår hade jag min avskedsfest och det var sååå sorgligt! Ärligt den mest tragiska och ledsammaste festen ngnsin. Till en början hade vi såklart det jätte trevligt, vilket jag alltid har med dessa människor! Vi grillade, käkade god mat och pratade om lite allt möjligt:) Och det känns verkligen jätte tråkigt att lämna dessa fina människor och jag var helt förstörd igår men har försökt tänka på allt som jag har framför mig istället och såsmåningom kunde jag somna efter flera kramar från mamma! Imorse vaknade jag till att min lillasyster hade styrt upp en brakfrukost med chokladpannkakor och hemmagjord jordgubbssylt till lite paket. Fick ett gosedjur, dollar, parfym och örhängen:) Sedan har dagen bjudit på spruttagande och sista minuten shopping! Om någon timme kommer alla i familjen för en sista middag tills Emma kommer och hämtar mig för övernattning. Kan ni tänka er att jag är i NYC imorgon? Min sista natt i Sverige på 10 månader. Helt ofattbart. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SLÄKTAVSKED

2013-07-23 @ 10:41:31
Igår kom släkten på mammas sida till oss för mat och, självklart, en USA-tårta, ett måste. Trevligt var det och flera hejdån delades ut, men det kändes faktiskt helt okej. Ikväll så kommer mina fina vänner för avskedsfest, vilken jag har lite ångest för dock. Kommer bli oerhört jobbigt, menmen får tänka på ett annat sätt, det är ju bara för 10 månader:) Imorgon så ska jag fixa det allra sista bland annat ta sista hepatit B sprutan och komplettera till det jag ska ha med mig sedan packa klart! På kvällen kommer stora familjen för en sista middag sen kommer Emma och hämtar mig för sista natten hos henne och skjuts till flyget på morgonen:) Jag har kommit överens med mina föräldrar och syskon att dom inte ska med på flygplatsen utan att Emma ska. Jag känner bara att det hade varit skönt att göra bort allt gråtande och jobbiga kvällen innan för att sedan bara vara oerhört taggad när det väl är dax! Så får det bli! 
 
Snart komemr Elinus, puss 

Last day at work!

2013-07-20 @ 15:48:00
Ska alldels strax cykla iväg för att gör bort mitt sista pass, för nu, på ICA. Finns väl en stor chans att jag kommer tillbaka om ett år, haha. Det känns lite sorgligt men samtisigt för himla skönt!! Inte jätte förtjust i att sitta i kassan men älskar mina arbetskamrater och ICA så mycket. Igår så fick jag en tårta och en jätte fin blomma med ett kort. Och massa kramar fick jag också. Kommer sakna er dudes. Efter ska jag ut på krogen för att fira att jag är färdigjobbad och det blir alltså sista utgången på ett väldigt långt tag. Ska bli rooligt, Dani M kommer till five så känner att jag måste gå, bara för att ha gjort five lixom. 
 
Fem fullspäckade dagar kvar, känns overkligt. Alexandra, min värdsyster från France, anlände igår till Arizona och Green Valley, då kändes det mer overkligt än ngnsin men samtidigt lite mera verkligt på ngt konstigt sätt. Snart kommer jag med! Fick hem alla bilder igår som jag beställt hem till att sätta upp på min vägg i AZ, bra att dom hann komma! Mycket snart bär det av! Och juste, Mander ,som är den andra svensken på soft landing, ska mellanlanda i Phoenix tillsammans med mig innan han bär av till Cali. Jäättee skönt att ha med sig ngn på JFK. 
 
 
 
Nu, jobbet! 
Kram 

Avresebrev

2013-07-18 @ 18:02:00
Fick mitt avresebrev igår! Mycket bra när det tog upp alla papper som man ska ha med sig och vad som kommer hända under resan och i NYC samt lite under själva året och hemresan:) En grej som dom tog upp var att det var vanligt att ta in studenter som reser på det visum som vi gör i ett eget rum för utfrågning när vi landar i USA! Jag skulle dö, på riktigt. Men det var kul att få schemat för NY, första dagen i själva NY ska vi se Central Park, Rockefeller Center, Times Square, Little Italy, Chinatown och Greenwich village och efter det har vi fem timmar shoppingtid! Andra dagen ska vi besöka World Trade Center, Wall Street, Staten Island, Brooklyn, Soho och sedan, lika som ovan, fem timmar fritid! :) Dagen efter går mitt plan redan 06:45!!! Så det blir tidigt uppstigning, sedan ska jag mellandlanda i Phoneix innan en 40 min flygtur till Tucson:) Till NY kommer jag flyga 9:45 härifrån sedan möte upp en till svensk innan resan till London för att sen möte upp resten av gruppen:) Vi kommer vara totalt 12 stycken varav vi två svennebannaner plus en från finland som jag har haft kontakt med sedan resten alltså danskar och norskar :) Kommer bli hur bra som helst! :) One week to go! 
 

8 days to go

2013-07-17 @ 21:44:00
Precis hemkommen efter lite kvalitetstid med mamma i skeppsvik med räkfrossa, vääldigt gott! Hon fyllde nyss år så det fick bli hennes födelsedagspresent, vi satt och pratade om alla förväntningar och allt praktiskt vilket får mig att inse att det är i princip en vecka kvar tills jag lämnar. En vecka. Alla timmar jag suttit framför datorn och läst bloggar, alla timmar av tjat, av googlesökningar och av drömmar och sparande! Shit, om en vecka är det jag som åker, vem skulle kunnat gissa det för fyra år sedan? Tror det kommer ta ett tag till innan jag verkligen förstår vad det är som kommer att hända. För nu känns det ungefär som på samma sätt som det gjorde för två år sedan. Fast inte ritkgt kanske;)
 
Har iallafall börjat packa nu, känns mycket bra med tanke på att varje dag är planerad fram till avresa, och packning är inte inräknat. Finns så många som jag vill träffa och så mycket som jag vill göra! :) Men en bit på vägen har jag iallafall kommit, slog in presenterna igår också. Haha jag satt i typ två timmar och sökte på youtube för roliga inslagningar men jag gav upp och det blev lika tråkigt som alltid. Och tidigare idag fick jag ett mejl från volleyball coachen på min skola, jag har sagt till min v-mamma att jag vill spela volleyball(why? dont now) så coach Elam mejlade idag och berättade om tryoutsen, vilka jag hinner med, och att hon såg framemot att träffa mig och ha mig i sitt lag, på hon lät det som jag redan var med så det kan ju med andra ord disskuteras hur bra laget är, vilket är ju guld för min situation, haha. Sedan så bjöd hon in mig till typ ett träningsläger den 29:e juli, vilket är dagen efter jag landat i AZ så vi får se hur det blir med det:) Men det hade absolut varit jätte kul! Speciellt att träffa massa människor innan skolstarten, kan ju vara skönt när väl skolan drar igång! :) Jag var lite orolig att jag skulle missa tryoutsen när de oftast är ngra veckor innan skolan, och jag är bara där en vecka innan, men dom började i samband med skolan, vilket var ju super bra! För de som undrar har jag aldrig spelat volleyboll på riktigt förrut, haha, men vill såklart vara med i en skolidrott så fort jag kommer dit och inte vänta på fotbollen som spelas på vintern. Av dom som fanns att välja mellan under hösten verkade volleyboll most sense. Blir säkert super. 
 
Fråga:
 
Hej, jag har kollat lite på Explorius och känner att det verkar vara ett bra bolag att åka med, men jag har nu sett att dom inte har fått någon bra kritik alls så jag undrar om du tycker att det är värt att åka med dom eller om jag ska kolla vidar? :) - Josefin
 

Jag tycker absolut att du ska åka med Explorius, jag är verkligen jätte nöjd! Om du söker vidare kommer du se att alla organisationer har dålig kritik, så är det bara, det finns flera skräckexempel men som händer för alla organisationer ibland. Så jag tycker att du ska utgå från vad de har att erbjuda och om det passar dig. För tror inte egentligen att någon organisation är särskillt dålig:) 
 
Jag har fler paket men som inte går att slå in så kan inte visa dom nu, kan visa när min v-familj har fått dom:)
 
 
 

11 dagar

2013-07-14 @ 22:13:00
Nedräkningen har passerat två veckor så jag tänkte att det var tid för en packlista. Jag försökte att inte ha med så mycket kläder och tycker att jag lyckades ändå rätt så bra, testade snabt lägga ner kläderna i min resväska och det tog bara halva det stora facket, även fast jag vill ha med mig tre par jeans men känner att det är det enda som jag kommer ha svårt att hitta där(ja, jag vet att det är typ 50 grader men svårt att ha annat i skolan med tanken på dresscoden) Plus kommer jag ju ha kabinväskan att packa i, så känner mig lugn över packningen:) sedan har jag fått mitt ICA-kort också, så nu är allt med bankerna fixat. Kommer även ha med mig mitt visa, mina föräldrar kommer sätta in pengar på varsitt kort så kan jag ta ut pengar med ICA och betala med visa:) sen har jag fixat internetbank osv på båda så jag lätt kan föra över pengar. 
 
Har fått två frågor som jag tänkte besvara! 
 
Hejsan! Jag undrar vart man kan köpa en svensk flagga? :) - Ellinor 
 
Jag köpte min på vår turistbyrå här i Umeå! Annars har jag ingen aning, när jag var i Sthlm såg jag flera på olika souverniraffärer, men det beror ju på vart du bor såklart:) 
 
Hej! Vad är ett internationellt vaccinationskort och var fixar man ett sånt? :) - Maria 
 
Det är ett gult häfte som samlar alla vaccinationer man tagit, översatt på engelska. Det är en läkare som måste göra det med underskrifter och sådant, vilket är bra för då blir det ett bra bevis:) jag måste ha ett sånt för att visa min skola innan registrering:) och jag ska göra mitt hos min vårdcentral! 
 
 

Travel America

2013-07-10 @ 10:03:00
Min värdmamma brukar säga att vi inte är på ett utbytesstudentår för att upptäcka AZ utan att vi är där för att upptäcka hela amerika, vilket hon gjort ganska tydligt att jag och Alexandra kommer få göra under året! Redan innan jag var medveten om att jag skulle hamna hos dom hade mina värdföräldrar bokat flera resor, som jag nämnt någon gång tidigare tror jag, vilket är ju en aning galet! Haha, dom skickade lixom en lista typ, det här har vi bokat. Och dom fyller bara på listan hela tiden! Och vill ni veta senaste tillskottet? HAWAIIII! Helt galet, jag vet. Vi ska isf åka efter skolan är slut och jag måste därför få godkänt från Explorius att skjuta upp min hemresa för att vara säker på det här. Så det är inte hundra än:) Det är vanligen 5 dagar efter skolavslut men jag hoppas på att få göra det 8, hoppashoppas! Och dom börjar planera avresorna i typ januari så förns då är det inte heelt hundrahundra. Men det känns som att det borde vara lugnt när min skola slutar så hima tidigt:) Men fattar ni Hawaii?? Allmänt så himla glad att jag kommer få se så himla mycket under mitt år! Jag tänkte rada upp de ställen som jag nu vet att jag ska till:)
 
- New York (Soft landing camp)
- Payson, Arizona
- Angel Fire, New Mexico
- Sedona, Arizona
- Las Vegas, Nevada
- Palm Springs, California
- Avilla Beach, California 
- Los Angeles, California
-Thanksgivingcamping(dom har inte bestämt sig vart) 
- Maui, Hawaii
- Washington D.C (Year end camp) 
 
Troligtvis Grand Canyon också! 
 
 
  
 
 

HEAT

2013-07-08 @ 22:16:40
Det är grymt varmt i AZ nu alltså, det slås alla möjliga olika värmerekord i staten och i stater runt om. Hur kommer jag överleva 45 grader? Nu är det till och med över 50! Från kalla Umeå dessutom, lite bättre hade det ju varit om jag var lite mer söder ifrån, haha. En stackars man har till och med avlidit av värmen. Och läste ni om AZ brandmanselitstyrka som 19 av 20 avled under en brand för någon vecka sedan? Jätte hemskt. Kommer bli ytterst intressant första dagarna, sen tror jag att man vänjer sig:) Det står jätte mycket om allt i svenska tidningar, ni får ta och läsa! 
 
På tal om annat så har jag kunnat bocka för en del saker från listan jag skrev i förra inlägget, klar med presenter, banker och har fixat bakmått och svensk flagga! Kom dessutom på en jätte bra idé, flaggan som jag köpte tänkte jag att alla på min avskedsfest ska få skriva på och sedan kan jag hänga upp den på min vägg i USA. Kan ju vara kul att ha lixom:) 
 
 
Haha, dom steker lixom ägg? 
 
Nu ska jag avrunda med lite vänner för att sedan de följande dagarna avvärka en hel del arbete! Kram 
 

21 dagar

2013-07-04 @ 21:34:23
Idag är det exakt tre veckor tills jag åker, TRE VECKOR! Det känns så sjukt, overkligt, galet, underbart, efterlängtad och listan fortsätter. Jag har en jätte konstig känsla som jag inte kan föklara och som verkligen är ny. Jag har inte varit ens lite nervös förrut men för tre nätter sedan i Spanien så fick jag ett nervsammanbrott och låg vaken hela natten och hade absolut panik, tror det beror på att jag nu verkligen kan tänka och fokusera på det. Har varit så mycket annat som jag behövt tänka på, nu är det all USA och det känns mycket bra! Tror det är bra att vara lite nerövs innan:) 
 
Igår var jag och hämtade ut mitt visum på ICA, så nu har jag det i handen och nu finns det inget som kan göra att jag inte skulle kunna åka, nu är det 100 % alltså! Känns mycket bra! Och det känns superbra att ha gjort bort allt det där och kunna fokusera på annat, typ packning, haha.. Vilket kommer bli ytterst intressant. Men jag har tänkt att jag ska ha en stor vanlig resväska plus en kabinväska, de rymmer ju faktiskt väldigt mycket! Mina syskon hade enbart en sån till Spanien och det fungerade då bra, sen tänker jag ha ett vanligt handbagage också. Har aldrig varit med om att de räknat hur många handbagage man har med sig, så det borde fungera:) Då känns det ju som om att man kan få plats med allt! Sedan kommer jag nog inte ha med mig så jätte mycket kläder, jag äger i stort sätt inga kläder som är godkända av skolan hur som lixom, i alla fall inga kläder jag kommer överleva värmen med. Jag ska knapra ihop en packlista någon dag framöver!
 
Det är några saker som jag fortfarande har kvar att fixa: 
 
- Ta MV spruta
- Ta sista hepatit B sprutan (det är fem månader efter andra sprutan dagen innna jag far (y))
- Börja tänka på packning
- Fixa klart presenter
- Köpa adapter, bakmått och svensk flagga 
- Printa ut foton
- Kopiera upp sista betyget och översätta 
- Fixa internationellt vaccinationskort 
- Fixa med olika banker  
 
Tänkte passa på att svara på en fråga:
 
Q: Hej Frida! Jag tänkte bara fråga hur du tycker att Explorius varit som organisation och hur dom har hjälpt dig? Jag bor nämligen också i Umeå, jag är född 97 och är nästan 100 % säker på att jag ska åka nästa år med Explorus, men tänkte att det kanske är något som du tycker att man ska tänka på innan och vara medveten om eller förberedd på?
 
A: Hej! Åh vad kul att du också ska åka! Ångrar det inte en sekund än så länge. Och Exploruis är underbara, jag är verkligen super nöjd. Dom vet alltid vem man är när man ringer och det är väldigt personligt. Och dom har hjälpt mig på massa sätt, det som jag beundrar mest är att dom alltid svara på melj inom 10 min, så om man har några funderingar har man svar inom 10 min, vilket är ju lite sjukt. Det kan komma till hand vid väldigt många tillfällen! Och man kan fråga lite vad som helst. 
 
Det som jag missade innan och kanske skulle velat veta var hur länge ansökningarna tar! Så börja i TID! Speciellt om du tänkt göra delstatsval för då måste allt vara klart i december, och då måste man börjat väldigt tidigt. Så ansök redan nu för att få en intervju! Jag missade delstatsdeadlinen med ngn månad, haha. Dock inget jag tänkte på allt för mycket. Bara att höra av dig om du har fler funderingar! 
 
Råkade hålla för bilden men det kanske var lika bra, haha 
 
Kolla vilken bra grej jag köpte i Sthlm, det finns fack för dokument, pass och biljetter. Perfekt för virriga lilla jag på stora flygplatser. Kostade typ 50 kronor på Acceossorize.

SPAIN

2013-07-03 @ 21:38:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; [email protected], bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0