CHRISTMAS

2013-12-25 @ 18:59:35
Idag är det jul här och vi har precis varit och lämnat av Emelie på flygplatsen, tråkigt värre men det var ju verkligen en bonus i sig att hon kunde komma så inga sura miner för det inte:D I förrgår så tog vi det himla passivt, vi lagade lite mat, for och handlade, såg fleeera julfilmer och på kvällen myste vi med svenskt julfika framför Elf. Igår så var det ju svenskt julafton(som ni förhopnigsvis är medveten om) och det kan man ju bra allt inte missa! Så vi började med att laga ytterligare mat blandad med skype med alla fyra av våra familjer tillsammans och sedan for vi ut på äventyr, for ner till the lake, till en fjärilspark och en "safari" park med massa metall djur haha, vi tog massor med bilder! Sedan for vi och hälsade på Carolina, min älskling som äntligen fyllde hela 18 år igår, så jag gav min present och hon fick träffa Emelie. Sen var vi tvugna att skynda oss hem för klockan närmade sig ju tre och då börjar ju Kalle Anka;) Så vi såg det på youtube och sedan åt vi den bästa middagen på länge alltså, lyckan var på topp! Vi såg Grinchen och tänkte vara jätte mysiga och fara till en jätte fin kyrka på midnattsmässa med en stor kör som sjöng julsånger, men när det hände då inte, vi hamnade i ngn kyrka med bara native americans och så katolska som bara den, så påven stod uppe och pratade heela tiden sen var den en native american med rakad skalle och en meter långt hår från nacken som stod med gurran och sjöng på spanska, haha så tre besvikna tjejer körde runt rancho och kollade på alla belysningar efteråt. 
 
Den som sa att det var svårt att koka gröt gjorde det då inte i en crock pot
 
 
 
 
 
världens bästa värdmamma
 
 
 
 
 
Kändes inte riktigt som jul dock i 30 graders värme
 
På vägen hemma träffa vi på lite vildahästar bara ngn minut från huset, lite coolt sådär
GLÖÖGGG'
 
 
Korven är köpt i vår affär, det enda paketet som fanns av den enda korven, och dom smakade preeecis som prinskorv!
smakade inte julskinka, men god varen ändå!
 
Alltså hushålssost, rödbetsallas, mimosasallad och brieost, dog matdöden
 
 
Vi öppnade några paket oxå, tackar Sverige för alla fina, och goda
Kyrkan vi gick till var ganska cool dock
Haha söte Emelie är sååå flygrädd, så vi ljög och sa att hon var minderårig, icke engelsktalande och att jag var tvungen att följa med hon till gaten. Och det funkade mycket bra
 
Ikväll ska vi till ngra kompisar för julfirande och middag! Men nu ska jag äta lite rester, hehe. God Jul på er!

MY BESTIEEE

2013-12-23 @ 07:01:00
Lyckan är så stooor! Igår kom min fina underbara vän Emelie hit efter en lång bussresan från Santa Barbara, bussen blev dock jääättte sen, ca 3 timmar så efter jag och Cindy varit på IKEA och handlat mat så gjorde vi absolut ingenting haha, körde runt lite sen så bestämmde vi oss att parkera vid bussen och kolla film på hennes telefon, vilket var väldigt litet och speciellt haha. Men sedan kooom hon, så vi var hemma här i Sahuarita efter midnatt. Imorse gick vi upp för världens längsta promenad i området, vi räknade ut att vi gick 1.1 mil. Jag vissade hon skolan och massa sånt, så det var hur skojigt som helst. Efter det for vi på zoo, haha lite små kul och spontant sådär och sedan till en utomhus galleria och sedan tillbaka till Zoot för deras christmas lights. Efter det for vi på bio med Cindy och såg Frozen igen, hehe, men alltså den är så braaaaa!! Känns såå konstigt att prata svenska, jag har stora problem måste jag säga haha, det är som att jag hör engelska när Emelie pratar och svarar på engelska även fast det är svenska, sen när jag ska prata med Cindy så pratar jag svenska med hon, tror det blev lite för mycket för mig. 
Det var stekvarmt ute, vi höll på att dö, beräknas att vara 30 grader på julafton
 
Jag hälsar på vår fina snögubbe som vi döpt Olov efter Frozen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi se Home Alone, puss på er
 

VS

2013-12-19 @ 04:23:40
Finals idag gick mycket bättre än vad jag hade trott, så var alldeles för orolig i onödan! Engelskan var väl dock den som var svårast, menmen, det gick hyffsat iaf! Imorgon har jag bara P.E i en halvtimme sen är jag klar för detta år. Har dessutom ingen Yearbook imorgon, vilket är första gången någonsin och betyder att jag kan börja när alla andra barn börjar, wheyy, börjar 8.30! Tänka sig vad man kan justera sig, lixom om jag hade haft "sovmorgon" till 8.30 i Sverige hade jag ju gråtit, här är det lycka, haha. 
 
Idag har jag baaara tagit det lugnt och njutit av känslan att inte behöva oroa sig för skola, eller något annat för den delen. Ska bli skönt med lov, även om jag kommer missa skolaan, haha, jag älskar att gå till skolan här. Ligger iallafall nu i en renbäddad säng och ska precis sätta på någon bra film, älskar sånna här dagar:) 
Fick hem detta i brevlådan idag, förra månaden så fick man ett presentkort med hemlig siffra varje gång man handlade på Victoria Secret, och presentkorten går ut i veckan så var ju "tvungen" att göra något åt det, fick det här nästan gratis och så det var fri frakt med! :D Det är en jätte härligt pyjamas.
 
Vill passa på att gratulera min "ingifta faster" som fick en lite flicka inatt, väldigt kul för er!! 

FINALS

2013-12-18 @ 04:56:00
Hej alla mitt i julstressen, inte är det många dagar kvar nu bra allt! Heeelt galet vad snabbt december gått, det är helt sjukt, utan tvekan den månaden som gått snabbast hittils. Och på julafton här(25:e) så har jag varit borta precis 5 månader och halva tiden! Jag har panik över det samtidigt som det känns som en lättnad att veta att man snart kommer träffa alla där hemma igen. Men altlså halva tden?? Vad är det för påhitt? Vet inte riktigt om jag litar på det alltså.. Känns som om jag nyss kom hit ju.
 
I veckan så är det ju iaf finals, hade i 1st period och 2nd idag, och förstår inte riktigt stressen över allt det här, eller jag har varit stressad med men det var verkligen inte precis svårt. För det första fick man ta med sig papper som man fick skriva vad man ville på, lixom då har du ju alla svaren om du bara varit lite ambitiös! Så på matte provet idag fick jag 114 % rätt och i forensics 118%, men då är det ju med 20 % extra också som vi har lyxen med. Så hade ngra fel:) Men imorgon är mina svåra kurser... Och såklart så bestämde sig just dom lärarna att vi inte fick ha med nå papper... Jag har American Gov och Engelska, Amer Gov är jag inte jätte orolig över men det där med engelskan hehe. Jag har fortfarande A men vet inte om jag kommer hålla den standarden imorgon. Hon slängde ut ett glospapper för någon dag sedan där jag kunde ca 5 ord av 50. Och det är ju lite små jobbigt när man går över definitionen så definerar hon med ett annat ord man inte kan, haha. Sen så är det på massa gramamtik och meningsbyggnader och sånt tråkigt, vilket jag hoppas kommer gå helt okej:) Menmen, det får gå som det går bra allt! Det braiga är iaf att vi får sluta 12 varje dag, för att man bara gör 2 prov,
 
Istället för att plugga ikväll så har jag gjort rocky roads nu i juletider och så har vi julhandlat och så:) Emelie kommer om fyra dagar!!!! Är oerhört taggad, och oerhört taggad på vårt julbord. Men har haft det lite små jobbigt med att hitta en svensk skinka, tydligen verkar det vara väldigt annorlunda, och man kan ju inte ha en jul utan julskinka lixom! Haha sen så har vi även kunnat trolla fram Kalle Anka som sänds klockan tre med engelsk text, så det ska ses prick klockan tre här borta;) På själva julafton här ska vi först lämna av Emelie på flygplatsen sen äta julmiddag hos ngra grannar och sedan hämta Logan på flygplatsen och dagen efter det första vi ska göra är att hämta mina värdsyskon på flygplatsen haha, tre flygplatsvistelser på 24h! Sen på kvällen kommer the Hardy's hem med, alltså Cindys syster och hennes familj så då ska vi ha den stora julaftonen som, här, med alla klappar och så:) Så det blir som tre juldagar i rad, med lite flygplats vistelser där emellan! 
I fredags då vi skulle fara och se alla juldekorationer var vi lite osmarta och var en dag för tidiga, så vi for på IHOP istället och käkade "frukost" där vi 21.00, det ovan är cremecheese fyllda french toast med glazerade jordgubbar, låter det dåligt lixom or what? 
Fått ett flertal paket från Sverige i veckan, inklusive detta julkort från min pappas fmailj, eller det var till Cindy om vi ska vara korrekt, men tycker det var himla kul haha. Jag fick vara med även fast jag är lite långt bort. 
Sitter och posar för mig själv med min Starb kopp istället för att plugga, 

DEC 13

2013-12-14 @ 00:05:58
Hej luciamänniskor, hoppas ni har en mysig lucia där hemma i Sverige:) I veckan har det varit fullfart som vanligt, mycket fotboll och mycket plugg. Nästa vecka är nämligen finals alll weekkk. Man gör ett prov i varje ämne som tar upp hela semstern sen är reslutatet 20 % av det slutliga betyget, så det är ganska viktigt haha. Men i måndags kom rektorn med ngt hel knasigt, och bra, om man gjort allt sitt arbete under terminen, alltså att man lämnat in alla uppgifter och så får man lägga på 25% av sitt reslutat, vilket är ju kanoners haha. Så hela skolan har gått lite knas över all stress, men för mig är det ju inte så jätte stor grej när mina betyg inte räknas, så tänker inte lägga ner allt för mycket tid:) Men det braiga med finals-week är att man slutar vid tolv varje dag! Måndag är vanlig dag, tisdag gör man sina prov i 1st och 2nd period, onsdag 3rd och 4th och torsdag 5th and 6th, vilket är absolut awsome för mig eftersom jag inte har 6th och 5th period har jag idrott vilket man inte riktigt kan göra prov i, men vi ska ha ngra fitness prov på morgonen men sen kan jag åka heeem:D 
 
Igår efter vi hade haft match for jag på en julmiddag i kyrkan så det var mycket trevligt, dom hade köpt cheescake från the cheescake factory så jag var mycket nöjd;) Ikväll ska jag med Carro och Brook till winterhaven, stället med alla juldekorationer, så det ska bli väldans mysigt:) Imorgon ska jag till the mall för den sista julshoppingen och sedan ut för middag. 
 
Idag innan skolan så hälsade jultomten på, en "jul"-DJ var på plats och vi hade insamling till ett sjukhus och lite julgodis och så serverades, ngra lärare som pratade lite och så, mysigt värre. Sen så var det en Club som hade planerat en flashmomb, alltså när en börjar dansa och sen börjar en annan osv tills jätte många dansar, det failade dock lite för ryktet spred sig dagen innan så alla visste som vad som skulle hända så det blev som bara att dom gjorde sin dans haha. Men tanken var ju bra iaf.
Okej, så ni vet när jag visade bilder när folk dekorerade för halloween, jul är så mycket värre haha. Folk är GALNA här borta, det här är våra grannar, dom har satt upp högtalare som spelar julmusik dyyygnet runt, tror ni jag är en aning less eller? haha
Yearbook-crew, vi fick skippa yearbooken för att vara med på alla julsaker när vi har skola före den riktiga skolan egentilgen börjar(zero period)
 
 
Min manager kollega and me efter vi tog lag foton i tisdags. Det var förresten så himla varmt, det kommer vekrligen och går från dag till dag, den här dagen var det 28 grader varmt, i decemebr

GUESS WHAT????

2013-12-11 @ 05:28:53
Okej, så typ det bästa ngnsin har precis hänt!!! Min allra bästa vän som går på college i CA kommer hit och firar jul!!!!!!! :D :D :D :D :D Hon kommer hit om en och en halv vecka?? Har inte sett hon på 5 månader!!! Heeelt galet och världens bästa julklapp!!!! Så egentligen får ju inte kompisar komma från Sverige, men eftersom hon redan är i USA så går det bra! Hon kommer nästa lööördag!!! Vi ska hämta upp henne i Phoneix så ska vi på IKEA och handla massa svensk julmat! Sen den 24:e, alltså svenskjul ska vi göra ett svenskt julbord med all vår goda mat, åååhhhg såå taggad!!!! 
Seee uuu sooon babbeee! <3

TOYS FOR TOTS

2013-12-08 @ 06:42:33
Så igår var det ju som sagt match, en galen match. Folk spottades och slogs och jag vet inte vad. Vi mötte bästa laget i serien men efter väldigt lång övertid förlorade vi. Och målet var galet, en tjej gjorde ett inkast när hon gjorde en volt med bollen mot marken ni vet, rakt in i krysset haha. Grejen är ju dock att man inte kan göra mål genom inkast, så det blev galet och vår coach fick rött kort, haha. Efter gjorde jag iaf middag och Alex kom över, vi käkade vid typ 11 för matchen drog över så mycket så gick och la oss direkt efter. Imorse åkte vi iväg för att hjälpa till hos Toys for Tots, så vi sorterade och höll på i många timmar. Hade hur kul osm helst, älskar mina utbytisaar! Så taggad för CA då vi alla far tsm, Cindy ska med oxå som extra vuxen. 
 
Vi for sedan hem hit och målade tavlor, vet inte varför haha, menmen, kul vare. Vi gjorde smores och hade allämnt döroligt. Haha sedan lekte vi med en "fisk" i typ en timme. Vi fick ta med leksaker hem från dagen så Julien tog hem en fisk som gick på batterier och var som en riktigt fisk, och vet inte riktigt vad vi gjorde med den här fisken i en timme haha. 
 
Imorgon ska jag SOVA, oh my godness, känns inte som om jag sovit på en vecka. Ser verkligen fram emot det!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hanne - Norge, Julien - Tyskland, Lilla jag, Deva - Frankrike, Alex - Frankrike, sen Hannes hmom. Vi saknade Eirik från Norge och Lea från Tyskland med. 
Jag och Cindy slog in lite klappar efteråt. 

SOCCER WEEK

2013-12-06 @ 22:58:53
So its FRIDAY folks! Kanns saa skont, tyvarr ar jag pa skola dator nu och har inte vara bokstaver, men det far funka anda. Sitter in the library och vantar pa att 6th period ska sluta, som jag da inte har. Efter skolan are match som galler mot Mountain View, hemma har, som tur ar! Hela veckan har varit fylld med soccer, i onsdags hade vi oxa match mot Cholla, fast borta. Det var freeeaking freeezing, och JV (Junior Varisty) spelar alltid innan sa vi var ute for 2 hela soccergames. Och sen sa ar jag ju bara manager med, sa det var ju inte sa att jag rorde pa mig sen. Vi tre managers satt inlindande med massa filtar pa banken. Idag ar det annu kallare till och med, det var 0 gradigt imorse och frost pa bilarna!!! Thats a first. Men bunkrat upp med massa klader, trodde inte att det skulle blir sa har i AZ, dock bara nar solen forsvinner, but still.
 
Veckan har oxa bestatt av alldeles for mkt plugg, eftersom jag var borta forra hade jag himla mycket make-up-work to do, sen ar det finals om ngn vecka sa alla larare tvingar pa sa mycket nu. Och allt med fotbollen har jag inte haft en enda lugn minut. Sa helgen kanns extra valkomnande. Ikvall efter matchen ska Alex spend the night, dra ifran henne en aning fran andra hemmet. Jag ska gora kyckling, potatisklyftor och beasas(som tydligen ingen hort talas om(?)) fetaost och avokado till middag, har inte atit ngt liknande under hela tiden jag varit har, typ det enda vi ater hemma, haha. SA AR TAGGAD. Imorgon sa ska vi traffa upp alla andra utbytisar som Annilee(Local Coordinator) har i sin grupp for lite volunteerwork. Vi ska jobba for en organisation som fixar julklappar till hemlosa, fatiiga osv. Sa vi ska sortera och sla in julklappar hela dagen, vilket ar typ det roligaste. Som santas workshop, hehe. Efter det ska alla utbytisar hem till oss for pizza, bonefire och s'mores. Sen ska vi gora ngt artwork-thing som Annilee fixat. Sa ser fram emot allt det! Men nu ringer klockan om ngn minut sa jag faktiskt far vistas utanfor en stangd dorr, ha en himla bra helg allihopa!!
Min vackra manager-kollega Ceci before el game, och en dude fran skolan i bakgrunden som foljde med for att ge sin flickvan som spelade rosor, soo cute. Jag tror btw jag kommer typ tala spanska flytande nar jag kommer hem sen igen haha. Alla har pratar spanska heeela tiden. Inkluderat Ceci for suuure! Hon pratar typ spanska till mig. Haha sa igar borjade jag sjunga tengo la camisa negra, spanskamanniskor vet vilken! Och hela laget blev helt galna och skrattade som aldrrig forr. Lilla white-girl from sweden lixom.
 
åh SÅ MYSIGT! Can't wait tills jag själv firar jul i staterna nästa år. Fast hur känner du utan all snö? Måste kännas lite konstigt ändå. Men fan, Arizona skulle man ju inte tacka nej till ändå. - Tuva
Det ar jaatte mysigt!!! Allt ar sa mycket mer satsigt har, men jag som alskar julen tycker det ar underbbart, lixom i biblioteket som jag sitter i nu finns det 7 granar, varav en kaktus, tre snogubbar, och massor med lysen. Men det kanns konsigt med snon och speciellt att det ar ljust ute sa mycket langre. Men efter min Utah-visit sa fick jag nog med kyla och sant, sa varmen har uppskattsa!:)
 
vad heter shoppingcentret du var på? :) - Mikaela
Vi var forst pa Layton Hills Mall, sedan sa for vi till en annan i Ogden som jag inte minns vad den hette. Det var inga stora alls dock, eller ah, storre an Sweden-size. Men jag ar van med the Tucson Mall.

JULFINT

2013-12-02 @ 05:10:26
Hej alla kära. Nu är jag tillbaka i AZ igen efter en händelserik och minnesvärd Utah-vecka, har haft det jätte bra:) Igår så klev vi upp just efter 4 och lämnade huset vid 5, när vi körde in på uppfarten här var klockan nästan 22.. Så det var en resa på över 16 h i bil, men helt ärligt blev jag aldrig less, allt är ju så fint och nytt runt om. Sen är jag ganska bra på att sova med, så sov dom första 4 h och sedan lite till och från resten:) Så det gick alldeles utmäärkt. Och jag har sagt tidigare att jag saknat kylan, men en vecka i Utah botade verkligen det, var så lycklig när jag kom tillbaka till AZ och värmeeen. 
 
Imorse passade jag verkligen på att sova uuutt, i min "egna" säng, såg en julfilm igår kväll och myste på. Älskar julen så himla mycket och är så lycklig nu när det är decemeber, vårt kvarter hade då förvandlats när vi kom hem igår kväll till en julstad, jätte fint. Idag har vi pyntat granen, framsidan, restan av insidan, bakat pepparkakor, jag har bakat kanelbullar, vi har gjort pepparkakshus, julfilmer och julmusik har rullat konstant genom dagen. Ser fram emot juletider mer än ngnsin tror jag! Lite konstigt dock med 20 grader och bar mark. Ngn dag fram över ska vi fara till en gata i Tucson som tydligen är helt galen på juldekorationer. När man köper ett hus där måste man skriva på ett kontrakt att man lovar att gå all in med juldekorationer varje år, så det är jätte många som kör igenom där i juletid, det ser jag fram emot:):):) 
Världens suddigaste bild. Vi körde iaf igenom Nevada och Las Vegas
Vi har Rosa/Grönt jul tema
 
Tydligen har dom inte pärlsocker i staterna'
Snögubben dansar och den stora renen rör på sig (y)
 
Varför får inte familjemedlemmar hälsa på?:) - Amanda

Det är programregler:) Ganska säker på att det gäller samma för alla svenska organisationer, och då dom flesta amerikanske med ,utan min, som jag vet om:) Anledningen har jag hört att det var tillåtet förrut och när föräldrar kom så fick studenterna så mycket hämlängtan satt dom åkte hem, detta vart tydligen så vanligt att dom förbjöd det. Sedan att dom vill att man ska fokusera på värdlandet och massa sånt där:) Men jag känner att det är inget som kommer påverka mig:) 
 
Nu ska jag se ytterligare en julfilm,hehe, sen imorgon skola igen efter 9 dagars lov! 
 

Om

Hejsansvejsan! Frida Bergström heter jag och befinner mig för tillfället i Sahuartia, Arizona. Jag är här som utbytesstudent och går på Sahuarita High School, här kan ni följa mig under mitt år. Hoppas ni tycker det är intressant. Om ni har några frågor är min mejl; [email protected], bara att fråga på om precis vad som helst!:)


RSS 2.0